Külföldiek Magyarországon, magyar munkavállalók külföldön – Adó, járulékok, Tb. – Szakmai Konferencia


Helyszín
Hunguest Hotel Millennium *** Superior (1089 Budapest, Üllői út 94-98.)


Kategóriák


Miért olyan bonyolult az adózás, ha átlépjük az országhatárt? Akár a magyar állampolgár külföldi munkavállalását, akár egy hazánkban dolgozó külföldi személy adózását vizsgáljuk, megállapítható, hogy nem elegendő a helyi szabályok ismerete, hanem tanulmányozni kell a nemzetközi egyezményeket, uniós irányelveket, mind a kettős adózás elkerülésére vonatkozóan, mind biztosítási szempontból.
Az előadáson a külföldi munkavégzéssel kapcsolatos adó és járulék kötelezettségeket vesszük sorba gyakorlati példákon keresztül. Megvizsgáljuk a magánszemély egyes juttatásainak adókezelését, figyelemmel arra, amikor már a magánszemély külföldi illetőséggel bír, és amikor még belföldinek számít. Milyen esetben adózik itthon a jövedelem és hogyan változik a számfejtés, ha a magánszemély külföldön fizet adót, miközben Magyarországon fizeti a járulékot. Mit értünk kiküldetés alatt és mi a teendő, ha nincs A1-es és a járulékot is külföldön kell fizetni? Egyezmény hiányában sem egyszerű a helyzet, ugyanis sok esetben nem kell Szja előleget vonni, ezért a járulékalap is változik.
Külföldi munkavállaló dolgozhat magyar jogviszonyban, de kiküldetés keretében is. A munkáért járó ellenértéket fizetheti a küldő és a fogadó munkáltató egyaránt. Megállapodás kérdése ki, milyen juttatásokat biztosít. Viszont, ha a külföldi biztosítja a munkabért és a magyar cég a juttatásokat, kérdés kinek kell az adók és járulékok összegét megfizetni? Kire vonatkozik a tb mentesség és Szocho-t Szakho-t mikor nem kell fizetni? Ilyen és hasonló kérdések megválaszolása mellett az előadó kiküldetés, külföldi jogviszony, egy vagy több ország területén történő munkavégzés eseteinek értelmezésében segíti a mindennapi munkavégzést.

HA NEM TUD ELJÖNNI, VÁLASSZA A 2019. MÁRCIUSI KÉPZÉSÜNKBŐL KÉSZÜLT ONLINE TANFOLYAMOT!

TÉMAKÖRÖK

Külföldiek munkavégzése Magyarországon * Adókötelezettség vizsgálata, jogszabályi háttér szükségessége * Kiküldetés * Magyar jogviszony * Illetőség vizsgálata a magyar szabályok és az Egyezmény alapján * Tevékenység adóztatása Egyezmény 15. cikke alapján * 183 nap meghatározása, munkanapok és naptári napok jelentősége * Gazdasági munkáltató vizsgálata * Magyar Szja kötelezettség teljesítésének szabályai a magánszemély és a kifizető szemszögéből * Negyedéves előleg kiszámítása * Külföldi pénznem átváltása * Magyar cég által kifizetett jövedelmek, juttatások adózása * Privát jövedelmek kezelése * Későbbi időpontban kifizetett jövedelmek adózása * Tb kötelezettség vizsgálata a magyar szabályok szerint * EGT országból érkező külföldiek * Tb egyezményes országból érkezők * Egyezmény hiányában két éves mentességi szabály * Járulékkötelezettség teljesítése Tbj 56/A * Szocho kötelezettség vizsgálata * Magyar munkavállalók külföldön * Üzleti utazás * Rövid és hosszú távú kiküldetés * Külföldi jogviszony * Külföldi kiküldetés fogalmának értelmezése * Kiküldetés egyezményes és nem egyezményes országba * Illetőség meghatározása, jelentősége a gyakorlatban * Illetőségigazolás szükségessége, hiányának jogkövetkezménye a munkáltatóra nézve * Adóztatás helyének meghatározása OECD kommentár 15. cikkelye alapján: fizetés, bér és más hasonló díjazás * Gazdasági munkáltató fogalma, integrációs teszt elvégzése * Számfejtésnél fontos Szja szabályok * Adóelőleg levonás nehézségei munkanapok, naptári napok arányosítása * Külföldi pénznem átváltása * Külföldi kiküldetés során jellemzően felmerülő juttatások és adózása * Társadalombiztosítási szabályok * EGT területén történő munkavégzés kiküldetés és párhuzamos munkavégzés * A magyar tb rendszerben maradás feltételei, és lehetőségei * A1-es igazolás igénylése és feltételei * Kiküldetés egyezményes országba * Kiküldetés nem egyezményes országba * Járulékalap megállapítása adóalap hiányában, törthavi jövedelmeknél, éves jutalmaknál * Önellenőrzés a gyakorlatban * Szakmai konzultáció

ELŐADÓNK:

  • Horváthné Szabó Beáta adótanácsadó (Big 4)

A KÉPZÉS IDŐPONTJA:

  • 2019. szeptember 19. (csütörtök), 10-15-ig, regisztráció 9-tól!

RÉSZVÉTELI DÍJ

  • Részvételi díj: 21 700 Ft + Áfa / fő.
  • Ebéd igényelhető 3 200 Ft + áfa /fő áron.

A System Media Kft.-t az OPTEN “A” minősítésű üzleti partnernek nyilvánította! Az “A” kockázati minősítésű cég az üzleti élet egyik legmegbízhatóbb szereplője, a vele való üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony!

TAKARÍTSON MEG 1 000 FT MÉG MA!

Amennyiben egy cégtől ketten vagy kettőnél többen regisztrálnak,
20 700 FT + ÁFA / FŐ ÁRON jelentkezhetnek rendezvényünkre!

VÁLASSZA ONLINE KÉPZÉSÜNKET!

A TÁVOKTATÁSOS ONLINE KÉPZÉS ELŐNYEI:

  • Korlátlan hozzáférés, többször visszanézhető, témakörre kereshető tananyag.
  • Oktatási portálunkon keresztül világ bármelyik pontjáról elérhetőek internet kapcsolattal rendelkező számítógépről, korlátlanul a nap 24 órájában.
  • Tematizálás és kereshetőség. A rendezvényekről készült kép- és hanganyag modulokba rendezve, speciális video formátumban jelennek meg, ahol a videofilmek és a filmen belüli anyagrészek, tematikusan, témakörökre bontva kereshetőek.

NÉZZEN BELE EGY KREDITES ONLINE KÉPZÉSÜNKBE!

JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK

Elhelyezés: Kényelmes ülőhelyekkel berendezett konferenciateremben.
Ellátás: Kávé, tea, reggeli sütemények, büfé.
Jelentkezési feltételek: A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a részvételi költséget megbontjuk felnőttoktatásra és az étel-ital fogyasztásra, mint közvetített szolgáltatásra. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét adminisztrációs díjként számlázzuk. Amennyiben a részvétel nem kerül írásban lemondásra, a részvételi díj teljes összegét kiszámlázzuk! Résztvevőinknek a rendezvény témájában oktatási segédanyagot és jegyzetet adunk.
Az online jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt olvashat bővebben: >>>

CÉGKAPU BEÁLLÍTÁSAI, HASZNÁLATA 2019.
Online képzés a NAV szakértőjével
<< MOST MEGNÉZEM >>
(16 KREDIT) ADÓZÁS / SZÁMVITEL 2019
Könyvelőirodák, adószakértők, adótanácsadók online, kreditpontos továbbképzése
<< MOST MEGNÉZEM >>