Munkahelyi adatvédelem, adatkezelés az aktuális jogszabályoknak megfelelően – Adatvédelmi Szeminárium


Helyszín
Hotel Mercure Budapest Metropol **** (1074 Budapest, Rákóczi út 58.)


Kategóriák


IDŐPONT:

2015. május 21. (csütörtök), 10-15-ig, regisztráció 09:30-tól!

A KÉPZÉS DÍJA:

Részvételi díj: 24 900 Ft + Áfa / fő
Ebéd külön igényelhető 3000 Ft + Áfa áron!

IGÉNYBE VEHETŐ KEDVEZMÉNYEK:

 • Amennyiben 2015. április 20-ig regisztrál, 40% KEDVEZMÉNNYEL 14 940 Ft + Áfa / fő  áron,
 • amennyiben 2015. április 21. és 2015. május 1. között regisztrál, 35% KEDVEZMÉNNYEL 17 430 Ft + Áfa / fő  áron jelentkezhet rendezvényünkre!

ELŐADÓNK:

 • dr. Kulcsár Zoltán adatvédelmi szakértő PPOS
kulcsar_zoltan

dr. Kulcsár Zoltán

Előadónkról: Dr. Kulcsár Zoltán adatvédelmi szakértő, jogász-informatikus mérnök. Hét éve kizárólag a személyes adatok védelmével és közérdekű adatok nyilvánosságával foglalkozik, olyan vállalatoknál, mint a Díjbeszedő Zrt., a Drogerie Markt, az Ikea, a MÁV-Start, vagy éppen a Neckermann. Rendszeresen tart előadást bankok, biztosítók, direkt marketing cégek illetve egészségügyi, hírközlési szervezetek részére.

AJÁNLÓ:

 A munkáltatók többsége úgy gondolja, a céges telefont a vállalat fizeti, miért ne vizsgálhatná a híváslistát. Az iroda a cég tulajdona, miért ne helyezhetne el kamerákat? Fontos tudnom, hogy leendő munkatársnőm szeretne-e a következő években gyermeket vállalni. De vajon ezek a személyes adatkezelések jogszerűek lesznek-e? Felhasználhatom-e bíróság előtt a titokban rögzített, a dolgozót leleplező felvételeket?
Az új Munka törvénykönyvének hatályba lépésével a munkáltató ellenőrzési jogköre kiszélesedett. Az új Polgári törvénykönyv hatályba lépése pedig tovább árnyalta a személyiségi jogok védelmét.
Mit tehet tehát a munkáltató, és mit nem, ha a munkavállalókkal kapcsolatos adatokat jogszerűen akarja kezelni, és szeretne megfelelni az adatvédelmi törvény, a Munka törvénykönyve és a Polgári törvénykönyv előírásainak is?

KÉPZÉSI TEMATIKA:

 • Az adatvédelmi törvény főbb szabályai – közérthetően – A jogellenes adatkezelés következményei; Az adatvédelmi hatóság eljárásától, netán egy polgári pertől kell jobban félnünk? – Adatvédelem a munkahelyen; – Mt. és a Ptk. új szabályai – Személyhez fűződő jogok a munkaviszonyban figyelemmel az új szabályokra – A munkavállaló kötelezettségei: bejelentések, nyilatkozatok – A munkavállaló számítógép-, internet-, telefonhasználatának, e-mail levelezésének ellenőrzése –  Kamerarendszerek üzemeltetésének szabályai; – Egyéb, vagyonvédelemmel összefüggő, magánszférát is érintő kérdések; ruházat- és csomagátvizsgálás, öltözőszekrény, beléptető rendszerek (mágneskártya, ujjlenyomat). – A munkáltató adatainak, üzleti titkainak, jogos gazdasági érdekeinek hatékony védelme – Konzultáció

Néhány adatkezelési szituáció, amelyről szó lesz az előadáson:

 • Feladható-e az álláshirdetés anonim módon?
 • Milyen kérdések tehetők fel egy állásinterjún, milyen adatok kérhetők el egy adatlapon?
 • Mennyi ideig tárolhatjuk az önéletrajzokat?
 • Pszichológiai tesztet milyen feltételekkel alkalmazhatunk?
 • Mikor olvashatjuk el a dolgozók leveleit? E-mail, internet, asztali- és mobiltelefon, gépjárműhasználat szabályai.
 • Ellenőrzés GPS segítségével.
 • Kamera a folyóson, az irodában, a pénztárnál, a raktárban. Mennyi ideig, milyen feltételekkel?
 • Alkohol- és drogteszt használata.
 • Hazugságvizsgálat, ruházat- és csomagátvizsgálás.
 • A névkitűző használatára vajon lehet-e bárkit kötelezni?
 • Továbbíthatók-e a munkavállalók adatai a cégcsoporton belül más cégek részére, cafetéria szolgáltató részére?
 • Megismerheti-e a munkavállalók fizetési vagy egyéb adatait az anyavállalat? És az Európai Gazdasági Térségen kívüli országban bérszámfejtést végző megbízottunk?
 • Mi legyen a kilépő munkavállaló e-mail fiókjával?
 • Adattárolás a munkaviszony megszűnése után.

JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK:

Elhelyezés: Kényelmes ülőhelyekkel berendezett konferenciateremben.
Ellátás: Kávé, tea, reggeli sütemények. Ebéd igényelhető: 3000 Ft + Áfa /fő áron!
Jelentkezési feltételek: A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A részvételi díjat, a SBERBANK: 14100237-10421849-01000004 számlaszámra számlánk alapján szíveskedjen utalni. A részvételi díj tartalmazza a reggeli büfé, az üdítő, kávé költségeit. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a részvételi költséget megbontjuk felnőttoktatásra és az étel-ital fogyasztásra, mint közvetített szolgáltatásra. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét adminisztrációs díjként számlázzuk. Amennyiben a részvétel nem kerül írásban lemondásra, a részvételi díj teljes összegét kiszámlázzuk! Résztvevőinknek a rendezvény témájában oktatási segédanyagot és jegyzetet adunk.
Az legkedvezményesebb online jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező hozzájárul, hogy adatait megadva feliratkozik a System Media hírlevelére és elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt olvashat bővebben: >>>
FMK nyilvántartási számunk: 00126-2010
Intézmény akkreditációs lajstromszámunk: AL-2536.