A házipénztár 2017-es számviteli szabályai – Kreditpontos Online Képzés


Kategóriák


A házipénztár, pénztárgép és a számlázás szabályai az elmúlt években számos alkalommal változtak, 2017-ben is életbe lépnek változások.  Előadásunk keretében a 2017-ban érvényes, aktuális szabályozást mutatja be részletesen szakértőnk.

A KÉPZÉS HATÁRIDEJE:
2017. december 6-tól 2017. december 31. 23:59 perc!!!

FIGYELEM! Az NGM előírása szerint az online kreditpontos képzéseket a megkezdésétől számított 60 napon belül el kell végeznie!

A KÉPZÉS ÁRA:
Részvételi díj: 16 900 Ft + Áfa / fő

A KÉPZÉS ELVÉGZÉSÉVEL EGYSZERRE MEGSZEREZHETŐ KREDITPONTOK >>

 • 4 kreditpont – Mérlegképes könyvelők (számviteli témakör) – NGM/72-695/2017.
 • 3 kreditpont – Adószakértők, AT, OASZ – NGM/76-550/2017.
 • 1 kreditpont – Könyvvizsgálók – BP-236/2017.

A képzés akkreditált címe: A házipénztár 2017-es számviteli szabályai (e-learning)

A KÉPZÉS MENETE: Az online képzés során internet kapcsolattal rendelkező számítógépén előre meghatározott sorrendben kell végignézni, végighallgatni a videofilmeket. Amennyiben az összes filmet maradéktalanul végignézte, a képzés elvégzettnek minősül. A képzés elvégzéséről 10 munkanapon belül elektronikus úton küldünk hivatalos igazolást, ill. lejelentjük a hatóság felé.

SAJÁT IDŐBEOSZTÁS: A videofilmek modulokba vannak rendezve. Egyszerre annyi időt kell eltölteni a számítógép előtt, amennyi a modulban lévő film hossza. Ha elvégezte az első modult, akkor a soron következő filmet az Ön számára megfelelő, későbbi időpontban is megnézheti. Az utolsó filmet 2017. december 31. 23:59 percig kell megnézni! VIZSGA NINCS!

Kneitner Lea okleveles közgazdász, mérlegképes könyvelő, okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő, TILEA Tanácsadó Kft.

A számviteli törvény általános előírásai a pénzkezeléssel kapcsolatban ▪ A pénzkezelés szabályai 2017-ben – a pénzkezelési szabályzat lényege ▪ Pénzkezelési szabályzat tartalma, betartatása 2017-ben ▪ A pénzforgalommal kapcsolatos számviteli nyilvántartási szabályok ▪ Egyéb a számviteli nyilvántartás szempontjából fontos pénzforgalmak ▪ Házipénztár ellenőrzése ▪ Jegyzőkönyvek ▪ Hamis pénz ▪ A mérleg, tagolása, alátámasztása a házipénztár tekintetében ▪ Bizonylati elv, fegyelem, online számlázás és a pénztár ▪ Munkabér kifizetések kezelés, letiltások ▪ Készpénzes eladói és vevői számlák számviteli kezelése ▪ Házipénztár működési szabályzata, bizonylatőrzési szabályok, számlaexportálás, online számlázás, pénztárgép ▪ Házipénztár könyvelési sajátosságai a 2017-es törvények tükrében, könyvvizsgálók tevékenysége

A rendezvény kép-, hang- és szakmai anyagából ONLINE KÉPZÉST készítünk, amely a tantermi képzést követő hét hétfőjétől oktatási portálunkon tud megnézni. A képzés felhasználónév és jelszóval elérhető, amit az ONLINE KÉPZÉSRE való regisztráció után osztunk ki. A speciális videó szimulálja a tantermi képzést, ahol a bontott képernyőn az előadó magyarázza a háttérben a szakmai anyagot.

Kreditpontos képzés esetén ellenőrizzük, hogy a hallgató a számítógép előtt van (nézi a képzést) úgy, hogy a lejátszó 15 percenként megáll, a hallgatónak a PLAY gomb segítségével minden leálláskor (15 percenként) el kell ismét indítania. Amennyibe egy bizonyos időn belül nem indítja el a lejátszót, a rendszer kilépteti a hallgatót a portálról, a filmet ismételten csak elölről tudja elkezdeni.

Amennyiben a hallgató egyszer a filmet végignézte, megváltozik a lejátszó szerkezete, a videoanyag diánként (slide) kereshetővé válik. Szabadon kereshet benne 15 percenkénti leállások nélkül.

Oktatási portálunk címe: http://e-systemmedia.hu/moodle

ELŐNYEI:

 • Korlátlan hozzáférés, többször visszanézhető.
 • Oktatási portálunkon keresztül világ bármelyik pontjáról elérhetőek internet kapcsolattal rendelkező számítógépről, korlátlanul a nap 24 órájában.
 • Tematizálás és kereshetőség. A rendezvényekről készült kép- és hanganyag modulokba rendezve, speciális video formátumban jelennek meg, ahol a videofilmek és a filmen belüli anyagrészek, tematikusan, témakörökre bontva kereshetőek.

ONLINE KÉPZÉS – VIDEOLEJÁTSZÓ

a_kepzes_menete_2017

A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A visszaigazoló e-mailhez csatolt DÍJBEKÉRŐT kérjük a fizetési határidőig kiegyenlíteni szíveskedjenek. A részvételi díjat a SBERBANK Magyarország Zrt.: 14100237-10421849-01000004 számlaszámra, számlánk alapján szíveskedjen utalni. Oktatási segédanyagot biztosítunk .pdf formátumban. Az legkedvezményesebb online jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező hozzájárul, hogy adatait megadva, feliratkozik a System Media hírlevelére, és elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt bővebben: >>>

TECHNIKAI KÖVETELMÉNYEK:

 • Támogatott operációs rendszerek: Windows 7, Win 8, Win 10.
 • NEM támogatott operációs rendszerek: Windows 95, Windows XP, – Apple operációs rendszerek
 • Támogatott böngészők: Google Chrome (Verzió: 55.0.2883.87 m), Mozilla Firefox (Verzió: 50.1.0) vagy Internet Explorer (IE 11) vagy Edge (14) böngészőben kezdje el a képzést! Opera böngésző NEM támogatott!
 • Egyéb követelmények: JavaScript engedélyezése.
 • A böngészőben a felugró (pop-up) ablakok engedélyezése!

Hálózati követelmény: Minimálisan 1MB/s letöltési sávszélességre van szükség. Ennek ma a legtöbb internet előfizetés megfelel (DSL, kábel). Kérjük, hogy a szolgáltatást stabil, folyamatos (megszakításmentes) internetkapcsolattal használja. A tananyagok mobil eszközökön való megtekintése nem támogatott! A mobil eszközön történő megtekintés miatti problémákért semmilyen felelősséget nem vállalunk.