ÁFA SZAKMAI NAP – Változások 2015. – E-számlázás – Közösségi Áfa – Bírósági ítéletek – Gyakorlat


Helyszín
Hotel Mercure Budapest Metropol **** (1074 Budapest, Rákóczi út 58.)


Kategóriák


IDŐPONT:

2015. március 24. (kedd), 10-15 óráig, regisztráció 09:30-tól!

A KÉPZÉS DÍJA:

Részvételi díj: 24 900 Ft + Áfa / fő
Ebéd külön igényelhető 3000 Ft + Áfa áron!

IGÉNYBE VEHETŐ KEDVEZMÉNYEK:

 • Amennyiben 2015. március 13-ig regisztrál,
  25% KEDVEZMÉNNYEL 18 675 Ft + Áfa / fő / áron,
 • amennyiben 2015. március 14-től 2015. március  19-ig regisztrál,
  15% KEDVEZMÉNNYEL 21 165 Ft + Áfa / fő / áron,   jelentkezhet rendezvényünkre!
NEM TUD ELJÖNNI A RENDEZVÉNYRE?
NÉZZE VÉGIG A RENDEZVÉNYT ONLINE KÉPZÉS KERETÉBEN, OTTHONRÓL VAGY MUNKAHELYÉRŐL, SZÁMÍTÓGÉPÉRŐL!
online_kurzus_jelentkezs

AZ ONLINE KÉPZÉSRE JELENTKEZZEN ITT: >>>

 • ONLINE képzésünket távoktatási portálunkon tudja elkezdeni!
 • Az online képzés 2015. március 30-től elérhető!
 • Letölthető szakmai anyagot biztosítunk .pdf formátumban!
 • A tantermi képzés kép-, hang és szakmai anyagaiból készül, tematikusan kereshető, amelyet távoktatási portálunkon tud elkezdeni!

ELŐADÓK:

 • Sike Olga főosztályvezető helyettes NAV,
 • Dr. Kelemen László partner TMC First Tanácsadó Kft.,
 • Csátaljay Zsuzsanna adószakértő, adótanácsadó,
 • Jancsa-Pék Judit adótanácsadó, partner Leitner+Leitner Tax Kft.

AJÁNLÓ:

Képzésünket ajánljuk mindenkinek, aki szeretné egy nap alatt megismerni az áfa törvény, és számlázás hatályos jogszabályait. Előadóink a legfontosabb változásokat, bírósági ítéleteket emelik ki az alcímben megjelölt témakörökben. Gyakorlati oldalról közelítik meg az egyes témákat, konzultációs lehetőséget biztosítva.

TÉMAKÖRÖK:

Az új EKÁER rendszer áfa kérdései, március 1-től hatályos változások ▪ Szolgáltatások teljesítési helyének meghatározása ▪ Az ún. távolról nyújtható szolgáltatások ▪ Fizetési kötelezettség keletkezésének időpontja ▪ Nyomtatvánnyal (számla, nyugta) szembeni követelmény ▪ Számlázó programmal szembeni követelmények ▪ Hatályba léptető és átmeneti rendelkezések ▪ Adómentesség ▪ Levonási jog ▪ Elektronikus számlázás: átfogó áttekintés, a jelenlegi jogszabály adta lehetőségek ▪ Elektronikus számlázás, számlabefogadás, kontírozás, archiválás ▪ A közösségi értékesítés számlázásának szabályai ▪ A számlakorrekciók kezelése ▪ A közösségi mentes számlázás dokumentációs igénye ▪ Összesítő nyilatkozat ▪ Áfa levonásra jogosító bizonylatokAz Európai Unió Bíróságának magyar vonatkozású áfa-ítéletei ▪ Közösségen belüli termékértékesítés – Mecsek Gabona (C-273/11) ▪ A kellő körültekintéssel kapcsolatos esetek- Mahagében és Dávid egyesített ügyek(C-80/11 és C-142/11) ; Tóth Gábor (C-324/11); Alakor (C-191/12) ▪ Adómentes termékexport- BDV Hungary Trading (C-563/12) ▪ Számázás- Pannon Gép (C-368/09); Uszodaépítő (C-392/09)

JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK:

Elhelyezés: Kényelmes ülőhelyekkel berendezett konferenciateremben.
Ellátás: Kávé, tea, reggeli sütemények. Ebéd igényelhető: 3000 Ft + áfa /fő áron!
Jelentkezési feltételek: A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A részvételi díjat, a SBERBANK: 14100237-10421849-01000004 számlaszámra számlánk alapján szíveskedjen utalni. A részvételi díj tartalmazza a reggeli büfé, az üdítő, kávé, (ebéd) költségeit. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a részvételi költséget megbontjuk felnőttoktatásra és az étel-ital fogyasztásra, mint közvetített szolgáltatásra. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét adminisztrációs díjként számlázzuk. Amennyiben a részvétel nem kerül írásban lemondásra, a részvételi díj teljes összegét kiszámlázzuk! Résztvevőinknek a rendezvény témájában oktatási segédanyagot és jegyzetet adunk.
Az legkedvezményesebb online jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező hozzájárul, hogy adatait megadva feliratkozik a System Media hírlevelére és elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt olvashat bővebben: >>>
FMK nyilvántartási számunk: 00126-2010
Intézmény akkreditációs lajstromszámunk: AL-2536.