A bírósági végrehajtás és a végrehajtási perek – A végrehajtási törvény módosítása – Jogi képzés a PKKB csoportvezető bírójával


Helyszín
Hunguest Hotel Millennium *** Superior (1089 Budapest, Üllői út 94-98.)


Kategóriák


A pénzkövetelések érvényesítésének legvégső, egyben legfontosabb lépése a bírósági végrehajtás. Előadónk végigvezet a végrehajtási eljárás szakaszain, különös figyelmet szentelve a bírósági végrehajtások döntő többségét adó közjegyzői ügyek (fizetési meghagyások, közjegyzői okiratok) részleteire.

Rövid kitekintést is kapunk a végrehajtási törvény módosításának legfontosabb elképzeléseire.

A KÉPZÉS IDŐPONTJA:
2016. november 23. (szerda), 10-15-ig, regisztráció 9-tól!

A KÉPZÉS DÍJA:

 • Részvételi díj: 24 900 Ft + Áfa / fő. – Ebéd külön igényelhető: 2 800 Ft + Áfa /fő áron!
 • A Magyar Jogász Egylet Fővárosi Szervezeti tagoknak 2016. október 31-ig: 12 450 Ft + Áfa / fő.
  (A tagok jelentkezéskor az egyleten keresztül megkapott kódot a jelentkezési lap kuponkód mezőjébe feltüntetni szíveskedjenek!)

IGÉNYBE VEHETŐ KEDVEZMÉNYEK:

 • Amennyiben 2016. november 21-ig regisztrál,
  40% KEDVEZMÉNNYEL 14 940 Ft + Áfa / fő áron jelentkezhet rendezvényünkre.
 • Amennyiben 2016. november 21-ig egy cégtől ketten vagy kettőnél többen regisztrálnak,
  50% KEDVEZMÉNNYEL 12 450 Ft + Áfa / fő áron jelentkezhetnek a rendezvényre!

A MEGHIRDETETT KEDVEZMÉNYEK NEM VONHATÓK ÖSSZE!

VÁLASSZA ONLINE TANFOLYAMUNKAT, HA NINCS IDEJE ELMENNI RENDEZVÉNYÜNKRE!

A tantermi képzés kép-, hang- és szakmai anyagából ONLINE KÉPZÉST készítünk, amely a tantermi képzést követő hét hétfőjétől korlátlanul elérhető, visszanézhető.

ONLINE KÉPZÉSEINK:

 • Oktatási portálunkon keresztül világ bármelyik pontjáról elérhetőek internet kapcsolattal rendelkező számítógépről, korlátlanul a nap 24 órájában.
 • A rendezvényekről készült kép- és hanganyag modulokba rendezve, speciális video formátumban jelennek meg, ahol a videofilmek tematikusan, témakörökre bontva kereshetőek.

Online tanfolyam - bemutató

ONLINE JOGI TANFOLYAMOK

JOG:

MUNKAJOG:

KÖZBESZERZÉS:

A pénzkövetelések érvényesítésének legvégső, egyben legfontosabb lépése a bírósági végrehajtás. Előadónk végigvezet a végrehajtási eljárás szakaszain, különös figyelmet szentelve a bírósági végrehajtások döntő többségét adó közjegyzői ügyek (fizetési meghagyások, közjegyzői okiratok) részleteire. Rövid kitekintést is kapunk a végrehajtási törvény módosításának legfontosabb elképzeléseire.

