Ellenőrizzen legálisan! – Munkahelyi adatkezelési szabályok, adatvédelem – A munkáltató és munkavállaló jogai és kötelezettségei – Jogi képzés


Helyszín
Hunguest Hotel Millennium *** Superior (1089 Budapest, Üllői út 94-98.)


Kategóriák


mje_fsz


A képzés
Magyar Jogászegylet Fővárosi Szervezete és a System Media közös rendezvénye!

systemmedia_áll_kicsi

 • Képzésünket ajánljuk:
  • jogászoknak, jogi képviselőknek, adatvédelmi felelősöknek,
  • HR munkatársaknak,
  • cégvezetőknek.
 • Hogyan, milyen eszközökkel ellenőrizheti legálisan a munkáltató a munkavállaló munkavégzését?
 • Miként lehet betekinteni a munkavállalók levelezésébe, számítógép használatába, az internetforgalmon, a közösségi hálózatok használata miként felügyelhető.
 • Mik a kamerás és GPS megfigyelés lehetőségei?
 • Mik az adatkezelési szabályok a felvételi eljárás és a munkaviszony fennállása alatt?
 • Milyen jogai vannak a munkavállalóknak az adatkezelés során és milyen munkaviszonyból származó kötelességei?
 • Miként biztosítható a munkáltató jogos gazdasági érdekeinek, jó hírnevének és üzleti titkainak védelme?
 • Felhasználhatók-e a titkos felvételek a bíróságon, ha igen, miként?

A KÉPZÉS IDŐPONTJA:
2016. november 10. (csütörtök), 10-13:15-ig, regisztráció 9 órától!

A KÉPZÉS DÍJA:

 • Részvételi díj: 19 900 Ft + Áfa / fő. – A részvételi díj tartalmazza az ellátást (reggeli büfé, szendvicsek).
 • A Magyar Jogász Egylet Fővárosi Szervezeti tagoknak: 8 450 Ft + Áfa/fő.
  (A tagok jelentkezéskor az egyleten keresztül megkapott kódot a jelentkezési lap kuponkód mezőjébe feltüntetni szíveskedjenek!)

IGÉNYBE VEHETŐ KEDVEZMÉNYEK:

 • Amennyiben 2016. november 7-ig regisztrál,
  20% KEDVEZMÉNNYEL 15 920 Ft + Áfa / fő áron jelentkezhet rendezvényünkre.
 • Amennyiben 2016. november 7-ig egy cégtől ketten vagy kettőnél többen regisztrálnak,
  30 % KEDVEZMÉNNYEL 13 930 Ft + Áfa / fő áron jelentkezhetnek a rendezvényre

A MEGHIRDETETT KEDVEZMÉNYEK NEM VONHATÓK ÖSSZE!

VÁLASSZA ONLINE KÉPZÉSÜNKET, HA NINCS IDEJE ELMENNI RENDEZVÉNYÜNKRE!

A tantermi képzés kép-, hang- és szakmai anyagából ONLINE KÉPZÉST készítünk, amely a tantermi képzést követő hét hétfőjétől korlátlanul elérhető, visszanézhető.

ONLINE KÉPZÉSEINK:

 • Oktatási portálunkon keresztül világ bármelyik pontjáról elérhetőek internet kapcsolattal rendelkező számítógépről, korlátlanul a nap 24 órájában.
 • A rendezvényekről készült kép- és hanganyag modulokba rendezve, speciális video formátumban jelennek meg, ahol a videofilmek tematikusan, témakörökre bontva kereshetőek.

FIGYELEM!
ÚJ EURÓPAI ADATVÉDELMI RENDELET
ADATVÉDELMI KONFERENCIA

Készüljön fel időben!

