Az IFRS-re való átállás kihívásai – Számviteli és adózási kérdések


Helyszín
OKISZ Irodaház (1146 Budapest, Thököly út 58-60.)


Kategóriák


Kreditpontos képzés

Az IFRS alkalmazása 2016-tól egyre szélesebb körben vagy kötelezően alkalmazandó, vagy lehetőség nyílik alkalmazására. Előadásunkat ajánljuk mindazon szakembereknek, akik az IFRS alkalmazását a következő időszakban tervezik, a képzés során kitérünk olyan témakörökre, amelyek a már IFRS-eket alkalmazók számára is fontosak, de az IFRS-ekkel még ismerkedők számára is támogatást nyújt!

A rendezvényt és a rendezvényből készült online képzést IFRS szakirányon akkreditáltattuk!

Madarasiné dr. Szirmai Andrea előadása

A KÉPZÉS IDŐPONTJA:
2016. február 24. (szerda), 9-12-ig, regisztráció 8:30-tól!

A TANTERMI KÉPZÉS ÁRA:
Részvételi díj: 16 900 Ft + Áfa / fő


IGÉNYBE VEHETŐ KEDVEZMÉNYEK:

 • Amennyiben 2016. február 17-ig regisztrál
  9 900 Ft + Áfa / fő  áron jelentkezhet tantermi képzésünkre (4 kreditpont)

SZEREZZE MEG ÉVES KÖTELEZŐ KREDITPONTJAIT AZ ALÁBBI CSOMAG MEGRENDELÉSÉVEL:

IFRS KREDITPONTOS CSOMAG I. (TANTERMI/ONLINE)

A csomag tartalma (tantermi képzés + 2 db kreditpontos online képzés):

 1. Személyes részvétel a 2016. február 24-i (IFRS) tantermi képzésen (4 kreditpont),
 2. Adózás – Számvitel 2016. – Könyvelőirodák, adószakértők ONLINE, kreditpontos továbbképzése (16 kreditpont) >>>

AZ ONLINE KÉPZÉSEK (2 DB KÉPZÉS) ELVÉGZÉSÉVEL EGYSZERRE MEGSZEREZHETŐ KREDITPONTOK >>
– 16 kreditpont – Mérlegképes könyvelők (vállalkozási szakirány, nem számviteli témakör 8 kredit, számviteli témakör 8 kredit)
– 17 kreditpont – Adószakértők, AT, OASZ
– 4 kreditpont – Könyvvizsgálók

 • A IFRS KREDITPONTOS CSOMAG I. (TANTERMI/ONLINE) ára: 17 900 Ft + Áfa / fő

(Amennyiben az IFRS Kreditpontos Csomag I. választja, a tantermi képzésre való jelentkezéskor igényét írja be a “Megjegyzés” mezőbe!)

A 2016. FEBRUÁR 24-I TANTERMI KÉPZÉS ELVÉGZÉSÉVEL MEGSZEREZHETŐ KREDITPONTOK > >

 • 4 kreditpont – Mérlegképes könyvelőknek IFRS szakirányon (AKKREDITÁCIÓ ALATT!)
 • 1 kreditpont – Könyvvizsgáló

VÁLASSZA KREDITPONTOS ONLINE KÉPZÉSÜNKET, HA NINCS IDEJE ELMENNI A RENDEZVÉNYRE!

IFRS ONLINE KÉPZÉS – OTTHONRÓL vagy MUNKAHELYÉRŐL!

SZEREZZE MEG KÖTELEZŐ KREDITPONTJAIT AKÁR OTTHONRÓL IS, SZÁMÍTÓGÉPÉN!

 • IDŐT és PÉNZT spórol, AKÁR OTTHONRÓL, MUNKAHELYÉRŐL IS,
 • SAJÁT IDŐBEOSZTÁSBAN, végezheti el a képzést.
 • FILMEKET KELL NÉZNI! Számítógépén kényelmesen végighallgatja a tantermi képzés videó anyagát! VIZSGA NINCS!

A képzés ára: 12 900 Ft + Áfa / fő

Madarasiné dr. Szirmai Andrea előadása

madarasine-szirmai-andreaMadarasiné dr. Szirmai Andrea adószakértő, adótanácsadó, tudományos, és nemzetközi dékánhelyettes BGFPFK

Könyvvizsgálóként 2000 óta dolgozom, mind magyar, mind IFRS alapú auditokat végzek. Könyvvizsgálói munkámat ötvözöm 1996 óta a számvitel, könyvvizsgálat területén folytatott magyar és angol nyelven történő oktatási tevékenységemmel. Rendszeresen oktatok külföldi egyetemeken  vendégoktatóként. Oktatói munkámat felsőoktatás és felnőttoktatás keretében folytatom; a BGF PSZK-n egyetemi docensként számviteli témájú tárgyak, illetve mérlegképes és könyvvizsgálói szinten IFRS oktatásával. Könyvvizsgálói és oktatói munkámhoz kapcsolódóan számos publikációval – szakcikkek és szakkönyv fejezetek- rendelkezem.

Madarasiné dr. Szirmai Andrea előadása

Előadásunkat ajánljuk  mindazon IFRS szakterületen dolgozó könyvelőnek is, akik szeretnék a hatályos jogszabályokat gyakorlati oldalról megismerni, és megkapni a 4 kreditpontot IFRS szakterületen!

Az IFRS alkalmazása 2016-tól egyre szélesebb körben vagy kötelezően alkalmazandó, vagy lehetőség nyílik alkalmazására. Az IFRS-re áttérő gazdálkodó egységeknek a teljes számviteli információs rendszerük működését és szabályozását újra kell gondolniuk. Ennek számos részfeladata van: IT rendszerben szükséges változások feltérképezése, a magyar és nemzetközi számviteli szabályozás ismerete és az adott gazdálkodó egységre való alkalmazása, a pénzügyi folyamatok újragondolása, az adózáshoz szükséges adatszolgáltatás átalakítása.

TÉMAKÖRÖK: A magyar hatályos törvényi szabályozás áttekintése ▪ A 2016. évi Sztv. változásainak hatásai ▪ A Számviteli törvény és az IFRS eltéréseinek kezelése az áttéréskor ▪ Az áttérés szabályozása az IFRS 1 standard szerint ▪ Az IFRS-re való áttérés adózási kérdései ▪  A helyi iparűzési adó szabályai az IFRS-t alkalmazókra ▪ A társasági és osztalék adó szabályai az IFRSt alkalmazókra ▪ Konzultáció

Elhelyezés: Kényelmes ülőhelyekkel berendezett konferenciateremben.
Ellátás: A részvételi díj felnőttoktatásról szól, a képzés nem tartalmaz ellátást.
Jelentkezési feltételek: A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A részvételi díjat, a SBERBANK: 14100237-10421849-01000004 számlaszámra számlánk alapján szíveskedjen utalni. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét adminisztrációs díjként számlázzuk. Amennyiben a részvétel nem kerül írásban lemondásra, a részvételi díj teljes összegét kiszámlázzuk! Résztvevőinknek a rendezvény témájában oktatási segédanyagot biztosítunk, Az előadó Power Point prezentációját a résztvevők a helyszínen nyomtatott formában megkapják!
Az legkedvezményesebb online jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező hozzájárul, hogy adatait megadva feliratkozik a System Media hírlevelére és elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt olvashat bővebben: >>>
FMK nyilvántartási számunk: 00126-2010
Intézmény akkreditációs lajstromszámunk: AL-2536.