Munkajog 2016. – Jogi képzés az FKMB bíróival


Helyszín
Radisson BLU Béke Hotel **** (1067 Budapest, Teréz krt. 43.)


Kategóriák


mje_fsz


A képzés
Magyar Jogászegylet Fővárosi Szervezete és a System Media közös rendezvénye!

systemmedia_áll_kicsi

dr-sivo-daras-orsolya

Dr. Sívó-Darás Orsolya bíró

Az előadás bemutatja a Munka Törvénykönyve 2016-ra tervezett módosításait. Részletesen foglalkozik a munkaviszony létesítésének, a munkaszerződés tartalmának gyakori kérdéseivel. Kitérünk arra, hogy milyen körben érvényesül a munkáltató egyoldalú szabályozási, utasítási lehetősége és milyen rugalmas foglalkoztatási lehetőségek adottak. Foglalkozunk a munkaszerződés módosítással, a munkaszerződés teljesítése során felmerülő munkavállalói magatartások szabályozásával, az esetleges kötelezettségszegések szankcionálásával.

kulisity_maria

Dr. Kulisity Mária bíró

Végezetül a munkaviszony megszüntetés általános témaköreivel zárul az előadás: milyen formában, határidővel szüntethető meg a munkaviszony, milyen felmondási tilalmak, korlátozások érvényesülnek, mi a követendő eljárása a munkaviszony megszüntetés esetén, mi követelhető jogellenes megszüntetés esetén. Az előadók az immár három éves Munka Törvénykönyve eddig kialakult bírói gyakorlatára is kitérnek.

A KÉPZÉS IDŐPONTJA:
2016. június 15. (szerda), 10-15-ig, regisztráció 9 órától!

A KÉPZÉS DÍJA:

 • Részvételi díj: 24 900 Ft + Áfa / fő. Büféebéd külön igényelhető: 2 800 Ft + Áfa /fő áron.
 • A Magyar Jogász Egylet Fővárosi Szervezeti tagoknak: 12 450 Ft + Áfa/fő.
  (A tagok jelentkezéskor az egyleten keresztül megkapott kódot a jelentkezési lap kuponkód mezőjébe feltüntetni szíveskedjenek!)

IGÉNYBE VEHETŐ KEDVEZMÉNYEK:

 • Amennyiben 2016. június 13-ig regisztrál,
  40% KEDVEZMÉNNYEL 14 940 Ft + Áfa / fő áron jelentkezhet rendezvényünkre.
 • Amennyiben 2016. június 13-ig egy cégtől ketten vagy kettőnél többen regisztrálnak,
  50% KEDVEZMÉNNYEL 12 450 Ft + Áfa / fő áron jelentkezhetnek a rendezvényre!

A MEGHIRDETETT KEDVEZMÉNYEK NEM VONHATÓK ÖSSZE!

VÁLASSZA ONLINE KÉPZÉSÜNKET, HA NINCS IDEJE ELMENNI KONFERENCIÁNKRA!

A tantermi képzés kép-, hang- és szakmai anyagából ONLINE KÉPZÉST készítünk, amely a tantermi képzést követő hét hétfőjétől korlátlanul elérhető, visszanézhető.

ONLINE KÉPZÉSEINK:

 • Oktatási portálunkon keresztül világ bármelyik pontjáról elérhetőek internet kapcsolattal rendelkező számítógépről, korlátlanul a nap 24 órájában.
 • A rendezvényekről készült kép- és hanganyag modulokba rendezve, speciális video formátumban jelennek meg, ahol a videofilmek tematikusan, témakörökre bontva kereshetőek.

dr. Bogdán Zsuzsanna (OEP) - ONLINE képzés

kulisity_mariaDr. Kulisity Mária bíró, Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság

 

 

dr-sivo-daras-orsolyaDr. Sívó-Darás Orsolya bíró, Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság

Az előadás bemutatja a Munka Törvénykönyve 2016-ra tervezett módosításait. Részletesen foglalkozik a munkaviszony létesítésének, a munkaszerződés tartalmának gyakori kérdéseivel. Kitérünk arra, hogy milyen körben érvényesül a munkáltató egyoldalú szabályozási, utasítási lehetősége és milyen rugalmas foglalkoztatási lehetőségek adottak. Foglalkozunk a munkaszerződés módosítással, a munkaszerződés teljesítése során felmerülő munkavállalói magatartások szabályozásával, az esetleges kötelezettségszegések szankcionálásával. Végezetül a munkaviszony megszüntetés általános témaköreivel zárul az előadás: milyen formában, határidővel szüntethető meg a munkaviszony, milyen felmondási tilalmak, korlátozások érvényesülnek, mi a követendő eljárása a munkaviszony megszüntetés esetén, mi követelhető jogellenes megszüntetés esetén. Az előadók az immár három éves Munka Törvénykönyve eddig kialakult bírói gyakorlatára is kitérnek.

TÉMAKÖRÖK: A munkaviszony létesítése, a munkaszerződés tartalma ▪ A munkabér, a munkavégzési hely, a munkaidő meghatározása ▪ Határozott idejű munkaviszony létesítése ▪ A törvény szabályaitól való eltérés lehetősége a munkavállaló javára és hátrányára ▪ A munkáltatói szabályozás köre és tartalma ▪ A rugalmas foglalkoztatás lehetőségei ▪ Általános magatartás követelmények, a személyiségi jogok szabályozása, védelme ▪ A munkaszerződés módosítás esetei ▪ A munkaszerződés teljesítése ▪ A munkáltató utasítási joga és annak korlátai ▪ A munkavállaló magatartásának megítélése ▪ A munkaviszony megszüntetése ▪ A felmondások gyakorlata ▪ Eljárás és kifizetések a munkaviszony megszüntetés esetén ▪ A jogellenes megszüntetés jogkövetkezménye

Elhelyezés: Kényelmes ülőhelyekkel berendezett konferenciateremben.
Ellátás: Kávé, tea, reggeli sütemények. Ebéd külön igényelhető: 2 800 Ft + Áfa /fő áron!
Jelentkezési feltételek: A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A részvételi díjat, a SBERBANK: 14100237-10421849-01000004 számlaszámra számlánk alapján szíveskedjen utalni. A részvételi díj tartalmazza a reggeli büfé, az üdítő, kávé költségeit. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a részvételi költséget megbontjuk felnőttoktatásra és az étel-ital fogyasztásra, mint közvetített szolgáltatásra. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét adminisztrációs díjként számlázzuk. Amennyiben a részvétel nem kerül írásban lemondásra, a részvételi díj teljes összegét kiszámlázzuk! Résztvevőinknek a rendezvény témájában oktatási segédanyagot és jegyzetet adunk.
Az legkedvezményesebb online jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező hozzájárul, hogy adatait megadva feliratkozik a System Media hírlevelére és elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt olvashat bővebben: >>>
FMK nyilvántartási számunk: 00126-2010
Intézmény akkreditációs lajstromszámunk: AL-2536.