TÉMAKÖRÖK: Hogyan változott a bírósági végrehajtás szervezete ▪ Új (?) végrehajtói díjszabás, avagy a végrehajtó anyagi és kárfelelőssége. a végrehajtás elrendelésével kapcsolatos gyakorlati buktatók, jogorvoslatok ▪ Mire érdemes figyelni a foganatosítás során ▪ Mit jelent a gyakorlatban a végrehajtást kérő rendelkezési joga ▪ Hogyan lehet előzetesen „megfogni” a végrehajtható vagyont ▪ Mikor érdemes végrehajtás megszüntetési/korlátozási pert indítani és mikor perújítsunk? ▪ A végrehajtási perek várható új szabályai a Pp módosítás tervezetében ▪ Összevetés a végrehajtási lap visszavonásával és a záradék törlésével ▪ A végrehajtási igényperek a gyakorlatban: vigyázat, „nem működnek” a törvényi vélelmek! ▪ Konzultáció.

 

1) Röviden a végrehajtás szervezetéről, a végrehajtók anyagi felelősségéről.
2) A bírósági végrehajtás elrendelése:

 • a bírósági végrehajtás elrendelésének módjai, gyakorlati problémái (hiánypótlás, megtagadás, jogutódlás, a záradékolás feltételei, elévülés, a követelés csökkenésének, megszűnésének érvényesítése)
 • a közjegyzői okiratok záradékolásának jelentősége a gazdasági életben, gyakorlati hibák,
 • felvetődő kérdések, ha közjegyző rendeli el a végrehajtást,
 • jogorvoslatok a végrehajtás elrendelésével kapcsolatban.

3) A bírósági végrehajtás foganatosítása:

 • ingó, ingatlan foglalás módja, hatálya,
 • a végrehajtás felfüggesztésének, szünetelésének hatálya, kapcsolata az elévüléssel,
 • a végrehajtás megszüntetésének lehetőségei nemperes eljárásban, kapcsolata az érvénytelenségi perekkel,
 • a munkáltató készfizető kezesi felelőssége, hogyan lehet ennek érvényt szerezni,
 • bankszámla „letiltása”,
 • becsérték és vitatási lehetősége ingó és ingatlan esetében,
 • foglalás harmadik személynél, követelés lefoglalása és az ezzel kapcsolatos perek,
 • mi a különbség az elővásárlási és az előárverezési jog között,
 • lakással, nem lakás céljára szolgáló helység kiürítésével kapcsolatos végrehajtás szabályai,
 • a biztosítási intézkedés, elhatárolása az Pp.-ben megfogalmazott ideiglenes intézkedéstől,
 • zálogjogosult bekapcsolódása és az ehhez fűződő végrehajtási per,
 • jogorvoslatok a foganatosítás során.

4) A végrehajtás megszüntetési és korlátozási perek gyakorlati problémái, mire kell figyelnie a feleknek; elhatárolása a végrehajtható okirat visszavonásától, a perújítástól és a megállapítási keresetektől.

5) A végrehajtási igényperek gyakorlati problémái, különös tekintettel a bizonyítás nehézségeire, arra, hogy az anyagi jogi vélelmek „nem működnek” ebben a perben.

Elhelyezés: Kényelmes ülőhelyekkel berendezett konferenciateremben.
Ellátás: Kávé, tea, reggeli sütemények. Ebéd külön igényelhető: 2 800 Ft + Áfa /fő áron!
Jelentkezési feltételek: A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A részvételi díjat, a SBERBANK: 14100237-10421849-01000004 számlaszámra számlánk alapján szíveskedjen utalni. A részvételi díj tartalmazza a reggeli büfé, az üdítő, kávé költségeit. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a részvételi költséget megbontjuk felnőttoktatásra és az étel-ital fogyasztásra, mint közvetített szolgáltatásra. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét adminisztrációs díjként számlázzuk. Amennyiben a részvétel nem kerül írásban lemondásra, a részvételi díj teljes összegét kiszámlázzuk! Résztvevőinknek a rendezvény témájában oktatási segédanyagot és jegyzetet adunk.
Az legkedvezményesebb online jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező hozzájárul, hogy adatait megadva feliratkozik a System Media hírlevelére és elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt olvashat bővebben: >>>
FMK nyilvántartási számunk: 00126-2010
Intézmény akkreditációs lajstromszámunk: AL-2536.