Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? – Bér- és munkaügyi vezetők Országos Konferenciája


Helyszín
Hotel Arena **** (1148 Budapest, Ifjúság útja 1-3.)


Kategóriák


Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Idén, vagy jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre? Mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? A konferencián gyakorlatias ismeretekkel, példákkal kapnak tájékoztatást résztvevőink a 2020-as nyugdíjszabályokkal kapcsolatban. Tegye fel saját kérdéseit a konzultáció során!

TÉMAKÖRÖK

Ki vonulhat nyugdíjba 2020-ban? * A közalkalmazottak nyugdíjba vonulási szabályai * A „nők 40” kedvezményes nyugellátása * Hogyan alakul a nyugdíj összege 2020-ban? * Érdemes várni – nyugdíjnövelés korhatár feletti nyugdíjba vonuláskor * Nyugdíj melletti munkavégzés 2020-ban * Kire vonatkozik, és kire nem a 0,5 százalékos nyugdíjnövelés? * Hozzátartozói nyugellátások * Folytatódik az adategyeztetési eljárás * Mi történik a korhatár elérésekor korhatár előtti ellátás és megváltozott munkaképességű személyek ellátása esetén? * Új szolgálati idők * Ügyintézési tudnivalók gyakorlatiasan * Saját jogú ellátásokról * Öregségi teljes nyugdíj, öregségi résznyugdíj és a nők kedvezményes öregségi nyugdíja * Korhatár szerepe az öregségi teljes és résznyugdíjnál * Nők kedvezményes nyugdíja * Szolgálati idő, a szolgálati idő fogalma, milyen időszakok minősülnek nyugdíjra jogosító időnek (biztosításban töltött idők, megállapodás alapján szerezhető szolgálati idő, egyes ellátások folyósításának időtartama, tanulmányi idő, egyszerűsített foglalkoztatás időtartama, stb.) * Jogosultsági időről, a szolgálati idő és jogosultsági idő közötti különbségről * Az arányos szolgálati időről * A megállapodás alapján szerezhető szolgálati időről * A szolgálati idő igazolásának módjáról * Az adategyeztetési eljárásról * A nyugdíj összegének meghatározásáról, mitől függ a nyugdíj összege, a valorizációs szorzók jelentőségéről * Nyugdíjnövelés lehetőségéről * A rögzített nyugdíjról * Milyen kedvezményt biztosít a nyugdíj rögzítése? * Igényérvényesítési szabályokról * Hol, hogyan, milyen formában kell benyújtani a kérelmet? * Visszamenőleg mennyi időre állapítható meg a nyugellátás? * Le lehet-e mondani a nyugdíjról? * Nyugdíj folyósítása melletti keresőtevékenységről * Mikor van keresetkorlát, kinek jár a 0.5%-os növelés * Ki minősül saját jogú nyugdíjasnak, a nyugdíjas státuszhoz kapcsolódó joghatások vállalkozók esetében, munkaviszonyban állók esetében * A korhatár előtti ellátásokról, és a korkedvezményről dióhéjban * Sokan nem tudják, hogy ez az ellátás nem biztosít nyugdíjas státuszt, nem minősül öregségi nyugdíjnak * Korhatár előtti ellátás folyósítása melletti keresőtevékenységről * Az ellátásban részesülő státuszáról, a kereseti korlátról az átszámítás lehetőségéről * A nyugdíjprémiumra vonatkozó szabályról * Hozzátartozói ellátásokról * Özvegyi nyugdíj Árvaellátás * Szülői nyugdíj * Kinek állapítható meg? * Milyen feltételekkel? * Meddig jár? * Mikor szűnik meg? * Hol, milyen formában kell igényelni, mit kell csatolni az igényhez? * A megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól, a rokkantsági és rehabilitációs ellátásról * Jogosultsági feltételekről * Bejelentési kötelezettségről * Az ellátásban részesülő státuszáról * A keresetkorlátról * Az igényérvényesítés módjáról * Szakmai konzultáció

ELŐADÓNK

  • Táborossyné dr. Morvai Zsuzsanna jogász, társadalombiztosítási szakértő

A KÉPZÉS IDŐPONTJA:

  • 2019. október 17. (csütörtök), 10-15-ig, regisztráció 9-tól!

RÉSZVÉTELI DÍJ

  • Részvételi díj: 21 900 Ft + Áfa / fő.
  • Ebéd igényelhető 3 990 Ft + áfa /fő áron.

TAKARÍTSON MEG 1 000 FT MÉG MA!

Amennyiben egy cégtől ketten vagy kettőnél többen regisztrálnak,
20 900 FT + ÁFA / FŐ ÁRON jelentkezhetnek rendezvényünkre!

A System Media Kft.-t az OPTEN “A” minősítésű üzleti partnernek nyilvánította! Az “A” kockázati minősítésű cég az üzleti élet egyik legmegbízhatóbb szereplője, a vele való üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony!

JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK

Elhelyezés: Kényelmes ülőhelyekkel berendezett konferenciateremben.
Ellátás: Kávé, tea, reggeli sütemények, büfé.
Jelentkezési feltételek: A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a részvételi költséget megbontjuk felnőttoktatásra és az étel-ital fogyasztásra, mint közvetített szolgáltatásra. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét adminisztrációs díjként számlázzuk. Amennyiben a részvétel nem kerül írásban lemondásra, a részvételi díj teljes összegét kiszámlázzuk! Résztvevőinknek a rendezvény témájában oktatási segédanyagot és jegyzetet adunk.
Az online jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt olvashat bővebben: >>>

(16 KREDIT) ADÓ/SZÁMVITEL 2019.
ONLINE KÖNYVELŐ TOVÁBBKÉPZÉS
<< MOST MEGNÉZEM >>
(4 KREDIT) PÉNZÜGY SZAKIRÁNYOS KÖNYVELŐ TOVÁBBKÉPZÉS
ONLINE KÖNYVELŐ TOVÁBBKÉPZÉS
<< MOST MEGNÉZEM >>