Kisvállalkozói tudnivalók a számlázásról 2020. július 1-től – Az ingyenes NAV online számlázórendszer használata a gyakorlatban – Online képzés


Kategóriák


2020. július 1-től minden kisvállalkozásnak (alanyi adómentes, KATÁS, fordított adózás alá eső ügyleteket teljesítő vállalkozások) a belföldi adóalanyok felé kibocsátott számláját jelenteniük kell a NAV felé.
2021. január 1-től ez a kötelezettség kiterjed az összes belföldről kibocsátott számlára, így a külföldre irányuló értékesítések (Közösségen belüli értékesítés és termékexport) és szolgáltatások – kevés kivétellel – bekerülnek a NAV adatszolgáltatás körébe.

A kisvállakozóknak július 1-től továbbra is lehetőség van (kézi) számlatömbös számlák kiállításra, viszont a kézi, írott számlákról manuálisan kell adatot szolgáltatni a NAV honlapjának megfelelő felületén, méghozzá 4 napon belül, illetve bizonyos esetekben 1 naptári napon belül.

A kifejezetten kis- és középvállalkozások számlázási kötelezettségének könnyítése érdekében a NAV kifejlesztett egy ingyenes számlázó programot, amely áprilistól hamarosan okostelefonon is elérhető lesz. https://onlineszamla.nav.gov.hu/home

  • A kisvállakozók online képzésünkből pontosan megtudhatják, hogy 2020. július 1-tól a számlázás tekintetében milyen új kötelezettségeknek, előírásoknak hol és hogyan kell eleget tenniük.
  • Előadásunk második felében bemutatjuk az INGYENES NAV online számlázó és számla feltöltő működését!

Mindezt közérthetően módon magyarázzuk, szakértő előadónk tolmácsolásában!

TÉMAKÖRÖK

Számlákról: Hogyan kell vállasztani számázó programot? – Milyen számlák léteznek? kézi számla és gépi számla előnyei, hátrányai – Papír alapú számla, pdf-es számla, elektronikus számla – Számla fajták – mikor milyen bizonylatot állítsunk ki: Nyugta – Pénztárgépes nyugta – Készpénzfizetési számla – „Átutalásos számla” – Proforma számla – Díjbekérő – Végszámla – Előlegszámla  – Részszámla

Hogyan kell kibocsátani a számlákat – gyakorlati bemutató NAV számlázóprogram segítéségével: Milye adatokat kötelező megadni a számlán? – Dátumok a számlán: kiállítás időpontja, teljesítés időpontja, fizetési határidő – Árfolyamok alkalmazása – Termék, szolgáltatások megnevezése – Hivatkozások a számlán – Mit írjunk a megjegyzés rovatba? Számla korrekció: Számla korrekciókról – Helyesbítő számla – Sztornó számla Számlázáshoz kapcsolódó regisztrációs kötelezettségek: Bejelentési kötelezettség (SZAMLAZO nyomtatvány) – PTGSZLAH beküldése – Online-számla adatszolgáltatás – Hogyan rögzítsük kézi számlákat Automatizálási lehetőség: Kifizetettség – banki integráció – Könyvelő program integráció – Webshop integráció

ELŐADÓNK

  • Dr. Sztankó Dániel vezető adószakértő, RSM Hungary Zrt.

A KÉPZÉS ELÉRHETŐSÉGE ÉS IDŐTARTAMA

  • A képzést 2020. március 30-tól 2020. szeptember 30-ig tudja elérni korlátlan hozzáféréssel.
  • A képzés időtartama: 179 perc, 3 modulban.

RÉSZVÉTELI DÍJ

  • 14 900 Ft + Áfa

NÉZZEN BELE ONLINE KÉPZÉSÜNKBE!

A System Media Kft-t az OPTEN “A” minősítésű üzleti partnernek nyilvánította! Az “A” kockázati minősítésű cég az üzleti élet egyik legmegbízhatóbb szereplője, a vele való üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony!

JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK

KÁRTYÁS FIZETÉS:
A kártyás fizetés után azonnal e-mailben elküldjük a képzés elkezdéséhez szükséges belépési kódokat, ill. a számlát. A képzést azonnal elkezdheti!

ÁTUTALÁSOS FIZETÉS:
A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A regisztráció után a megadott e-mail címre visszaigazoló e-mailt küldünk. A visszaigazoló e-mailhez csatolt DÍJBEKÉRŐT kérjük a fizetési határidőig kiegyenlíteni szíveskedjenek. A részvételi díjat a SBERBANK Magyarország Zrt.: 14100237-10421849-01000004 számlaszámra, számlánk alapján szíveskedjen utalni. Oktatási segédanyagot biztosítunk .pdf formátumban. A befizetett díjbekérő után küldjük ki azokat a belépési kódokat, amivel az online képzést képzési portálunkon elkezdheti!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK AZ ONLINE KÉPZÉSEKKEL KAPCSOLATBAN >>>

TECHNIKAI KÖVETELMÉNYEK:

Támogatott operációs rendszerek: Windows 7, Win 8, Win 10., iOS., Android
NEM támogatott operációs rendszerek: Windows 95, Windows XP.
Támogatott böngészők: Internet Explorer (IE 11-től), Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox.
Egyéb követelmények: JavaScript engedélyezése.
A böngészőben a felugró (pop-up) ablakok engedélyezése!

HÁLÓZATI KÖVETELMÉNYEK:

Minimálisan 1MB/s letöltési sávszélességre van szükség. Ennek ma a legtöbb internet előfizetés megfelel (DSL, kábel). Kérjük, hogy a szolgáltatást stabil, folyamatos (megszakításmentes) internetkapcsolattal használja. A tananyagok mobil eszközökön való megtekintése nem támogatott! A mobil eszközön történő megtekintés miatti problémákért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

(16 KREDIT) ADÓZÁS – SZÁMVITEL 2020.
KÖNYVELŐIRODÁK, ADÓSZAKÉRTŐK, ADÓTANÁCSADÓK ONLINE, KREDITPONTOS TOVÁBBKÉPZÉSE
<< MOST MEGNÉZEM >>
SZANKCIÓK A MUNKAVÁLLALÓVAL SZEMBEN A BÍRÓI GYAKORLAT SZEMSZÖGÉBŐL
ONLINE KÉPZÉS
<< MOST MEGNÉZEM >>