Ellenőrizzen legálisan! – Munkahelyi adatkezelési szabályok, adatvédelem – A munkáltató és munkavállaló jogai és kötelezettségei – Jogi online képzés


Kategóriák


Képzésünk a Magyar Jogász Egylet Fővárosi Szervezete és a System Media közös rendezvényéből készült! mje_fsz

Képzésünket ajánljuk:

 • jogászoknak, jogi képviselőknek, adatvédelmi felelősöknek,
 • HR munkatársaknak,
 • cégvezetőknek.
 • Hogyan, milyen eszközökkel ellenőrizheti legálisan a munkáltató a munkavállaló munkavégzését?
 • Miként lehet betekinteni a munkavállalók levelezésébe, számítógép használatába, az internetforgalmon, a közösségi hálózatok használata miként felügyelhető.
 • Mik a kamerás és GPS megfigyelés lehetőségei?
 • Mik az adatkezelési szabályok a felvételi eljárás és a munkaviszony fennállása alatt?
 • Milyen jogai vannak a munkavállalóknak az adatkezelés során és milyen munkaviszonyból származó kötelességei?
 • Miként biztosítható a munkáltató jogos gazdasági érdekeinek, jó hírnevének és üzleti titkainak védelme?
 • Felhasználhatók-e a titkos felvételek a bíróságon, ha igen, miként?

A KÉPZÉS HATÁRIDEJE:
2017. december 31.

A KÉPZÉS DÍJA:
Részvételi díj: 16 900 Ft + áfa / fő

ONLINE JOGI KÉPZÉSAJÁNLÓ

KÉSZÜLJÖN FEL IDŐBEN!

MUNKAJOG:

JOG:

KÖZBESZERZÉS:

Képzésünket ajánljuk:

 • jogászoknak, jogi képviselőknek, adatvédelmi felelősöknek,
 • HR munkatársaknak,
 • cégvezetőknek.

Hogyan, milyen eszközökkel ellenőrizheti legális keretek között a munkáltató a munkavállaló munkavégzését? Miként lehet betekinteni a munkavállalók levelezésébe, számítógép használatába, az internetforgalmom, a közösségi hálózatok használata miként felügyelhető, mik a kamerás és GPS megfigyelés lehetőségei? Mik az adatkezelési szabályok a felvételi eljárás és a munkaviszony fennállása alatt? Milyen jogai vannak a munkavállalóknak az adatkezelés során és milyen munkaviszonyból származó kötelességei? Miként biztosítható a munkáltató jogos gazdasági érdekeinek, jó hírnevének és üzleti titkainak védelme? Felhasználhatók-e a titkos felvételek a bíróságon, ha igen, miként? Előadónk a részletesen sorra veszi ezeket a kérdéseket és gyakorlati példákkal ismerteti a hatályos szabályozást bemutatva a bírói gyakorlatot is. Az előadás kitér az EU új adatvédelmi rendeletére és az annak folytán prognosztizálható változásokra is.

TÉMAKÖRÖK: A munkahelyi adatvédelem szabályozása, az adatkezelés általános előírásai és munkajogi specifikumai ▪ Személyes adat és különleges adat kezelése, tájékoztatás, hozzájárulás, érdekmérlegelés, bizonyítási nehézségek, az önkéntesség megítélése ▪ A személyiségi jogok védelme, azok korlátozása ▪ A munkáltató jogos gazdasági érdekeinek védelme, az üzleti titok megőrzését biztosító hatékonyabb és kevésbé hatékony lehetőségek ▪ A munkáltató jó hírnevének védelme és a munkavállaló véleménynyilvánításának joga, annak korlátai, ▪ A munkavállaló munkahelyen kívüli magatartásának megítélése ▪ A felvételi eljárás során történő adatkezelés, az álláshirdetések tartalma, a pályázati anyagok kezelése, mire lehet rákérdezni a felvételi eljárás során, milyen nyilatkozat megtétele, alkalmassági vizsgálatok, felvételi tesztek teljesítése kérhető ▪ A munkaviszony fennállása alatt felmerülő adatkezelés, az együttműködési és tájékoztatási kötelezettség keretében a munkavállalónak milyen adatokat kell közölnie a munkáltatóval, mikor, milyen módon ▪ A várandósság bejelentése ▪ A munkavállalók ellenőrzésének jogszerű lehetőségei, ellenőrzési alapelvek ▪ A munkavállalók levelezésének, számítógép- és telefonhasználatának, internetforgalmának, a közösségi hálózatok használatának ellenőrzése, a kamerás és GPS megfigyelés lehetőségei, az okostelefon készülékek földrajzi helymeghatározása, csomagátvizsgálás, alkoholszonda, drogteszt ▪ A jogellenesen megszerzett bizonyítékok, titkos felvételek felhasználása

