Harc a munkavállalókért! – A munkaerő megtartás praktikái – Fluktuáció menedzsment – Humánmenedzsment Konferencia


Helyszín
Hotel Hungaria City Center (volt Best Western Hotel Hungaria) **** (1074 Budapest, Rákóczi út 90.)


Kategóriák


dr-kartyas-gabor

dr. Kártyás Gábor

2016 kihívása: küzdelem a munkaerőért. Súlyos szakemberhiány alakult ki a magasan képzett munkavállalókból, a szakmunkásokból, az informatikusokból. S percenként bővül a lista. Másként kell a munkaerőt megszerezni és megtartani, mint akár egy évvel ezelőtt. Gyökeresen és rohamosan átalakultak a technikák, módszerek.

Témakörök: A munkaerőhiány kezelésének munkajogi lehetőségei – Új HR-stratégiák a munkaerő megszerzése érdekében – Hatékony HR adminisztráció, hogy stratégiára is jusson idő – A munkaerőhiány kezelésének lehetőségei HR informatikával – Keveset fizet, vagy csak divat a munkahelyváltás?

A KÉPZÉS IDŐPONTJA:
2016. november 30. (szerda), 10-15-ig, regisztráció 9 órától!

A KÉPZÉS DÍJA:
Részvételi díj: 29 900 Ft + Áfa / fő – Ebéd igényelhető: 2800 Ft + áfa /fő

IGÉNYBE VEHETŐ KEDVEZMÉNYEK:

Amennyiben 2016. november 29-ig regisztrál,
40% KEDVEZMÉNNYEL 17 940 Ft + Áfa / fő áron jelentkezhet rendezvényünkre!

TAKARÍTSON MEG 50% MÉG MA!

Amennyiben 2016. november 28-ig egy cégtől ketten vagy kettőnél többen regisztrálnak,
50 % KEDVEZMÉNNYEL 14 950 Ft + Áfa / fő áron jelentkezhetnek a rendezvényre!

KÉPZÉSAJÁNLÓ

KISZERVEZÉS, MUNKAERŐ-KÖLCSÖNZÉS, LÉTSZÁMLEÉPÍTÉS, ÁTSZERVEZÉS
<< JELENTKEZZEN ITT >>

ONLINE JOGI KÉPZÉSAJÁNLÓ

MUNKAJOG:

JOG:

KÖZBESZERZÉS:

dr-kartyas-gaborDr. Kártyás Gábor munkajogász

 

 

 

 

szuts-ildikoSzűts Ildikó elnök, Országos Humánmenedzsment Egyesület

 

 

 

 

untitledOtti Csaba mérnök-közgazdász, HR Informatikai szakértő

 

 

 

 

 

 

csikos-nagy-katalinCsikós-Nagy Katalin ügyvezető Hr-Evolution Kft.

 

 

 

 

 

 

 

rajka-pannaRajka Panna HR-üzletág vezető, Master Consulting Kft.

2016 kihívása: küzdelem a munkaerőért. Súlyos szakemberhiány alakult ki a magasan képzett munkavállalókból, a szakmunkásokból, az informatikusokból. S percenként bővül a lista. Másként kell a munkaerőt megszerezni és megtartani, mint akár egy évvel ezelőtt. Gyökeresen és rohamosan átalakultak a technikák, módszerek.

10.00−11.00  A munkaerőhiány kezelésének munkajogi lehetőségei – dr. Kártyás Gábor, munkajogász

 • Mi az erősebb: a munka szabad megválasztásának joga, vagy a fennálló munkaszerződésem kötőereje?
 • Jogi lehetőségek a munkaerő megtartására: a felmondás kizárása, szerződés határozott időre, munkaidőkeret, tanulmányi szerződés
 • A munkaerő-hiány átmeneti áthidalásának megoldásai: helyettesítés, kiküldetés, rendkívüli munkaidő elrendelése
 • Ha a munkavállaló jogellenesen távozik a munkáltatótól

11.00−12.00 Új HR-stratégiák a munkaerő megszerzése érdekében – Szűts Ildikó, elnök, Országos Humánmenedzsment Egyesület (OHE)

Pénzzel, karrierlehetőséggel, motivációval, elkötelezetté tétellel, vonzó vállalati értékek erősítésével

12.00-13.00 ebéd

13.00-.13.30 Hatékony HR adminisztráció, hogy stratégiára is jusson idő – Rajka Panna, HR-üzletág vezető, Master Consulting Kft.

