Ingatlan ÁFA-változások 2020. – Adókonferencia


Helyszín
Hunguest Hotel Millennium *** Superior (1089 Budapest, Üllői út 94-98.)


Kategóriák


Alapjaiban változtak meg az ingatlannal kapcsolatos áfa-szabályok. A közösségi jog új ingatlan fogalmat vezetett be, ami a magyar szabályozás szempontjából is kötelezően irányadó.
Az idei az utolsó év, amikor a lakásépítés áfája még csak 5 százalék, januártól már a normál 27 százalékos áfakulcs vonatkozik erre a tevékenységre. Az átmenet kezelése kapcsán rengeteg a bizonytalanság, érthető módon mindenki ki szeretné használni ezt a jelenleg érvényes kedvezményt. Az előadás során az 5%-os lakásáfa fokozatos kivezetése és más ingatlan építésével, átalakításával, bérbeadásával, hasznosításával kapcsolatos főbb áfa kérdések és a  közösségi jog új ingatlan fogalmi kerülnek a fókuszpontba.

ELŐADÓNK

  • Dr. Sztankó Dániel vezető adószakértő, RSM Hungary Zrt.

A KÉPZÉS IDŐPONTJA

  • 2019. november 25. (hétfő) 10-15-ig, regisztráció 9-tól.

TÉMAKÖRÖK

Ingatlan fogalma az EU jogszabályok tükrében ▪ Egyenes áfa és fordított áfa az ingatlan szektorban ▪ Ingatlanhoz kapcsolódó szolgáltatás fogalma ▪ Építési telek értékesítése ▪ Kulcsra kész ingatlan átadása ▪ Generálkivitelezők, építési alvállalkozók áfa kérdései ▪ Ingatlan értékesítése és bérbeadása ▪ Lakóingatlan értékesítése ▪ 5% áfa kivezetése ▪ 5% áfa vs. CSOK ▪ Mikor érdemes adókötelezettséget választani és mikor nem? ▪ Adólevonási szabályok és arányosítás, áfa korrekció ▪ Fő- és járulékos költségek ▪ Kereskedelmi szálláshely szolgáltatás, Airbnb. áfája, áfa mérték csökkenése 5%-ra ▪ Turizmus fejlesztési hozzájárulás kiterjesztése a kereskedelmi szálláshely-szolgáltatásra ▪ Közvetített szolgáltatások ▪ Folyamatosan teljesített szolgáltatások áfája ▪ Konzultáció


MUNKÁJÁHOZ SZEREZZEN ÁLLAMI BIZONYÍTVÁNYT
< SZÁMLÁZÁSI ÜGYINTÉZŐI ISMERETEK (E-001831/2018/D004) >
C. 2 NAPOS KURZUSUNKON!

<< TOVÁBBI INFORMÁCIÓK >>

RÉSZVÉTELI DÍJ

  • Részvételi díj: 29 900 Ft + Áfa / fő / nap.
  • 3 fogásos ebéd igényelhető: 3 200 Ft + áfa / fő / nap áron!
  • Amennyiben 2019. november 21-ig regisztrál,
    20% KEDVEZMÉNNYEL 23 920 Ft + Áfa áron,
    jelentkezhet rendezvényünkre!

TAKARÍTSON MEG 30% MÉG MA!

Amennyiben egy cégtől ketten vagy kettőnél többen regisztrálnak,
  20 930 Ft + Áfa / fő / áron
jelentkezhetnek rendezvényünkre!

A System Media Kft.-t az OPTEN “A” minősítésű üzleti partnernek nyilvánította! Az “A” kockázati minősítésű cég az üzleti élet egyik legmegbízhatóbb szereplője, a vele való üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony!

JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK

Elhelyezés: Kényelmes ülőhelyekkel berendezett konferenciateremben.
Ellátás: Kávé, tea, reggeli sütemények.
Jelentkezési feltételek: A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a részvételi költséget megbontjuk felnőttoktatásra és az étel-ital fogyasztásra, mint közvetített szolgáltatásra. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét adminisztrációs díjként számlázzuk. Amennyiben a részvétel nem kerül írásban lemondásra, a részvételi díj teljes összegét kiszámlázzuk! Résztvevőinknek a rendezvény témájában oktatási segédanyagot küldünk e-mail címükre .pdf formátumban.
Az online jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt olvashat bővebben: >>>

A System Media Kft. felnőttképzési engedélyszáma: E-001831/2018

KÉPZÉSAJÁNLÓ

(4 KREDIT) PÉNZÜGY SZAKIRÁNY KÖNYVELŐ TOVÁBBKÉPZÉS
Online képzés
<< MOST MEGNÉZEM >>
(4 KREDIT) IFRS SZAKIRÁNY KÖNYVELŐ TOVÁBBKÉPZÉS
Online képzés
<< MOST MEGNÉZEM >>