Ha nincs ideje részt venni személyesen a rendezvényre, akkor válassza ONLINE KÉPZÉSÜNKET!

A rendezvény kép-, hang- és szakmai anyagából ONLINE KÉPZÉST készítünk, amely a tantermi képzést követő hét hétfőjétől oktatási portálunkon tud megnézni. A képzés felhasználónév és jelszóval elérhető, amit az ONLINE KÉPZÉSRE való regisztráció után osztunk ki. A speciális videó szimulálja a tantermi képzést, ahol a bontott képernyőn az előadó magyarázza a háttérben a szakmai anyagot. A videoanyag diánként (slide) kereshető!

Oktatási portálunk címe: http://e-systemmedia.hu/moodle

ELŐNYEI:

 • Korlátlan hozzáférés, többször visszanézhető.
 • Oktatási portálunkon keresztül világ bármelyik pontjáról elérhetőek internet kapcsolattal rendelkező számítógépről, korlátlanul a nap 24 órájában.
 • Tematizálás és kereshetőség. A rendezvényekről készült kép- és hanganyag modulokba rendezve, speciális video formátumban jelennek meg, ahol a videofilmek és a filmen belüli anyagrészek, tematikusan, témakörökre bontva kereshetőek.

a_kepzes_menete_2017

A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A visszaigazoló e-mailhez csatolt DÍJBEKÉRŐT kérjük a fizetési határidőig kiegyenlíteni szíveskedjenek. A részvételi díjat a SBERBANK Magyarország Zrt.: 14100237-10421849-01000004 számlaszámra, számlánk alapján szíveskedjen utalni. Oktatási segédanyagot biztosítunk .pdf formátumban. Az legkedvezményesebb online jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező hozzájárul, hogy adatait megadva, feliratkozik a System Media hírlevelére, és elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt bővebben: >>>

TECHNIKAI KÖVETELMÉNYEK:

 • Támogatott operációs rendszerek: Windows 7, Win 8, Win 10.
 • NEM támogatott operációs rendszerek: Windows 95, Windows XP, – Apple operációs rendszerek
 • Támogatott böngészők: Google Chrome (Verzió: 55.0.2883.87 m), Mozilla Firefox (Verzió: 50.1.0) vagy Internet Explorer (IE 11) vagy Edge (14) böngészőben kezdje el a képzést! Opera böngésző NEM támogatott!
 • Egyéb követelmények: JavaScript engedélyezése.
 • A böngészőben a felugró (pop-up) ablakok engedélyezése!

Hálózati követelmény: Minimálisan 1MB/s letöltési sávszélességre van szükség. Ennek ma a legtöbb internet előfizetés megfelel (DSL, kábel). Kérjük, hogy a szolgáltatást stabil, folyamatos (megszakításmentes) internetkapcsolattal használja. A tananyagok mobil eszközökön való megtekintése nem támogatott! A mobil eszközön történő megtekintés miatti problémákért semmilyen felelősséget nem vállalunk.