A mai üzleti életben már minden cégvezető stratégiai partnerséget vár el a HR-től. Azonban tudjuk, hogy rengeteg idő megy el a HR adminisztrációval, ami mindennek az alapja és így kevés idő marad a stratégiai megoldásokra. A hibátlan adminisztrációs tevékenység és a klasszikus szolgáltató HR szerepkör nagyon fontos egy szervezet életében.

Az előadás keretében rendszerbe foglaljuk a feladatokat, folyamatokat és mindazt, ami segíti a menedzsmentet és munkáját.  A kiválasztástól az elbocsájtásig végig kísérjük a HR tevékenységet, fókuszálva az adminisztrációs feladatokra, egységes keretrendszerben vizsgálva azokat.

Legfontosabb témák :

 • HR folyamatok átvilágítása
 • Munkaügyi nyilvántartások vezetése
 • Egyéb nyilvántartások vezetése
 • Gyakorlati útmutatás

13.30- 14.00 A munkaerőhiány kezelésének lehetőségei HR informatikával: a digitális HR. – Oti Csaba, mérnök-közgazdász, HR Informatikai szakértő

Most már a csapból is az folyik, hogy a vállalatok munkaerőhiánnyal küzdenek. Komoly verseny folyik a munkavállalókért, a jó munkaerőt egymástól csábítják el magasabb bérért és jobb munkakörülményekért. Ezzel szemben a cégek jelentős részénél a munkaerő működtetésében hatalmas tartalékok rejlenek még akkor is, ha egyébként a folyamataik jól szabályozottak és rögzítettek a vállalatirányítási rendszerben. Előadásunkban a stratégiai HR szoftvermegoldások lehetőségeit és a várható eredményeket mutatjuk be esettanulmányokon keresztül. Ezen kívül bemutatunk néhány jövőbe mutató HR informatikai megoldást is.

14.00-14.30 Keveset fizet, vagy csak divat a munkahelyváltás? – Csikós-Nagy Katalin, ügyvezető, Hr-Evolution Kft.

Már nem az a kérdés, hogy van-e, hanem, hogy milyen mértékű a fluktuáció a vállalatoknál. Az emberek már nem csak a telefonjukat cserélik le gyakrabban, hanem a munkahelyüket is. Milyen okok miatt indul el egy fluktuációs hullám? És hogyan tudjuk megállítani? Előadásomban konkrét eseteket bemutatásán keresztül, kézzelfogható tippeket adok a kezelésre.

Legfontosabb témák:

 • Versenyképes bérezés
 • Fluktuációs okok
 • Fluktuációkezelés

Elhelyezés: Kényelmes ülőhelyekkel berendezett konferenciateremben.
Ellátás: Kávé, tea, reggeli sütemények – Ebéd igényelhető: 2800 Ft + áfa /fő
Jelentkezési feltételek: A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A részvételi díjat, a SBERBANK: 14100237-10421849-01000004 számlaszámra számlánk alapján szíveskedjen utalni. A részvételi díj tartalmazza a reggeli büfé, az üdítő, kávé költségeit. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a részvételi költséget megbontjuk felnőttoktatásra és az étel-ital fogyasztásra, mint közvetített szolgáltatásra. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét adminisztrációs díjként számlázzuk. Amennyiben a részvétel nem kerül írásban lemondásra, a részvételi díj teljes összegét kiszámlázzuk! Résztvevőinknek a rendezvény témájában oktatási segédanyagot és jegyzetet adunk.
Az legkedvezményesebb online jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező hozzájárul, hogy adatait megadva feliratkozik a System Media hírlevelére és elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt olvashat bővebben: >>>
FMK nyilvántartási számunk: 00126-2010
Intézmény akkreditációs lajstromszámunk: AL-2536.