A szellemi alkotások jogai – Jogvédelem a gyakorlatban – Jogi szeminárium a FT tanácselnök bírójával


Helyszín
Radisson BLU Béke Hotel **** (1067 Budapest, Teréz krt. 43.)


Kategóriák


Jogi képzéseinket a Magyar Jogász Egylet Fővárosi Szervezete szakmai támogatásával szervezzük! mje_fsz

Rendezvényünk a Fővárosi Törvényszék szellemi alkotásokra specializálódott tanácselnök bírája jogászok és nem jogászok számára igyekszik bemutatni azokat a szellemi alkotásokkal kapcsolatos jogokat, amelyek bármely vállalkozást mindennaposan érintenek, hasznos tanácsokat ad arról, hogy mi a teendő e jogok sérelme esetén, ítélkezési tapasztalatán keresztül mutatja be a jogvédelem gyakorlati problémáit, tanácsokkal szolgál a jogérvényesítés gyorsabbá, hatékonyabbá, eredményesebbé tételéhez.

A KÉPZÉS IDŐPONTJA:
2016. május 19. (csütörtök), 10-13-ig, regisztráció 9-tól!

A KÉPZÉS DÍJA:
Részvételi díj: 24 900 Ft + Áfa / fő.

 • A részvételi díj tartalmazza az ellátást (büfé reggeli, szendvicsek, kávé, üdítő).

IGÉNYBE VEHETŐ KEDVEZMÉNYEK:

 • Amennyiben 2016. május 2-ig regisztrál,
  40% KEDVEZMÉNNYEL 14 940 Ft + Áfa / fő áron,
 • amennyiben 2016. május 3. és 2016. május 16. között között regisztrál,
  30% KEDVEZMÉNNYEL 17 910 Ft + Áfa / fő áron jelentkezhet rendezvényünkre.
 • Amennyiben 2016. május 16-ig egy cégtől ketten vagy kettőnél többen regisztrálnak,
  50% KEDVEZMÉNNYEL 12 450 Ft + Áfa / fő áron jelentkezhetnek a rendezvényre!

A MEGHIRDETETT KEDVEZMÉNYEK NEM VONHATÓK ÖSSZE!

VÁLASSZA ONLINE KÉPZÉSÜNKET, HA NINCS IDEJE ELMENNI KONFERENCIÁNKRA!

A tantermi képzés kép-, hang- és szakmai anyagából ONLINE KÉPZÉST készítünk, amely a tantermi képzést követő hét hétfőjétől korlátlanul elérhető, visszanézhető.

ONLINE KÉPZÉSEINK:

 • Oktatási portálunkon keresztül világ bármelyik pontjáról elérhetőek internet kapcsolattal rendelkező számítógépről, korlátlanul a nap 24 órájában.
 • A rendezvényekről készült kép- és hanganyag modulokba rendezve, speciális video formátumban jelennek meg, ahol a videofilmek tematikusan, témakörökre bontva kereshetőek.

dr. Kerepesy Krisztián előadása (Online képzés)

 • Dr. Csóti Tamás tanácselnök, Fővárosi Törvényszék

A szellemi alkotások a gazdaság motorjai, a vállalkozások vagyonának jelentős részét képezik annak ellenére is, hogy ez sokszor még a tulajdonosi körben sem tudatosul. Egy vállalkozás tevékenysége során saját jogait kénytelen védeni, egyidejűleg másokét tiszteletben tartani. A jogszerűség e szűk mezsgyéjén való eredményes egyensúlyozás döntő szereppel bírhat a sikerességben. A Fővárosi Törvényszék szellemi alkotásokra specializálódott tanácselnök bírája jogászok és nem jogászok számára igyekszik bemutatni azokat a szellemi alkotásokkal kapcsolatos jogokat, amelyek bármely vállalkozást mindennaposan érintenek, hasznos tanácsokat ad arról, hogy mi a teendő e jogok sérelme esetén, ítélkezési tapasztalatán keresztül mutatja be a jogvédelem gyakorlati problémáit, tanácsokkal szolgál a jogérvényesítés gyorsabbá, hatékonyabbá, eredményesebbé tételéhez.
Jöjjön el konzultációs képzésünkre, tegye fel előre kérdéseit!

A szellemi alkotások súlya a gazdasági életben ▪ Melyiket, mikor és miért? – A legfontosabb szellemi alkotásokkal kapcsolatos jogok típusai, ezek lényege, elhatárolása ▪ A védjegyek és szerzői jog megkülönböztetése, a cégnév, terméknév védelmének praktikus kérdései ▪ A szellemi alkotásokat érintő szerződések gyakorlati kérdései (alakiság, tartalom, a díjazás meghatározásnak főbb módjai) ▪ A licencia szerződésekkel kapcsolatos jogviták gyakorlati kérdései ▪ A jogbitorlással kapcsolatos jogviták gyakorlati kérdései ▪ A jogvita rendezésének hatékonyságát, gyorsaságát növelő csodafegyver: az ideiglenes intézkedés ▪KONZULTÁCIÓ

Elhelyezés: Kényelmes ülőhelyekkel berendezett konferenciateremben.
Ellátás: Kávé, tea, reggeli sütemények, szendvicsek
Jelentkezési feltételek: A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A részvételi díjat, a SBERBANK: 14100237-10421849-01000004 számlaszámra számlánk alapján szíveskedjen utalni. A részvételi díj tartalmazza a reggeli büfé, az üdítő, kávé költségeit. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a részvételi költséget megbontjuk felnőttoktatásra és az étel-ital fogyasztásra, mint közvetített szolgáltatásra. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét adminisztrációs díjként számlázzuk. Amennyiben a részvétel nem kerül írásban lemondásra, a részvételi díj teljes összegét kiszámlázzuk! Résztvevőinknek a rendezvény témájában oktatási segédanyagot és jegyzetet adunk.
Az legkedvezményesebb online jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező hozzájárul, hogy adatait megadva feliratkozik a System Media hírlevelére és elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt olvashat bővebben: >>>
FMK nyilvántartási számunk: 00126-2010
Intézmény akkreditációs lajstromszámunk: AL-2536.