Kiküldtések elszámolása 2020. július 1-től – Új adó- és járulékszabályok, megváltozott posting irányelvek (Online)


Kategóriák


2020. július 1-jétől megváltoznak a magyar cégek munkavállalóinak külföldi, illetve külföldi cégek munkavállalóinak magyarországi foglalkoztatására vonatkozó szabályai!

  1. Megváltoznak a kiküldetések járulékalap meghatározására vonatkozó rendelkezései, továbbá a szociális adó mértékében is történik változás.
  2. Megváltoznak, jelentős mértékben szigorodnak a posting irányelvek külföldi kiküldetésre vonatkozó rendelkezései.

A posting alapvetően három tényállást ölel fel, a külföldi szolgáltatásnyújtás során történő munkavégzést (pl. építőipari-szerelési munkák), a munkaerő-kölcsönzést külföldre, továbbá a leányvállalatok közötti-cégcsoporton belüli munkaerőmozgásokat. A már régóta létező szabályrendszer tovább szigorodik az Európai Unióban 2020. nyarától.

System_media_2020

TÉMAKÖRÖK

Kiküldetés adózása: Belföldi kiküldetésekre és rövidtávú külföldi kiküldetésekre irányadó szabályok – Kiküldetés az Szja törvényben (Szja tv. 3. § 11. pont) – Rövidtávú kiküldetés – Belföldi kiküldetés – napidíj – Külföldi kiküldetés – Szállás, szálloda, bérelt lakás, hotel, panzió, munkásszállás – Szórakoztató programok és vendéglátás – Üzleti utazáson adott és elfogadott üzleti ajándék adózása, adminisztrálása – Bérszámfejtést, költségelszámolást érintő szabályok – Külföldi pénznem- bevétel – kiadás átváltása – Szja kötelezettség: Illetőség szerepe az adóztatásban – Adóztatás helyének meghatározása: Jövedelemszerzés helye – Melyik országot illeti az adóztatás joga? – 183 nap jelentősége – Kiküldetés során adott juttatások adózása – Adóelőleg meghatározása, ha részben itt részben külföldön adózik a jövedelem – Adóbevallási tudnivalók – TB kötelezettség: Járulékalapot képező jövedelem 2020. július 1-től – Járulékkötelezettség – Tb egyezmények hatása a kötelezettségre – Kiküldetés – Rendelet 12. cikke – Párhuzamos foglalkoztatás Rendelet 13. cikke – A lakóhely szerinti tagállam jogának alkalmazása – A munkáltató székhelye szerinti tagállam jogának alkalmazása – Bejelentési, tájékoztatási feladatok – Posting irányelvek: Kiküldetési irányelv – Amit ellenőriz a hatóság – Bér- és szociális dömping elleni fellépés, adat és információ csere – Önellenőrzés: Elrontottam, hogyan módosítható önellenőrzés, és AJK – Járulékok önellenőrzése a Tbj. 52/A. §-a -új Tbj 82.§

KISVÁLLALKOZÓI TUDNIVALÓK
A SZÁMLÁZÁSRÓL 2020. JÚLIUS 1-TŐL
Az ingyenes NAV online számlázórendszer használata

ONLINE KÉPZÉS

<< TOVÁBBI INFORMÁCIÓK >>

ADÓZÁSI KEDVEZMÉNYEK, MENTESSÉGEK,
BÉRTÁMOGATÁS TB-I. ELLÁTÁSOKAT ÉRINTŐ INTÉZKEDÉSEK VÉSZHELYZETBEN

ONLINE KÉPZÉS

<< TOVÁBBI INFORMÁCIÓK >>

ELŐADÓNK

  • Horváthné Szabó Beáta adószakértő, könyvvizsgáló

A KÉPZÉS ELÉRHETŐSÉGE ÉS IDŐTARTAMA

  • A képzést 2020. december 27-ig tudja elérni korlátlan hozzáféréssel.
  • A képzés időtartama: 172 perc, 3 modulban. Kereshető, visszakereshető tematizát tartalommal.

RÉSZVÉTELI DÍJ

  • 22 900 Ft + 27% Áfa

NÉZZEN BELE EGY ONLIE KÉPZÉSÜNKBE!

A System Media Kft-t az OPTEN “A” minősítésű üzleti partnernek nyilvánította! Az “A” kockázati minősítésű cég az üzleti élet egyik legmegbízhatóbb szereplője, a vele való üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony!

JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK

KÁRTYÁS FIZETÉS:
A kártyás fizetés után azonnal e-mailben elküldjük a képzés elkezdéséhez szükséges belépési kódokat, ill. a számlát. A képzést azonnal elkezdheti!

ÁTUTALÁSOS FIZETÉS:
A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A regisztráció után a megadott e-mail címre visszaigazoló e-mailt küldünk. A visszaigazoló e-mailhez csatolt DÍJBEKÉRŐT kérjük a fizetési határidőig kiegyenlíteni szíveskedjenek. A részvételi díjat a SBERBANK Magyarország Zrt.: 14100237-10421849-01000004 számlaszámra, számlánk alapján szíveskedjen utalni. Oktatási segédanyagot biztosítunk .pdf formátumban. A befizetett díjbekérő után küldjük ki azokat a belépési kódokat, amivel az online képzést képzési portálunkon elkezdheti!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK AZ ONLINE KÉPZÉSEKKEL KAPCSOLATBAN >>>

TECHNIKAI KÖVETELMÉNYEK:

Támogatott operációs rendszerek: Windows 7, Win 8, Win 10.
NEM támogatott operációs rendszerek: Windows 95, Windows XP, – Apple operációs rendszerek
Támogatott böngészők: Internet Explorer (IE 11) vagy Edge (14) böngészőben kezdje el a képzést! Opera böngésző NEM támogatott!
Egyéb követelmények: JavaScript engedélyezése.
A böngészőben a felugró (pop-up) ablakok engedélyezése!

HÁLÓZATI KÖVETELMÉNYEK:

Minimálisan 1MB/s letöltési sávszélességre van szükség. Ennek ma a legtöbb internet előfizetés megfelel (DSL, kábel). Kérjük, hogy a szolgáltatást stabil, folyamatos (megszakításmentes) internetkapcsolattal használja. A tananyagok mobil eszközökön való megtekintése nem támogatott! A mobil eszközön történő megtekintés miatti problémákért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

KISVÁLLALKOZÓI TUDNIVALÓK A SZÁMLÁZÁSRÓL 2020. JÚLIUS 1-TŐL
INGYENES NAV ONLINE SZÁMLÁZÓRENDSZER HASZNÁLATA A GYAKORLATBAN - ONLINE KÉPZÉS
<< MOST MEGNÉZEM >>
KULCSKÉRDÉSEK A MUNKAÜGYBEN A JÁRVÁNYVESZÉLY IDEJÉN
ONLINE KÉPZÉS DR. KÁRTYÁS GÁBORRAL
<< TOBÁBBI INFORMÁCIÓ >>