Az ingatlan bérbeadásából származó gyakorlati problémák és megoldásuk – Jogi képzés dr. Fónyiné dr. Kazareczki Andrea címzetes törvényszéki bíróval


Helyszín
Hotel Hungaria City Center (volt Best Western Hotel Hungaria) **** (1074 Budapest, Rákóczi út 90.)


Kategóriák


Minden szerződés annyit ér, amennyit betartanak belőle, de ha már jogvita van, a leírt szövegnek nagyon nagy a jelentősége.

Előadónk tapasztalata, hogy nem minden bérbeadással foglalkozó jogász van tisztában minden jogi problémával, hiszen nem lenne akkor annyi peres eljárás.
A cél nem elméleti “oktatás”, kizárólag gyakorlati tapasztalatok, a perekből leszűrhető szerződési hiányosságok, ezek elkerülése, a végrehajtási nehézségek megkönnyítése.

Lapozzon bele a szakmai anyagba! >>>

A KÉPZÉS IDŐPONTJA:
2016. március 9. (szerda), 10-15-ig, regisztráció 9-tól!

A KÉPZÉS DÍJA:
Részvételi díj: 24 900 Ft + Áfa / fő.
Svédasztalos büféebéd külön igényelhető: 2 800 Ft + Áfa /fő áron!

IGÉNYBE VEHETŐ KEDVEZMÉNYEK:

 • Amennyiben 2016. március 2-ig regisztrál,
  40% KEDVEZMÉNNYEL 14 940 Ft + Áfa / fő áron jelentkezhet rendezvényünkre.
 • Amennyiben 2016. március 4-ig egy cégtől ketten vagy kettőnél többen regisztrálnak,
  50% KEDVEZMÉNNYEL 12 450 Ft + Áfa / fő áron jelentkezhetnek a rendezvényre!
 • Amennyiben Ön ÜGYVÉDJELÖLT vagy GYAKORNOK, 2016. március 2-ig
  50% KEDVEZMÉNNYEL 12 450 Ft + Áfa / fő áron jelentkezhet a rendezvényünkre!

A MEGHIRDETETT KEDVEZMÉNYEK NEM VONHATÓK ÖSSZE!

VÁLASSZA ONLINE KÉPZÉSÜNKET, HA NINCS IDEJE ELMENNI KONFERENCIÁNKRA! >>

A tantermi képzés kép-, hang- és szakmai anyagából ONLINE KÉPZÉST készítünk, amely a tantermi képzést követő hét hétfőjétől korlátlanul elérhető, visszanézhető.

ONLINE KÉPZÉSEINK:

 • Oktatási portálunkon keresztül világ bármelyik pontjáról elérhetőek internet kapcsolattal rendelkező számítógépről, korlátlanul a nap 24 órájában.
 • A rendezvényekről készült kép- és hanganyag modulokba rendezve, speciális video formátumban jelennek meg, ahol a videofilmek tematikusan, témakörökre bontva kereshetőek.

Fónyiné dr. Kazareczki Andrea előadása (Online képzés)

 • Fónyiné dr. Kazareczki Andrea csoportvezető, címzetes törvényszéki bíró, Pesti Központi Kerületi Bíróság

Előadó: Fónyiné dr. Kazareczki Andrea csoportvezető-helyettes  bíró Pesti Központi Kerületi Bíróság

Minden szerződés annyit ér, amennyit betartanak belőle, de ha már jogvita van, a leírt szövegnek nagyon nagy a jelentősége. Előadónk tapasztalata, hogy nem minden bérbeadással foglalkozó jogász van tisztában minden jogi problémával, hiszen nem lenne akkor annyi peres eljárás. A cél nem elméleti “oktatás”, kizárólag gyakorlati tapasztalatok, a perekből leszűrhető szerződési hiányosságok, ezek elkerülése, a végrehajtási nehézségek megkönnyítése.

Hogyan kell szerkeszteni a bérleti szerződést, hogy érvényt tudjunk neki szerezni ▪ A későbbi bizonyítás érdekében milyen „trükkök” ajánlottak – mit fogad el a bírói gyakorlat ▪ Mit tegyünk fizetési késedelem esetén ▪ Vigyázat: megváltozott elévülést megszakító szabály az új Ptk-ban ▪ Mi a különbség jogcím nélküli használó és az önkényes beköltöző esetében ▪ Mit vizsgál a bíróság, ha a per bérleti jogviszonyból származik ▪ Mi a hatása a közös tulajdon megszüntetésének, az ingatlan átruházásának és az öröklésnek a már meglévő bérleti szerződésre ▪ Mikor érdemes közjegyzői okiratba foglalni a bérleti szerződést ▪ Hogyan kell felmondani egy ilyen szerződést, hogy azonnal végrehajtható legyen ▪ Milyen feltételek kellenek ahhoz, hogy eredményesen kérhessük a végrehajtás elrendelését ▪ Mi az a befogadó nyilatkozat és mire jó ▪ Néhány szó a hatékony végrehajtásról ▪ A kifogás, mint a végrehajtó jogsértése vagy mulasztása elleni hatékony jogorvoslat ▪ Hogyan biztosíthatjuk előre, hogy legyen miből végrehajtani ▪ Ideiglenes intézkedés, biztosítási intézkedés a gyakorlatban ▪ Lehet-e a bérleti jogot árverezni ▪ Le lehet-e foglalni a bérleti díjkövetelést

Elhelyezés: Kényelmes ülőhelyekkel berendezett konferenciateremben.
Ellátás: Kávé, tea, reggeli sütemények. Svédasztalos büféebéd külön igényelhető: 2 800 Ft + Áfa /fő áron!
Jelentkezési feltételek: A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A részvételi díjat, a SBERBANK: 14100237-10421849-01000004 számlaszámra számlánk alapján szíveskedjen utalni. A részvételi díj tartalmazza a reggeli büfé, az üdítő, kávé költségeit. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a részvételi költséget megbontjuk felnőttoktatásra és az étel-ital fogyasztásra, mint közvetített szolgáltatásra. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét adminisztrációs díjként számlázzuk. Amennyiben a részvétel nem kerül írásban lemondásra, a részvételi díj teljes összegét kiszámlázzuk! Résztvevőinknek a rendezvény témájában oktatási segédanyagot és jegyzetet adunk.
Az legkedvezményesebb online jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező hozzájárul, hogy adatait megadva feliratkozik a System Media hírlevelére és elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt olvashat bővebben: >>>
FMK nyilvántartási számunk: 00126-2010
Intézmény akkreditációs lajstromszámunk: AL-2536.