<<< TOVÁBBI INFORMÁCIÓK >>>

ONLINE JOGI KÉPZÉSAJÁNLÓ

MUNKAJOG:

JOG:

KÖZBESZERZÉS:

kulisity_mariaDr. Kulisity Mária bíró, Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság

Hogyan, milyen eszközökkel ellenőrizheti legális keretek között a munkáltató a munkavállaló munkavégzését? Miként lehet betekinteni a munkavállalók levelezésébe, számítógép használatába, az internetforgalmom, a közösségi hálózatok használata miként felügyelhető, mik a kamerás és GPS megfigyelés lehetőségei? Mik az adatkezelési szabályok a felvételi eljárás és a munkaviszony fennállása alatt? Milyen jogai vannak a munkavállalóknak az adatkezelés során és milyen munkaviszonyból származó kötelességei? Miként biztosítható a munkáltató jogos gazdasági érdekeinek, jó hírnevének és üzleti titkainak védelme? Felhasználhatók-e a titkos felvételek a bíróságon, ha igen, miként? Előadónk a részletesen sorra veszi ezeket a kérdéseket és gyakorlati példákkal ismerteti a hatályos szabályozást bemutatva a bírói gyakorlatot is. Az előadás kitér az EU új adatvédelmi rendeletére és az annak folytán prognosztizálható változásokra is.

TÉMAKÖRÖK: A munkahelyi adatvédelem szabályozása, az adatkezelés általános előírásai és munkajogi specifikumai ▪ Személyes adat és különleges adat kezelése, tájékoztatás, hozzájárulás, érdekmérlegelés, bizonyítási nehézségek, az önkéntesség megítélése ▪ A személyiségi jogok védelme, azok korlátozása ▪ A munkáltató jogos gazdasági érdekeinek védelme, az üzleti titok megőrzését biztosító hatékonyabb és kevésbé hatékony lehetőségek ▪ A munkáltató jó hírnevének védelme és a munkavállaló véleménynyilvánításának joga, annak korlátai, ▪ A munkavállaló munkahelyen kívüli magatartásának megítélése ▪ A felvételi eljárás során történő adatkezelés, az álláshirdetések tartalma, a pályázati anyagok kezelése, mire lehet rákérdezni a felvételi eljárás során, milyen nyilatkozat megtétele, alkalmassági vizsgálatok, felvételi tesztek teljesítése kérhető ▪ A munkaviszony fennállása alatt felmerülő adatkezelés, az együttműködési és tájékoztatási kötelezettség keretében a munkavállalónak milyen adatokat kell közölnie a munkáltatóval, mikor, milyen módon ▪ A várandósság bejelentése ▪ A munkavállalók ellenőrzésének jogszerű lehetőségei, ellenőrzési alapelvek ▪ A munkavállalók levelezésének, számítógép- és telefonhasználatának, internetforgalmának, a közösségi hálózatok használatának ellenőrzése, a kamerás és GPS megfigyelés lehetőségei, az okostelefon készülékek földrajzi helymeghatározása, csomagátvizsgálás, alkoholszonda, drogteszt ▪ A jogellenesen megszerzett bizonyítékok, titkos felvételek felhasználása ▪ Konzultáció

Elhelyezés: Kényelmes ülőhelyekkel berendezett konferenciateremben.
Ellátás: Kávé, tea, reggeli sütemények, szendvicsek.
Jelentkezési feltételek: A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A részvételi díjat, a SBERBANK: 14100237-10421849-01000004 számlaszámra számlánk alapján szíveskedjen utalni. A részvételi díj tartalmazza a reggeli büfé, az üdítő, kávé költségeit. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a részvételi költséget megbontjuk felnőttoktatásra és az étel-ital fogyasztásra, mint közvetített szolgáltatásra. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét adminisztrációs díjként számlázzuk. Amennyiben a részvétel nem kerül írásban lemondásra, a részvételi díj teljes összegét kiszámlázzuk! Résztvevőinknek a rendezvény témájában oktatási segédanyagot és jegyzetet adunk.
Az legkedvezményesebb online jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező hozzájárul, hogy adatait megadva feliratkozik a System Media hírlevelére és elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt olvashat bővebben: >>>
FMK nyilvántartási számunk: 00126-2010
Intézmény akkreditációs lajstromszámunk: AL-2536.