Környezetvédelmi termékdíj 2018. – Szakmai Konferencia


Helyszín
Hotel Hungaria City Center (volt Best Western Hotel Hungaria) **** (1074 Budapest, Rákóczi út 90.)


Kategóriák


2018. január 1-jétől – a már megszokott év végi jogszabályi módosításoknak megfelelően – ismét számos területen változik a termékdíj szabályozás. A módosítás egyik fontos mozgatója az egységes jogértelmezés elősegítése és az európai uniós irányelvek változásainak hazai lekövetése.
Szokásos év végi konferenciánkon a környezetvédelmi termékdíj sokak által ismert, nagy nevű szakértői mutatják be teljes körűen a termékdíjas szabályozást, beleértve a jövő évi változásokat is.

A környezeti terhelések csökkentése érdekében változnak egyes csomagolószerek szabályai, ilyenek például a műanyag zacskót és a műanyag bevásárló reklámtáskát érintő szabályok, vagy a kereskedelmi csomagolószer megszűnésével a fém ital csomagolószer bevezetése. Változnak az elektromos és elektronikai berendezések termékkategóriái, a reklámhordozó papírt érintő szabályok. A jól megszokott ún. 2010. évi „rögzített vámtarifa” helyett a termékdíj szabályozás áttér a tárgyévben hatályos Kombinált Nómenklatúrára, ami alapjaiban változtatja meg a vállalkozások eddigi termék lehatárolási gyakorlatát. Egyéb jogszabályi változások érintik a nyilvántartást, az átvállalást, a hatósági eljárást, az átalánydíjat, és a termékdíj megfizetését is. A termékdíj mögöttes szabályai is jelentősen megváltoznak, mivel adóigazgatási rendtartásról és új adózás rendjéről szóló szabályozás kerül bevezetésre!

Célunk, hogy segítséget nyújtsunk a vállalkozásoknak a bonyolult és sűrűn változó szabályrendszer, valamint a szerteágazó adminisztratív feladatok útvesztőjében. Az előadások és az azokat követő konzultációs lehetőség segítséget nyújt a termékdíjjal még csak most ismerkedő és a már rutinos kollégáknak egyaránt.

ELŐADÓINK >>>

FEKETE BALÁZS – GS1 Magyarország Nonprofit Zrt.,
DEBRECZENI LÁSZLÓ – főosztályvezető- helyettes, OKTF, Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság,
TÁNCZOS ZOLTÁN – főosztályvezető, Nemzeti Adó-és Vámhivatal.

A KÉPZÉS IDŐPONTJA:
2017. november 29. (szerda)  10-17-ig, regisztráció 9:30-től!

A KÉPZÉS DÍJA:
Részvételi díj: 29 900 Ft + Áfa / fő – Ebéd külön igényelhető: 3 200 Ft + Áfa / fő áron!

IGÉNYBE VEHETŐ KEDVEZMÉNYEK:

TAKARÍTSON MEG 40% MÉG MAI!

Amennyiben 2017. november 27-ig egy cégtől ketten vagy kettőnél többen regisztrálnak
40% KEDVEZMÉNNYEL 17 940 Ft + Áfa / fő / áron
jelentkezhetnek rendezvényünkre!

Amennyiben 2017. november 27-ig regisztrál,
30% KEDVEZMÉNNYEL 20 930 Ft + Áfa / fő áron,
jelentkezhet rendezvényünkre!

Témakörök: Hogyan érintik a termékdíj szabályozás változásai a vállalkozókat! ▪ Termékdíjköteles termékek osztályozása 2018-tól! ▪ Termékdíj-kötelezettségben, vagyis a megfizetésben és a kedvezményekben történő változások! ▪ Szerződéses átvállalás változása! ▪ Kereskedelmi csomagolás és csomagolószer hatályon kívül helyezése, a fém ital csomagolószer meghatározás bevezetése, jelentős díjtétel változással! ▪ Elektromos és elektronikai berendezések termékkategóriáinak és díjtételeinek változása! ▪ Műanyag zsákok, tasakok helyzete ▪ Alapvető változások és új értelmezések! ▪ Elektromos és hibrid gépjárművek adóztatása! ▪ Termékdíj érintő mulasztási bírság változásai! ▪ Egyéni hulladékkezelés változásai ▪ Termékdíj új mögöttes szabályai ▪ Egyéb változások: fogalmak, kötelezettségek változásai, pontosítások, díjtételek, termékcsoportok! ▪  Ellenőrzés!? Hogyan és milyen szabályok alapján történik!

Elhelyezés: Kényelmes ülőhelyekkel berendezett konferenciateremben.
Ellátás: Kávé, tea, reggeli sütemények. – Ebéd külön igényelhető: 3 200 Ft + Áfa / fő áron!
Jelentkezési feltételek: A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A részvételi díjat, a SBERBANK: 14100237-10421849-01000004 számlaszámra számlánk alapján szíveskedjen utalni. A részvételi díj tartalmazza az étkezés költségeit. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a részvételi költséget megbontjuk felnőttoktatásra és az étel-ital fogyasztásra, mint közvetített szolgáltatásra. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét adminisztrációs díjként számlázzuk. Amennyiben a részvétel nem kerül írásban lemondásra, a részvételi díj teljes összegét kiszámlázzuk! Résztvevőinknek a rendezvény témájában oktatási segédanyagot és jegyzetet adunk.
A jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező hozzájárul, hogy adatait megadva feliratkozik a System Media hírlevelére és elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt olvashat bővebben: >>>