Az új Polgári Perrendtartás koncepciója – Jogi képzés a PKKB címzetes törvényszéki bírójával


Helyszín
OKISZ Irodaház (1146 Budapest, Thököly út 58-60.)


Kategóriák


Jogi képzéseinket a Magyar Jogász Egylet Fővárosi Szervezete szakmai támogatásával szervezzük! mje_fsz

Az új polgári perrendtartás kodifikációjának előkészítése fontos mérföldkőhöz érkezett: lezárult a Kormány határozata által elrendelt előkészítő fázis. Jelenleg körvonalazódik az új Pp. koncepciója.

Előadónk a kodifikációs bizottság tagja, a kodifikációs folyamat aktív részese. Ismerteti a változás irányát, fontos lépcsőit. A hatályba lépésig még sok minden változhat, de mivel teljesen új törvény születik, ezért érdemes már most elkezdeni a felkészülést!

A KÉPZÉS IDŐPONTJA:
2016. június 22. (szerda), 9-13-ig, regisztráció 8:30-tól!

A KÉPZÉS DÍJA:

 • Részvételi díj: 16 900 Ft + Áfa / fő.  (Ellátás: Kávé, tea, üdítő, sütemény, szendvicsek.)
 • A Magyar Jogász Egylet Fővárosi Szervezeti tagoknak 2016. június 17-ig: 8 450 Ft + Áfa / fő.
  (A tagok jelentkezéskor az egyleten keresztül megkapott kódot a jelentkezési lap kuponkód mezőjébe feltüntetni szíveskedjenek!)

IGÉNYBE VEHETŐ KEDVEZMÉNYEK:

 • Amennyiben 2016. június 17-ig regisztrál,
  20% KEDVEZMÉNNYEL 13 520 Ft + Áfa / fő áron jelentkezhet rendezvényünkre.
 • Amennyiben 2016. június 17-i egy cégtől ketten vagy kettő főnél többen regisztrálnak,
  30% KEDVEZMÉNNYEL 11 830 Ft + Áfa / fő áron
  jelentkezhetnek rendezvényünkre.

A MEGHIRDETETT KEDVEZMÉNYEK NEM VONHATÓK ÖSSZE!

VÁLASSZA ONLINE KÉPZÉSÜNKET, HA NINCS IDEJE ELMENNI A RENDEZVÉNYRE! >>

A tantermi képzés kép-, hang- és szakmai anyagából ONLINE KÉPZÉST készítünk, amely a tantermi képzést követő hét hétfőjétől korlátlanul elérhető, visszanézhető.

ONLINE KÉPZÉSEINK:

 • Oktatási portálunkon keresztül világ bármelyik pontjáról elérhetőek internet kapcsolattal rendelkező számítógépről, korlátlanul a nap 24 órájában.
 • A rendezvényekről készült kép- és hanganyag modulokba rendezve, speciális video formátumban jelennek meg, ahol a videofilmek tematikusan, témakörökre bontva kereshetőek.

Fónyiné dr. Kazareczki Andrea előadása (Online képzés)

Az új polgári perrendtartás kodifikációjának előkészítése fontos mérföldkőhöz érkezett: lezárult a Kormány határozata által elrendelt előkészítő fázis. Jelenleg körvonalazódik az új Pp. koncepciója. Előadónk, a kodifikációs folyamat aktív részese, valamint a kodifikációs bizottság tagja, ismerteti a változás irányát, fontos lépcsőit. A hatályba lépésig még sok minden változhat, de mivel teljesen új törvény születik, ezért érdemes már most elkezdeni a felkészülést!

Új szerkezet, alapelvek, értelmező rendelkezések, általános szabályok ▪ Új szabályok: a bíróság összetételében, a kizárásnál ▪ A pertárgyérték számításának pontosítása ▪ Új kizárólagos illetékességi szabályok ▪ Az alperes keresethez csatlakozásának lehetősége, kihatása a perköltségviselésre ▪ A kötelező jogi képviselet új szabálya ▪ A perköltség érvényesítése költségjegyzékkel, új viselési szabályok ▪  Új általános végrehajtás felfüggesztési ok: ha a per tárgya a végrehajtás alapjául szolgáló követelés ▪ Mi az a kézbesítési fikció? Mikor rendelhet el a bíróság végrehajtói kézbesítést? ▪ Mit jelent a perfelvétel, mi az anyagi pervezetés? Mikor kezdődik az érdemi tárgyalás? ▪ Bizonyítási szükséghelyzet, jogsértő bizonyítási eszközök ▪ Néhány új szabály a fellebbezés köréből, hogyan jár el a másodfokú bíróság

Elhelyezés: Kényelmes ülőhelyekkel berendezett konferenciateremben.
Ellátás: Kávé, tea, reggeli sütemények, szendvicsek.
Jelentkezési feltételek: A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A részvételi díjat, a SBERBANK: 14100237-10421849-01000004 számlaszámra számlánk alapján szíveskedjen utalni. A részvételi díj tartalmazza a reggeli büfé, az üdítő, kávé költségeit. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a részvételi költséget megbontjuk felnőttoktatásra és az étel-ital fogyasztásra, mint közvetített szolgáltatásra. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét adminisztrációs díjként számlázzuk. Amennyiben a részvétel nem kerül írásban lemondásra, a részvételi díj teljes összegét kiszámlázzuk! Résztvevőinknek a rendezvény témájában oktatási segédanyagot és jegyzetet adunk.
Az legkedvezményesebb online jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező hozzájárul, hogy adatait megadva feliratkozik a System Media hírlevelére és elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt olvashat bővebben: >>>
FMK nyilvántartási számunk: 00126-2010
Intézmény akkreditációs lajstromszámunk: AL-2536.