Az új büntetőeljárásról szóló törvény (2018) – Online képzés


Kategóriák


A képzés Magyar Jogászegylet Fővárosi és Pest Megyei Szervezete és a System Media közös rendezvényéből készült! mje_fsz

A büntetőeljárás jogi szabályozása 2018. július 1. napjától lényegesen megváltozik.

2018. májusi szemináriumunkból készült online képzésünk célja a büntetőeljárásról szóló XC. törvény alapvető fontosságú rendelkezéseinek bemutatása, kiemelve a hatályos törvényhez képest a jogalkalmazók számára meghatározó jelentőségű változásokat. Az új büntetőeljárási törvény szabályrendszerét két tapasztalt, gyakorló büntetőjogász ismerteti.

VÁLASSZA ONLINE KÉPZÉSÜNKET, HA NINCS IDEJE ELMENNI RENDEZVÉNYÜNKRE!

ELŐADÓINK >>>

DR. BEREGSZÁSZI GIZELLA
mb. osztályvezető ügyész, Legfőbb ügyészség
DR. GIMESI ÁGNES
tanácselnök, Fővárosi Törvényszék Büntető Kollégium

 

A KÉPZÉSI HATÁRIDEJE:

2018. május 14-től 2018. december 31-ig.

RÉSZVÉTELI DÍJ:

Részvételi díj: 16 900 Ft + Áfa / fő.

A TÁVOKTATÁSOS ONLINE KÉPZÉS ELŐNYEI:

 • Korlátlan hozzáférés, többször visszanézhető, témakörre kereshető tananyag.
 • Oktatási portálunkon keresztül világ bármelyik pontjáról elérhetőek internet kapcsolattal rendelkező számítógépről, korlátlanul a nap 24 órájában.
 • Tematizálás és kereshetőség. A rendezvényekről készült kép- és hanganyag modulokba rendezve, speciális video formátumban jelennek meg, ahol a videofilmek és a filmen belüli anyagrészek, tematikusan, témakörökre bontva kereshetőek.
ELŐADÓ: DR. VITÁL-EIGNER BEÁTA

VÁLASSZA ONLINE KÉPZÉSÜNKET, HA NINCS IDEJE ELMENNI RENDEZVÉNYÜNKRE!

Tematika:

1./ Alapvető  rendelkezések

2./  Büntető eljárásban résztvevő hatóságok (bíróság, ügyészség, nyomozó hatóság , egyéb szervek)

3./ Az eljárásban résztvevő  személyek (terhelt , védő, sértett, vagyoni érdekelt és egyéb érdekelt , segítők, támogatók, büntetőjogi cselekvőképesség szabályai, különleges bánásmód biztosítása)

4./ Az eljárási cselekményekre vonatkozó általános szabályok (általános szabályok: költségkedvezmény, soron kívüli eljárás, eljárás elhúzódására alkalmas indítványik, nyilatkozatok elintézése, különleges bánásmód  szabályrendszere, adatkezelés- adatvédelem- minősített adat, ügyirat megismerés szabályai, tájékoztatás, jelenlét biztosítása,  telekommunikációs eszköz használata, elektronikus kapcsolattartás)

5./ Bizonyítás

6./  Leplezett eszköz használata

7./  Kényszerintézkedések  (általános szabályok,  személyi szabadságot érintő és vagyont érintő kényszerintézkedések fajtái, szabályozása)

8./ Előkészítő eljárás

9./ Nyomozás

10./  Bírósági eljárás általános szabályai

 • jelenlét a tárgyaláson,
 • határozathozatal a bírósági eljárásban,
 • bírósági eljárás a vádemelés előtt intézkedés a vádemelés alapján,
 • előkészítő ülés,
 • tárgyalás,
 • polgári jogi igény érvényesítése és elbírálása,
 • elsőfokú bíróság határozatainak rendszere,
 • fellebbezés szabályai.

