Házipénztár kezelése, kifizetések szabályai, változások 2015-ben – Szakmai Konferencia


Helyszín
Hunguest Hotel Millennium *** Superior (1089 Budapest, Üllői út 94-98.)


Kategóriák


IDŐPONT:

2015. április 16. (csütörtök), 9-16:30 óráig, regisztráció 08:30-tól!

FIGYELEM! HELYSZÍNVÁLTOZÁS!
Új helyszín: Tulip INN Budapest Millennium Hotel***

A KÉPZÉS DÍJA:

Részvételi díj: 24 900 Ft + Áfa / fő
Ebéd külön igényelhető 3000 Ft + Áfa áron!

IGÉNYBE VEHETŐ KEDVEZMÉNYEK:

 • Amennyiben 2015. március 27-ig regisztrál,
  40% KEDVEZMÉNNYEL 14 940 Ft + Áfa / fő / áron,
 • amennyiben 2015. március 28. és 2015. április 10. között regisztrál,
  20% KEDVEZMÉNNYEL 19 920 Ft Áfa / fő áron jelentkezhet rendezvényünkre!
NEM TUD ELJÖNNI A RENDEZVÉNYRE?
NÉZZE VÉGIG A RENDEZVÉNYT ONLINE KÉPZÉS KERETÉBEN, OTTHONRÓL VAGY MUNKAHELYÉRŐL, SZÁMÍTÓGÉPÉRŐL!
online_kurzus_jelentkezs

AZ ONLINE KÉPZÉSRE JELENTKEZZEN ITT: >>>

 • ONLINE képzésünket távoktatási portálunkon tudja elkezdeni!
 • Az online képzés 2015. április 20-től elérhető!
 • Letölthető szakmai anyagot biztosítunk .pdf formátumban!
 • A tantermi képzés kép-, hang és szakmai anyagaiból készül, tematikusan kereshető, amelyet távoktatási portálunkon tud elkezdeni!

ELŐADÓ:

 • Kneitner Lea igazságügyi és okleveles adószakértő, Tilea Tanácsadó Kft.

AJÁNLÓ:

A házipénztár szabályos vezetése mindig is sarkalatos pont volt egy vállalkozás életében. 2015-ben ráadásul az adóellenőrzések egyik fő célpontja is a házipénztár lesz, és a vagyonosodási vizsgálatok negyede szintén erre fókuszál a nagy összegű pénztárhiány-feltárások miatt.
Előadónk a számviteli törvény hatályos szabályozásának megfelelően sorra veszi mindazokat a feladatokat, amelyeket a pénztárosnak el kell látnia ahhoz, hogy a pénzkezelés szakszerű és az előírásoknak megfelelő legyen. Ez most különösen fontos a fokozott ellenőrzések és a szigorodó szankciók, valamint a 2015-ös változások miatt!
A vagyonosodási vizsgálatok 25%-a is a nagy összegű pénztárhiány miatt van. A vállalkozások mindennap találkoznak a házipénztár helyes kezelésének, vezetésének problémáival. Az előadás segít megválaszolni, hogy milyen előírások vonatkoznak ránk, milyen szabályokat kell betartani, mit és hogyan kérhetnek rajtunk számon, valamint hogyan kerülhetjük el a pénztárhiány okozta csapdákat.

TÉMAKÖRÖK:

A számviteli törvény előírásai: a pénzforgalom (készpénzben, illetve bankszámlán történő) lebonyolításának rendjéről ▪ a pénzkezelés személyi és tárgyi feltételeiről, felelősségi szabályairól ▪ a készpénzben és a bankszámlán tartott pénzeszközök közötti forgalomról ▪ a készpénzállományt érintő pénzmozgások jogcímeiről és eljárási rendjéről ▪  a napi készpénz záró állomány maximális mértékéről ▪  az ellenőrzés gyakoriságáról, módjáról ▪  a pénzszállítás feltételeiről ▪ a pénzkezeléssel kapcsolatos bizonylatok rendjéről ▪ ART előírásai: készpénz fizetés társaságok között ▪ készpénz fizetés büntetése, bejelentései ▪ Szja. tv. előírásai: Elszámolásra kiadott pénzeszközök kezelése ▪ Bevétel, jövedelem fogalma a pénzkezelés szempontjából ▪ Áfa tv. előírásai: vevői, szállítói számlák pénzkezelési szempontjai ▪ Pénzmosási törvény és szabályok előírásai ▪ Házipénztár működési szabályzata, bizonylatőrzési szabályok ▪ Konzultáció

JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK:

Elhelyezés: Kényelmes ülőhelyekkel berendezett konferenciateremben.
Ellátás: Kávé, tea, reggeli sütemények. Ebéd igényelhető: 3000 Ft + áfa /fő áron!
Jelentkezési feltételek: A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A részvételi díjat, a SBERBANK: 14100237-10421849-01000004 számlaszámra számlánk alapján szíveskedjen utalni. A részvételi díj tartalmazza a reggeli büfé, az üdítő, kávé, (ebéd) költségeit. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a részvételi költséget megbontjuk felnőttoktatásra és az étel-ital fogyasztásra, mint közvetített szolgáltatásra. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét adminisztrációs díjként számlázzuk. Amennyiben a részvétel nem kerül írásban lemondásra, a részvételi díj teljes összegét kiszámlázzuk! Résztvevőinknek a rendezvény témájában oktatási segédanyagot és jegyzetet adunk.
Az legkedvezményesebb online jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező hozzájárul, hogy adatait megadva feliratkozik a System Media hírlevelére és elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt olvashat bővebben: >>>
FMK nyilvántartási számunk: 00126-2010
Intézmény akkreditációs lajstromszámunk: AL-2536.