Adótörvények 2015. – SZJA, ART, ÁFA, TB. – Online képzés a NAV és az NGM szakértőivel


Kategóriák


Kreditpontos képzés

A KÉPZÉS HATÁRIDEJE:

2015. december 31-ig

A KÉPZÉS DÍJA:

14 900 Ft + Áfa / fő

A KÉPZÉS ELVÉGZÉSÉVEL EGYSZERRE MEGSZEREZHETŐ KREDITPONTOK >

  • 8 kreditpont – Mérlegképes könyvelők (vállalkozási szakirány, nem számviteli témakör
  • 10 kreditpont – Adószakértők, AT, OASZ
  • 4 kreditpont – Könyvvizsgálók

ELŐADÓK:

  • dr. Kiss Zoltán tanácsos, NGM Jövedelemadók és Járulékok Főosztály Személyi Jövedelemadó Osztály
  • dr. Papp Adrienn főosztályvezető, NAV Jogi Főosztály
  • Széll Zoltánné szakmai főtanácsadó, NAV
  • Sike Olga főosztályvezető helyettes, NAV

AJÁNLÓ:

Ajánljuk rendezvényünket azoknak a regisztrált mérlegképes könyvelőknek, adószakértőknek, adótanácsadóknak, okleveles adószakértőknek, könyvvizsgálóknak, akik szeretnék a 2015. január 1-jétől változó jogszabályokat gyakorlati oldalról megismerni és kreditpontokat gyűjteni a 2015. képzési évre.

A KÉPZÉS MENETE: Az ONLINE képzés az ADÓTÖRVÉNYEK 2015. – SZJA, ART, ÁFA, TB. – Országos Adókonferencia a NAV és az NGM szakértőivel c. tantermi képzéseink videofilmjeit tartalmazza. A képzés során internet kapcsolattal rendelkező számítógépén előre meghatározott sorrendben kell végignézni, végighallgatni a videofilmeket. Amennyiben az összes filmet maradéktalanul végignézte, a képzés elvégzettnek minősül. A képzés elvégzéséről elektronikus úton küldünk hivatalos igazolást!

SAJÁT IDŐBEOSZTÁS: A videofilmek (4 db) modulokba vannak rendezve. Egyszerre annyi időt kell eltölteni a számítógép előtt, amennyi a modulban lévő film hossza. Ha elvégezte az első modult, akkor a soron következő filmet az Ön számára megfelelő, későbbi időpontban is megnézheti. Az utolsó filmet 2015. december 31. 23:59 percig kell megnézni! VIZSGA NINCS!

Előadó: Sike Olga, NAV


Előadó: dr. Széll Zoltánné, NAV

KÉPZÉSI TEMATIKA:

Személyi jövedelemadó 2015. – Kisadózó vállalkozások tételes adója 2015. – Adózás rendje 2015.: Alapelvek – Kivett eljárások – Ideiglenes biztosítási intézkedés – Járulékfizetési kötelezettség törlése – Kijavítási kérelem – Az élelmiszer-értékesítést végző kezelőszemélyzet nélküli automata berendezések bejelentése – Az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer – A havi adó- és járulékbevallás adattartalmának változása – Tételes áfa nyilatkozat – Elkülönített bűnügyi letéti számla – Adatszolgáltatás: Nyugdíjat folyósító szerv adatszolgáltatása – A pénzügyi intézmények adatszolgáltatásához kapcsolódó megkeresés teljesítési határideje – Telekommunikációs szolgáltatást nyújtó adózó adatszolgáltatása – Adóhatósági igazolás – Ellenőrzés: * Befogadói nyilatkozat – Hatósági zár alkalmazása – Adóhatósági tájékoztatás az ellenőrzéssel nem érintett üzleti partnerek részére az esetlegesen felmerülő jogsértésről – Feltételes adómegállapítás szabályainak változása – Értelmező rendelkezések változása – Általános forgalmi adóval kapcsolatos legfontosabb szabályok: 1. Szolgáltatások teljesítési helyének meghatározása – 1.1   Adóalany igénybevevő esetén – 1.2   Nem adóalany igénybevevő esetén – 1.3  Mit jelent az ún. mini egyablakos rendszer- 2. A fizetési kötelezettség keletkezésének időpontja – 2.1. Általános szabály az adóztatandó ügylet tényállásszerű megvalósulásának időpontja – 2.2. Időszakos elszámolású ügyletek teljesítési időpontjának meghatározása. Milyen ügyletek tartoznak ebbe a körbe, hogyan alkalmazandók a számlázás, számlamódosítás szabályai – 2.3. Az előleg után keletkező fizetési kötelezettség – Mi minősül az áfa-ban előlegnek, előre fizetés és előleg különbözősége, mi a megítélés egyenes és fordított adózás esetén, hogyan kell az előleget bizonylatolni?- 3. A fordított adózás – 3.1. Az ún. belföldi fordított adózás alá tartozó esetek (termékek, szolgáltatások) köre, ezek bővülése, az új szabályok hatálybalépése, átmeneti szabály – 3.2. A teljesítés időpontjának meghatározása és a számlázásra vonatkozó tudnivalók – 3.3. A fizetendő adó megállapításának időpontja – 3.4. Fordított adózás és az előleg – 3.5. Fordított adózás alá eső ügyletek és az adatszolgáltatási kötelezettség. – Az eladó által a bevallásban szerepeltetendő adatok – A vevő által a bevallásban szerepeltetendő adatok – 4. A Közösségen belüli adómentes értékesítés – 5. A számlázással, nyugtaadással kapcsolatos legfontosabb aktuális tudnivalók – 7. Egyéb változások – 6. Adómértékek változása a szarvasmarhafélék, juh és kecse értékesítése esetében – A társadalombiztosítás fedezeti rendszerét érintő várható változások: Járulékfizetéssel összefüggő szabályváltozások – * Biztosítottak köre – Járulékalapot képező jövedelem, járulékok – Az egészségügyi szolgáltatási járulék – Családi járulékkedvezmény – Szociális hozzájárulási adófizetés – A társas vállalkozó adóalapjának meghatározása – A szociális hozzájárulási adóból érvényesíthető kedvezményrendszer – Egészségügyi hozzájárulás

JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK:

A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A visszaigazoló e-mailhez csatolt DÍJBEKÉRŐT kérjük a fizetési határidőig kiegyenlíteni szíveskedjenek. A részvételi díjat a SBERBANK Magyarország Zrt.: 14100237-10421849-01000004 számlaszámra, számlánk alapján szíveskedjen utalni. Oktatási segédanyagot biztosítunk .pdf formátumban. Az legkedvezményesebb online jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező hozzájárul, hogy adatait megadva, feliratkozik a System Media hírlevelére, és elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt bővebben: >>>
FMK nyilvántartási számunk: 00126-2010

Intézmény akkreditációs lajstromszámunk: AL-2536

Technikai követelmények:

Adobe Flash lejátszó:
Amennyiben Ön nem rendelkezik Adobe Flash lejátszóval, akkor kérjük telepítse/frissítse az ingyenes szoftvert ITT:>>>

  • Támogatott platformok: Windows XP/Vista/7/8,
  • Támogatott böngészők: GOOGLE CHROME ajánlott!, Mozilla Firefox, Internet Explorer.
  • Egyéb követelmények: JavaScript engedélyezése.

Hálózati követelmény: Minimálisan 1MB/s letöltési sávszélességre van szükség. Ennek ma a legtöbb internet előfizetés megfelel (DSL, kábel). Mobil hálózat esetén vételi helytől és szolgáltatótól függhet a rendelkezésre álló sávszélesség.