Kamerás megfigyelőrendszerek adatvédelme – Adatvédelmi Konferencia


Helyszín
Hunguest Hotel Millennium *** Superior (1089 Budapest, Üllői út 94-98.)


Kategóriák


Egyre több helyen üzemeltetnek kamerákat Magyarországon. A kisboltok, nagyáruházak, bankok, társasházak és hivatalok sorra telepítik a kamerarendszereket, sőt, már a buszokon és vonatokon is megfigyelnek. Figyelik az ügyfeleket, ellenőrzik a dolgozókat, sokszor tájékoztatás, hozzájárulás és az adatvédelmi biztos nyilvántartásába való bejelentés nélkül.

Legtöbb esetben kamerás megfigyelések, munkahelyi adatkezelési problémák miatt jelentik fel a NAIH-nál a cégeket!

 • Megszületett az első kamerarendszert érintő uniós adatvédelmi hatósági döntés. Hogyan tovább kamerarendszerek?
 • Milyen esetben kell hatásvizsgálatot végezni? Hogyan kell érdekmérlegelési tesztet és hatásvizsgálatot végezni? Az előadó a gyakorlatban mutatja be, mit kell tegyen az adatkezelő.
 • Mit tartalmaz egy jó, kamerarendszerre vonatkozó adatkezelési tájékoztató? Megtudhatjuk, milyen tájékoztatót kell kifüggeszteni a kamerával megfigyelt területen.
 • A GDPR-ral összefüggésben milyen hazai jogszabályváltozás várható?

Előadónk gyakorlati példákon keresztül, részletesen ismerteti a szabályokat, amelyeknek meg kell felelni, hogy a kamerarendszerünk által készített felvételeink legálisak legyenek. Így szükség esetén jogosan felhasználhatjuk őket, akár bizonyító erejük lesz.

TÉMAKÖRÖK

A kamerarendszerek használata melletti pro és kontra érve ▪ Vajon mennyit segít a bűncselekmények megelőzésében a kamera, és mennyit torzít a megfigyelt emberek személyiségén? ▪ ▪ Az Infotv. és a vagyonvédelmi törvény főbb szabályai – közérthetően ▪ Az új Ptk. a magáncélú fénykép elkészítését is hozzájáruláshoz köti. A szabály megsértésekor sérelemdíj követelhető ▪ A jogellenes adatkezelés következményei ▪ Kamerarendszerek üzemeltetésének szabályai ▪ Hol, mikor, milyen célból telepíthetünk kamerát? ▪ Mennyi ideig tárolhatók a felvételek, és mire használhatjuk fel azokat? ▪ A betekintés, másolatkészítés, törlés, adatszolgáltatás szabályai ▪ Egyéb, vagyonvédelemmel összefüggő, magánszférát is érintő kérdések; ruházat- és csomagátvizsgálás, öltözőszekrény, beléptető rendszerek (mágneskártya, ujjlenyomat) ▪ Jó és rossz gyakorlatok bemutatása konkrét eseteken keresztül ▪ KONZULTÁCIÓ

ELŐADÓNK

 • Dr. Kulcsár Zoltán Adatvédelmi szakjogász, informatikus mérnök

A KÉPZÉS IDŐPONTJA

 • 2019. február 11. (hétfő), 10-15-ig, regisztráció 9:30-tól!

RÉSZVÉTELI DÍJ

 • 29 900 Ft + Áfa / fő.
 • Ellátás: Kávé, tea, reggeli sütemények, büfé.
 • Ebéd igényelhető 3 200 Ft + áfa /fő áron.
 • Amennyiben 2019. február 7-ig regisztrál,
  30% KEDVEZMÉNNYEL 20 930 Ft + Áfa áron
  jelentkezhet rendezvényünkre!

A System Media Kft-t az OPTEN “A” minősítésű üzleti partnernek nyilvánította! Az “A” kockázati minősítésű cég az üzleti élet egyik legmegbízhatóbb szereplője, a vele való üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony!

TAKARÍTSON MEG 35 % MÉG MA!

Amennyiben egy cégtől ketten vagy kettőnél többen regisztrálnak,
19 435 FT + ÁFA / FŐ ÁRON
jelentkezhetnek rendezvényünkre!

Jogi képzéseinket a Magyar Jogászegylet Fővárosi és Pest Megyei Szervezete szakmai támogatásával szervezzük!

JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK

Elhelyezés: Kényelmes ülőhelyekkel berendezett konferenciateremben.
Ellátás: Kávé, tea, reggeli sütemények.
Jelentkezési feltételek: A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a részvételi költséget megbontjuk felnőttoktatásra és az étel-ital fogyasztásra, mint közvetített szolgáltatásra. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét adminisztrációs díjként számlázzuk. Amennyiben a részvétel nem kerül írásban lemondásra, a részvételi díj teljes összegét kiszámlázzuk! Résztvevőinknek a rendezvény témájában oktatási segédanyagot és jegyzetet adunk.
Az online jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt olvashat bővebben: >>>

(8 KREDIT) ADÓTÖRVÉNYEK 2019.
Online kreditpontos képzés a NAV szakértőivel!
<< MOST MEGNÉZEM >>
FELMONDÁS - FEGYELMI - KÁRTÉRÍTÉSI FELELŐSSÉG
Online munkajogi képzés dr. Kártyás Gáborral
<< MOST MEGNÉZEM >>