A NAV-ot a www.nav.gov.hu címen találjuk

 

Kapcsolódó címkék: NAV, APEH

2011. január 05. szerda, 15:19

nav_logoA NAV a nav.gov.hu-s címen érhető el, egy magánszemély védette le a nav.hu domainnevet. Az APEH megkereste a domaintulajdonost, de az ajánlott és a kért ár között szakadék tátongott. A honlapon most az APEH és a VP összevonásának 3,5 milliárdos többletköltségéről van egy kivonat.

 


JELENTKEZZEN KONFERENCIÁINKRA! >>

Adótörvények 2011. - Szja, Tb. Járulék, Eho, Art - Országos Adókonferencia

Számlázás az Áfa törvény 2011. évi változásainak tükrében - Országos Adókonferencia

 

Mit tesz a szabálytisztelő magyar állampolgár, ha adófizetésével kapcsolatban kérdés merül fel benne? Hát felkeresi az új adózási csúcsszerv, az APEH és a Vám- és Pénzügyőrség összevonásával január 1-jén létrejött Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapját. Beüti a böngészőjébe, hogy www.nav.hu, és nem talál ott semmit, csak egy kivonatot egy Népszava-cikkből, mely szerint három és félmilliárd forint többletköltséget jelent az integráció.

Az új szervezet honlapját csak a www.nav.gov.hu-t beütve érjük el, a nav.hu-t az államnak nem sikerült megszereznie.

A nav.hu domain-t még 2007 augusztusában Simó István védette le, mert, mint lapunknak elmondta, „jól csengő névnek” tartotta. (Simó egyébként több tucat más domain-névvel is rendelkezik.) Simót az APEH még tavaly ősszel megkereste, hogy megvegye tőle a nav.hu domain-t, de „nevetséges árat mondtak, bőven százezer forint alatti összeget ajánlottak, a bekerülési és ráfordítási költség kétszerese volt az ajánlatuk.” Simó elmondása szerint az adóhatóság képviselője azt közölte vele, ennél többet nem fizetnek, megoldják úgy a dolgot, hogy a .gov.hu-s cím vezessen a NAV honlapjára.

Burillák Attila, az egykori APEH szóvivője, egyben az új NAV egyik szóvivője megerősítette az egyeztetés tényét és az ő kezdő ajánlatuk nagyságrendjét. Állítása szerint Simó a szerintük szokásos ár többszörösét kérte. Lapunk kérdésére, hogy ez az összeg hétszámjegyű volt-e, Burillák pontosabb összeg említése nélkül annyit mondott, hogy az egymillió forintot sokszorosan meghaladta a kért summa.

A www.nav.gov.hu honlapon egyelőre kevés információ van, folyamatosan töltik fel az új szervezetről a tudnivalókat, és linkek visznek az APEH és a Vám- és Pénzügyőrség korábbi weboldalára, ott lehet ráakadni a részletszabályokra, az adózási és vámügyintézési tudnivalókra. Nyár derekára lesz egységes a NAV honlapja – mondta Burillák.


Forrás: index.hu

 
 
 

Friss hírek

Adószakértő, adótanácsadó, okleveles adótanácsadó kreditpontos online képzés

2014-09-04 13:17:41

 

abakuszONLINE képzéseinkkel 85 adószakértő, AT, OASZ kreditet tud szerezni! Több kreditpont esetén, kérje KEDVEZMÉNYES CSOMAGAJÁNLATUNKAT!

 

Személyi jövedelemadó 2015. - Ingyenes előadás - tájékoztató

2014-01-22 09:17:13

ado2015

Ezen az oldalon a 2015. november 25-én megrendezendő ADÓTÖRVÉNYEK 2015. - SZJA, ART, ÁFA, TB. - Országos Adókonferencia a NAV és az NGM szakértőivel c. rendezvényünkön készült élő adásra való bejelentkezésről kap információkat Adásidő: 2015.11.25. 09:00-10:30 A közvetítés a regisztráltak számára ingyenes! Az élő adás megtekintésére kreditpont nem adható!

Nyilatkozat a kreditpontra minősített kiadvány megvásárlásáról

2014-01-22 08:56:22

ngmFIGYELEM! Nemzetgazdasági Minisztériumnak a 2013. évben megvásárolt szakmai kiadvány után járó 2 kreditpont jóváírását - 2013. évre - igazoló számlát és nyilatkozatot 2014. január 31. napjáig áll módjába befogadni!

Hamarosan megérkeznek a személyijövedelemadó-bevalláshoz szükséges nyomtatványok

2014-01-15 19:30:09

postaHamarosan megérkeznek a személyijövedelemadó-bevalláshoz szükséges nyomtatványok, illetve információk. A munkavállalóknak még ebben a hónapban nyilatkozniuk kell arról, kérik-e munkáltatójuktól adójuk megállapítását, illetve a bevallás elkészítését. A bevallással kapcsolatos teendők első határideje január 31. Eddig kell a munkavállalóknak nyilatkozniuk arról, hogy munkáltatójuk készítse el idén a 2013-ról szóló személyijövedelemadó-bevallásukat. Ha a munkáltató nem vállalja dolgozója kérésére a bevallás elkészítését, akkor tájékoztatnia kell a dolgozót az egyszerűsített bevallás, valamint az adónyilatkozat lehetőségéről. Az egyszerűsített bevallást az adóhivatal készíti el, ha az adózó február 17-éig nyilatkozatban ezt kéri. Valamennyi szükséges nyilatkozat letölthető a NAV honlapjáról.

TOVÁBBI HÍREINK

 

Barátaink a Facebook -on

Legyakoribb címkék

ado adóalap adóbevallás adócsökkentés adóelőleg adójóváírás adókedvezmény adókulcs adómentes adórendszer adós adótörvény adózás áfa állás APEH ár art bér béren kívüli juttatás beszámoló bevallás bírság cafeteria családi kedvezmény egyszerűsített foglalkoztatás eho ellenőrzés előleg elszámolás eva felszámolás fizetés foglalkoztatás gazdaság gazdaságpolitika gyes illeték ipa iparűzési adó járulék jövedelem jövedelemadó K+F környezetvédelmi termékdíj közbeszerzés közbeszerzési törvény kutatás-fejlesztés különadó magánnyugdíjpénztár minimálbér munkabér munkaidő munkáltató munkaszerződés munkavállaló munkaviszony NAV nyugdíj nyugdíjjárulék nyugdíjpénztár osztalék reform szabadság számla számvitel Széchenyi Pihenő kártya személyi jövedelemadó szerződés szja szuperbruttó támogatás társasági adó tartozás Tb termékdíj transzferár üdülési csekk vallalkozas VP vpop

1583 Budapest Pf 48. tel: (06 1) 787 7570 fax: (06-1) 788-26-65       e-mail:  szervezes@systemmedia.hu     Jogi nyilatkozat

dv: