Környezetvédelmi termékdíj 2015. – I. negyedéves bevallás, új nyomtatványok, újabb változások, gyakorlat, ellenőrzés – Országos Termékdíj Konferencia


Helyszín
Hunguest Hotel Millennium *** Superior (1089 Budapest, Üllői út 94-98.)


Kategóriák


IDŐPONT:

2015. április 1. (szerda), 9-16-ig, regisztráció 8:30-tól!

A KÉPZÉS DÍJA:

Részvételi díj: 24 900 Ft + Áfa / fő
Ebéd külön igényelhető 3000 Ft + Áfa áron!

IGÉNYBE VEHETŐ KEDVEZMÉNYEK:

 • Amennyiben 2015. március 20-ig regisztrál, 40%  KEDVEZMÉNNYEL 14 940 Ft + Áfa / fő áron,
 • amennyiben 2015. március 21-tól 2015. március 27-ig regisztrál, 20% KEDVEZMÉNNYEL 19 920  Ft + Áfa / fő áron jelentkezhet rendezvényünkre!
************************************************************************************
TOVÁBBI TERMÉKDÍJAS KÉPZÉSEINK 20% TAVASZI KEDVEZMÉNNYEL!
SZEREZZEN KREDITPONTOKAT!

Környezetvédelmi termékdíj 2014-2015. – Online képzés
– 8 kreditpont – Mérlegképes könyvelők (vállalkozási szakirány, nem számviteli témakör
– 9 kreditpont – Adószakértők, AT, OASZ
– 2 kreditpont – Könyvvizsgálók

Bevezetés a környezetvédelmi termékdíj bevallásába 2015. – Az alapoktól az aktualitásokig

Környezetvédelmi termékdíj 2015. – Változások, bevallás, gyakorlat, ellenőrzés – Online képzés

A képzések megrendelésekor használja a TDIJ20150331 kuponkódot!
(Az akció határideje: 2015. március 31!)

************************************************************************************

ELŐADÓK:

 • Fekete Balázs vezető szakértő GS1 MAGYARORSZÁG Nonprofit Zrt.,
 • Debreczeni László nyugalmazott igazgató, NAV

Előadó: Fekete Balázs

AJÁNLÓ:

 A környezetvédelmi termékdíjas szabályozás évről évre sok fejtörést okoz a vállalkozásoknak, hiszen a bonyolult és sűrűn változó szabályrendszer, valamint a sokrétű adminisztratív feladatok komoly kihívást jelentenek a mindennapi munka során. Sok a változás, amelyhez igazodni kell, meg kell felelni a szerteágazó szabályozásnak. A NAV nagy hangsúlyt fektet a termékdíjfizetés ellenőrzésére, ebből következően komoly a mulasztásokkal kapcsolatos bírság kockázata.
A kötelezettségek és a feladatok ismerete mellett nélkülözhetetlen az átgondolt, biztos alapokon nyugvó belső nyilvántartások kialakítása, amelyből megállapítható és alátámasztható a negyedéves termékdíj-fizetési kötelezettség.
2014-ben több alkalommal és 2015. januárjától is több ponton, jelentős mértékben módosult a termékdíjas szabályozás és 2015. tavaszán további jelentős változások várhatók! Az átfogó jellegű változások sok helyen érintik és jellemzően pozitív irányba mozdítják el a termékdíjas szabályozás egyes területeit. Sok fontos értelmező rendelkezés és eljárási szabály is pontosításra került, emellett új fogalmak és intézmények is megjelentek a módosításban.
Jöjjön el előadásunkra, és ismerje meg a bevallás gyakorlatát, az új nyomtatványokat, 2015-ös évközi változásokat, az adatszolgáltatással, nyilvántartással, nyomtatványkitöltésekkel és az ellenőrzésekkel kapcsolatos tudnivalókat is!
Szakértő előadóink segítségével választ kaphat a felmerült problémáira, kérdéseire.

PROGRAM:

9.00-12.00 – Fekete Balázs: Környezetvédelmi termékdíj 2015.: aktuális változások, felkészülés az I. negyedéves bevallásra

 • A környezetvédelmi termékdíj – mint adó típusú gazdasági szabályozó eszköz – fogalma, célja, kapcsolódása az uniós és a hazai hulladékgazdálkodási szabályozáshoz. Hatályos jogszabályi háttér.
 • A 2015-ös jogszabályi változások átfogó áttekintése.
 • A szabályozás tárgyi hatályának bemutatása – termékdíjköteles termékáramok és anyagáramok jellemzése, besorolása, termékdíj-tételeik bemutatása. Új termékáramok 2015-től (egyéb műanyag termék, egyéb vegyipari termék, irodai papír)
 • Alanyi hatály és eljárásrendi szabályok – kötelezettek köre, kötelezettséget keletkeztető tevékenységek: forgalomba hozatal, saját célú felhasználás. Kötelezettség keletkezésének időpontja. Mikor nem keletkezik kötelezettség?
 • Termékdíj-kötelezettségek részletes bemutatása: bejelentkezés, bejelentés, változás-bejelentés, termékdíj-megállapítás, termékdíj-előleg megállapítás, termékdíj-bevallás, termékdíj-előleg bevallás, termékdíj-fizetés, termékdíj-előleg fizetés, számlán történő feltüntetés, nyilvántartás-vezetés, adatszolgáltatás, nyilatkozattétel.
 • Speciális intézmények, lehetőségek: készletre vétellel történő kötelezettség-keletkeztetés, átvállalási szerződés, nyilatkozat adás (nem kell megfizetni a termékdíjat), visszaigénylés, egyéni hulladékkezelés, termékdíj-átalány, termékdíj-raktár.
 • Előkészületek, regisztrációk elvégzése a termékdíjas adminisztrációhoz. Ügyfélkapu regisztráció, bejelentés adóügyek elektronikus intézéséhez, képviselő bejelenése. 2015-ös termékdíjas nyomtatványcsomagok (bejelentés, bevallás).
 • Termékdíj-szabályzat készítésének módja, lehetősége, ebből származó előnyök bemutatása.

12:00-13:00 Ebéd

13:00-16:00 – Debreczeni László: Termékdíj-kötelezettség részletei, annak ellenőrzései

 • Mit kell tenni a bejelentéstől a nyilvántartás vezetéséig!
 • Bejelentés, bevallás, önellenőrzés, késedelmes bevallás szabályai!
 • Ügyletek, bizonylatok, kódok rendszere!
 • Termékek lehatárolására vonatkozó szabályok. Más termék alkotórésze, tartozéka szabály lényeges kérdései, azok ellenőrzése!
 • A Kombinált Nómenklatúra szabályai, annak ismerete!
 • Nyilvántartás, bizonylatolás, adminisztráció szabályai és annak ellenőrzése!
 • Újrahasználható csomagolószer, belföldi és külföldi ügyletek!
 • Csekély mennyiségű kibocsátóra, termékdíj-átalányra vonatkozó rendelkezések!
 • Átvállalási szerződés részletkérdései 2014. július 1-jig és azt követően!
 • Visszaigénylés jogcímei, azok igazolására szolgáló bizonylatok szerepe, ellenőrzése!
 • Termékdíj raktár engedélyezése!
 • Ipari és kereskedelmi termékdíj raktárra vonatkozó szabályok!
 • Betárolás, termékdíj raktáron belüli műveletek, kitárolás, áttárolás részletei!
 • 15TRAKT nyomtatvány a termékdíj raktár üzemeltetési engedély kérelmezéséről. 15KTRAKT nyomtatványon történő adatszolgáltatás a termékdíj raktári műveletekről.
 • NAV termékdíj ellenőrzésére vonatkozó rendelkezések! Ellenőrzések fajtái, szankciók!

JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK:

Elhelyezés: Kényelmes ülőhelyekkel berendezett konferenciateremben.
Ellátás: Kávé, tea, reggeli sütemények. Ebéd igényelhető: 3000 Ft + áfa /fő áron!
Jelentkezési feltételek: A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A részvételi díjat, a SBERBANK: 14100237-10421849-01000004 számlaszámra számlánk alapján szíveskedjen utalni. A részvételi díj tartalmazza a reggeli büfé, az üdítő, kávé költségeit. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a részvételi költséget megbontjuk felnőttoktatásra és az étel-ital fogyasztásra, mint közvetített szolgáltatásra. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét adminisztrációs díjként számlázzuk. Amennyiben a részvétel nem kerül írásban lemondásra, a részvételi díj teljes összegét kiszámlázzuk! Résztvevőinknek a rendezvény témájában oktatási segédanyagot és jegyzetet adunk.
Az legkedvezményesebb online jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező hozzájárul, hogy adatait megadva feliratkozik a System Media hírlevelére és elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt olvashat bővebben: >>>
FMK nyilvántartási számunk: 00126-2010
Intézmény akkreditációs lajstromszámunk: AL-2536.