Új közigazgatási perrendtartási törvény – Online jogi továbbképzés


Kategóriák


A képzés Magyar Jogászegylet Fővárosi Szervezete és a System Media közös rendezvényéből készült! mje_fsz

A közigazgatási perrendtartásról szóló 2017. évi I. törvény fontos mérföldkő a közigazgatási bíráskodás megújításában. A 2018. január 1-jén hatályba lépő Kp. egyetlen önálló kódexbe foglalja a közigazgatási perekre vonatkozó szabályokat. Az ONLINE továbbképzés az új közigazgatási perjog sajátos szabályainak elsajátításához nyújt segítséget olyan gyakorló bíró vezetésével, aki közigazgatási és közigazgatási bírói tapasztalattal is rendelkezik, emellett részt vett a törvény előkészítését végző kodifikációs bizottság munkájában is. A Kp. megalkotásának “kulisszatitkai” mellett bemutatjuk a közigazgatási per megújuló szabályrendszerét, a törvény által bevezetett új fogalmak, új jogintézmények lényegét. Felhívjuk a figyelmet a Kp. alkalmazásával kapcsolatos nehézségekre, jogértelmezési dilemmákra is.

ELŐADÓNK >>

DR. VITÁL-EIGNER BEÁTA
ítélőtáblai bíró, kollégiumvezető-helyettes,
Fővárosi Törvényszék Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium
(a kodifikációs bizottság tagja)

A KÉPZÉS IDŐTARTAMA:

A képzés 2018. március 31-ig korlátlanul megnézhető, visszanézhető!

2 modulban 121 perc, 129 perc.

A KÉPZÉS DÍJA:
Részvételi díj: 19 900 Ft + Áfa / fő

KÉSZÜLJÖN FEL IDŐBEN! - ITT AZ ÚJ POLGÁRI PERRENDTARTÁSI TÖRVÉNY!

ITT AZ ÚJ POLGÁRI PERRENDTARTÁSI TÖRVÉNY!
Jogi képzéssorozat a PKKB címzetes törvényszéki bírójával

ELSŐ RÉSZ – TÉMAKÖRÖK: 1011/2015.(I.22.) Korm. határozat – Az új szabályozás kialakításának szempontjai – Törvényalkotás – A jelenlegi perrendi szabályok megtartása – Új fogalmak – A legfontosabb változások – Alapvető rendelkezések – A közigazgatási jogvita [4.§] – Eljáró bíróságok [7.§] – A bíróság összetétele [8.§] – Hatáskör [12.§]  – Illetékesség [13.§] – Felperes [17.§] – Alperes [18.§] – Érdekelt [20.§-21.§] – Képviselet [27.§] – Mintaper [33. §] – A keresetlevél [37.§-38.§] – A keresetlevél [39.§] – A keresetlevél továbbítása [40.§]

MÁSODIK RÉSZ – TÉMAKÖRÖK: A keresetlevél továbbítása [40.§] – A védirat [42.§] – A keresetlevél benyújtása a bíróságnál [41.§] – A keresetlevél vizsgálata [45.§-49.§] – Azonnali jogvédelem [50.§-55.§] – Perelőkészítés [X. Fejezet] – A tárgyalás [71.§-73.§] – A bizonyítás [XIV. Fejezet] – Az eljárás megszüntetése [81.§-83.§] – A bíróság határozatai [84.§-85.§] – Az ítélet [86.§, 87.§,98.§] – A fellebbezés [99.§-114.§] – Felülvizsgálat [115.§-121.§] – Perújítás [122.§] – Egyszerűsített per [124.§-126.§] – Mulasztási per [XX. Fejezet] – A marasztalási perek [XXIII. Fejezet] – A köztestületi felügyeleti per [XXIV. Fejezet] – Az önkormányzati rendelet más jogszabályba ütközésének vizsgálatára irányuló eljárás – A helyi önkormányzat jogalkotási kötelezettségének elmulasztása miatti eljárás – Teljesítés kikényszerítésére irányuló eljárás [XXVI. Fejezet] – A közigazgatási szerv kijelölésére irányuló eljárás [XXVII. Fejezet]

Ha nincs ideje részt venni személyesen a rendezvényre, akkor válassza ONLINE KÉPZÉSÜNKET!

A rendezvény kép-, hang- és szakmai anyagából ONLINE KÉPZÉST készítünk, amely a tantermi képzést követő hét hétfőjétől oktatási portálunkon tud megnézni. A képzés felhasználónév és jelszóval elérhető, amit az ONLINE KÉPZÉSRE való regisztráció után osztunk ki. A speciális videó szimulálja a tantermi képzést, ahol a bontott képernyőn az előadó magyarázza a háttérben a szakmai anyagot. A videoanyag diánként (slide) kereshető!

Oktatási portálunk címe: http://e-systemmedia.hu/moodle

ELŐNYEI:

  • Korlátlan hozzáférés, többször visszanézhető.
  • Oktatási portálunkon keresztül világ bármelyik pontjáról elérhetőek internet kapcsolattal rendelkező számítógépről, korlátlanul a nap 24 órájában.
  • Tematizálás és kereshetőség. A rendezvényekről készült kép- és hanganyag modulokba rendezve, speciális video formátumban jelennek meg, ahol a videofilmek és a filmen belüli anyagrészek, tematikusan, témakörökre bontva kereshetőek.

a_kepzes_menete_2017

A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A visszaigazoló e-mailhez csatolt DÍJBEKÉRŐT kérjük a fizetési határidőig kiegyenlíteni szíveskedjenek. A részvételi díjat a SBERBANK Magyarország Zrt.: 14100237-10421849-01000004 számlaszámra, számlánk alapján szíveskedjen utalni. Oktatási segédanyagot biztosítunk .pdf formátumban. Az legkedvezményesebb online jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező hozzájárul, hogy adatait megadva, feliratkozik a System Media hírlevelére, és elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt bővebben: >>>
TECHNIKAI KÖVETELMÉNYEK:

  • Támogatott operációs rendszerek: Windows 7, Win 8, Win 10.
  • NEM támogatott operációs rendszerek: Windows 95, Windows XP, – Apple operációs rendszerek
  • Támogatott böngészők: Google Chrome (Verzió: 55.0.2883.87 m), Mozilla Firefox (Verzió: 50.1.0) vagy Internet Explorer (IE 11) vagy Edge (14) böngészőben kezdje el a képzést! Opera böngésző NEM támogatott!
  • Egyéb követelmények: JavaScript engedélyezése.
  • A böngészőben a felugró (pop-up) ablakok engedélyezése!

Hálózati követelmény: Minimálisan 1MB/s letöltési sávszélességre van szükség. Ennek ma a legtöbb internet előfizetés megfelel (DSL, kábel). Kérjük, hogy a szolgáltatást stabil, folyamatos (megszakításmentes) internetkapcsolattal használja. A tananyagok mobil eszközökön való megtekintése nem támogatott! A mobil eszközön történő megtekintés miatti problémákért semmilyen felelősséget nem vállalunk.