A követeléskezelés jogi, számviteli és adózási kérdései – Szakmai Konferencia


Helyszín
Hotel Hungaria City Center (volt Best Western Hotel Hungaria) **** (1074 Budapest, Rákóczi út 90.)


Kategóriák


    sssss
A rendezvény szakmai támogatója:

ecovis _logo_300

dr. Kelemen LászlóA követelések kezelése folyamatos kérdésként merül fel egy adott cég életében. A konferencián komplex módon szeretnénk bemutatni a követelésekkel kapcsolatos szabályokat, jogi, számviteli és adózási oldalról. Kezdve a követelés fogalmával, az érvényesíthetőség kérdéskörével, folytatva a számviteli kérdések bemutatásával, eljutva az ehhez kapcsolódó adózási kérdések részletes bemutatásához.

Jöjjön el konzultációs képzésünkre, tegye fel előre kérdéseit!

A KÉPZÉS IDŐPONTJA:
2016. június 7. (kedd), 10-14-ig, regisztráció 9-tól!

A KÉPZÉS DÍJA:
Részvételi díj: 19 900 Ft + Áfa / fő.
(Ellátás: kávé, üdítő, sütemények, szendvicsek)

IGÉNYBE VEHETŐ KEDVEZMÉNYEK:

 • Amennyiben 2016. május 30-ig regisztrál,
  30% KEDVEZMÉNNYEL 13 930 Ft + Áfa / fő áron,
 • amennyiben 2016. május 31. és 2016. június 3. között regisztrál
  20% KEDVEZMÉNNYEL 15 920 Ft + Áfa / fő áron jelentkezhet rendezvényünkre.
 • Amennyiben 2016. június 3-ig egy cégtől ketten vagy kettőnél többen regisztrálnak,
  40% KEDVEZMÉNNYEL 11 940 Ft + Áfa / fő áron jelentkezhetnek a rendezvényre!

A MEGHIRDETETT KEDVEZMÉNYEK NEM VONHATÓK ÖSSZE!

VÁLASSZA ONLINE KÉPZÉSÜNKET, HA NINCS IDEJE ELMENNI RENDEZVÉNYÜNKRE!

A tantermi képzés kép-, hang- és szakmai anyagából ONLINE KÉPZÉST készítünk, amely a tantermi képzést követő hét hétfőjétől korlátlanul elérhető, visszanézhető.

ONLINE KÉPZÉSEINK:

 • Oktatási portálunkon keresztül világ bármelyik pontjáról elérhetőek internet kapcsolattal rendelkező számítógépről, korlátlanul a nap 24 órájában.
 • A rendezvényekről készült kép- és hanganyag modulokba rendezve, speciális video formátumban jelennek meg, ahol a videofilmek tematikusan, témakörökre bontva kereshetőek.

dr. Kelemen László előadása (Online képzés)

 • Dr. Kelemen László adószakértő, jogász ECOVIS Tax Solution Kft.
 • Dr. Pályi Zoltán adószakértő, mérlegképes könyvelő ECOVIS Tax Solution Kft.
 • Dr. Hortobágyi Sándor ügyvéd ECOVIS Tax Solution Kft.
 • Rácz Gábor adótanácsadó, szenior tanácsadó ECOVIS Tax Solution Kft.

A követelések kezelése folyamatos kérdésként merül fel egy adott cég életében. A konferencián komplex módon szeretnénk bemutatni a követelésekkel kapcsolatos szabályokat, jogi, számviteli és adózási oldalról. Kezdve a követelés fogalmával, az érvényesíthetőség kérdéskörével, folytatva a számviteli kérdések bemutatásával, eljutva az ehhez kapcsolódó adózási kérdések részletes bemutatásához.
Jöjjön el konzultációs képzésünkre, tegye fel előre kérdéseit!

TÉMAKÖRÖK: A követelés fogalma ▪ a követelés érvényesítése ▪ a követelés érvényesítésének szakaszai ▪ milyen várható költségekkel kell számolni ▪ mi az érvényesítés időtartama ▪ milyen buktatókkal kell számolni ▪ a követelések kimutatása a számvitelben ▪ a kétes követelések értékelése ▪ értékvesztés elszámolása ▪ értékvesztés visszaírása ▪ behajthatatlan követelések kezelése ▪ követelések elengedése ▪ árengedmények, áfa alap-csökkentések ▪ számlakorrekció lehetősége ▪ kártérítés, kártalanítás, behajtási költségek átterhelése ▪ követelések értékesítése, faktorálás, behajtás, portfólió-értékesítés ▪ társasági adózás ▪ Konzultáció

Elhelyezés: Kényelmes ülőhelyekkel berendezett konferenciateremben.
Ellátás: Kávé, tea, reggeli sütemények, szendvicsek.
Jelentkezési feltételek: A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A részvételi díjat, a SBERBANK: 14100237-10421849-01000004 számlaszámra számlánk alapján szíveskedjen utalni. A részvételi díj tartalmazza a reggeli büfé, az üdítő, kávé költségeit. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a részvételi költséget megbontjuk felnőttoktatásra és az étel-ital fogyasztásra, mint közvetített szolgáltatásra. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét adminisztrációs díjként számlázzuk. Amennyiben a részvétel nem kerül írásban lemondásra, a részvételi díj teljes összegét kiszámlázzuk! Résztvevőinknek a rendezvény témájában oktatási segédanyagot és jegyzetet adunk.
Az legkedvezményesebb online jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező hozzájárul, hogy adatait megadva feliratkozik a System Media hírlevelére és elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt olvashat bővebben: >>>
FMK nyilvántartási számunk: 00126-2010
Intézmény akkreditációs lajstromszámunk: AL-2536.