11./ Másodfokú bírósági eljárás

 • Felülbírálat terjedelme,
 • Kötöttség az elsőfokú bíróság tényállásához-megalapozatlanság,
 • súlyosítási tilalom,
 • másodfokú bírósági eljárás és határozatok rendszere,
 • fellebbezési jog és korlátai.

12./ Harmadfokú eljárás szabályai

13./ Másodfokú és harmadfokú bíróság hatályon kívül helyező végzése elleni fellebbezés

14./ Rendkivüli jogorvoslatok fajtái és a jelenlegi szabályozástól eltérő rendelkezések ( kiemelendő: egyszerűsített felülvizsgálat szabályai )

15./ Külön eljárások fajtái és a jelenlegi szabályozástól való eltérés

16./ Különleges eljárások – büntetőeljáráshoz kapcsolódó egyéb eljárások – kegyelmi eljárás (kiemelve: az összbüntetés és a kártalanításra vonatkozó eljárás)

Ha nincs ideje részt venni személyesen a rendezvényre, akkor válassza ONLINE KÉPZÉSÜNKET!

A rendezvény kép-, hang- és szakmai anyagából ONLINE KÉPZÉST készítünk, amely a tantermi képzést követő hét hétfőjétől oktatási portálunkon tud megnézni. A képzés felhasználónév és jelszóval elérhető, amit az ONLINE KÉPZÉSRE való regisztráció után osztunk ki. A speciális videó szimulálja a tantermi képzést, ahol a bontott képernyőn az előadó magyarázza a háttérben a szakmai anyagot. A videoanyag diánként (slide) kereshető!

Oktatási portálunk címe: http://e-systemmedia.hu/moodle

ELŐNYEI:

 • Korlátlan hozzáférés, többször visszanézhető.
 • Oktatási portálunkon keresztül világ bármelyik pontjáról elérhetőek internet kapcsolattal rendelkező számítógépről, korlátlanul a nap 24 órájában.
 • Tematizálás és kereshetőség. A rendezvényekről készült kép- és hanganyag modulokba rendezve, speciális video formátumban jelennek meg, ahol a videofilmek és a filmen belüli anyagrészek, tematikusan, témakörökre bontva kereshetőek.

a_kepzes_menete_2017

A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A visszaigazoló e-mailhez csatolt DÍJBEKÉRŐT kérjük a fizetési határidőig kiegyenlíteni szíveskedjenek. A részvételi díjat a SBERBANK Magyarország Zrt.: 14100237-10421849-01000004 számlaszámra, számlánk alapján szíveskedjen utalni. Oktatási segédanyagot biztosítunk .pdf formátumban. Az legkedvezményesebb online jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező hozzájárul, hogy adatait megadva, feliratkozik a System Media hírlevelére, és elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt bővebben: >>>
TECHNIKAI KÖVETELMÉNYEK:

 • Támogatott operációs rendszerek: Windows 7, Win 8, Win 10.
 • NEM támogatott operációs rendszerek: Windows 95, Windows XP, – Apple operációs rendszerek
 • Támogatott böngészők: Google Chrome (Verzió: 55.0.2883.87 m), Mozilla Firefox (Verzió: 50.1.0) vagy Internet Explorer (IE 11) vagy Edge (14) böngészőben kezdje el a képzést! Opera böngésző NEM támogatott!
 • Egyéb követelmények: JavaScript engedélyezése.
 • A böngészőben a felugró (pop-up) ablakok engedélyezése!

Hálózati követelmény: Minimálisan 1MB/s letöltési sávszélességre van szükség. Ennek ma a legtöbb internet előfizetés megfelel (DSL, kábel). Kérjük, hogy a szolgáltatást stabil, folyamatos (megszakításmentes) internetkapcsolattal használja. A tananyagok mobil eszközökön való megtekintése nem támogatott! A mobil eszközön történő megtekintés miatti problémákért semmilyen felelősséget nem vállalunk.