Munkajogi aktualitások 2015. – Munkajogi Reggeli


Helyszín
Hotel Mercure Budapest Metropol **** (1074 Budapest, Rákóczi út 58.)


Kategóriák


IDŐPONT:

2015. március 19. (csütörtök), 09:00-12:00-ig, regisztráció 8:30-tól!

A KÉPZÉS DÍJA:

Részvételi díj: 16 900 Ft + Áfa / fő

IGÉNYBE VEHETŐ KEDVEZMÉNYEK:

 • Amennyiben 2015. március 2-ig regisztrál,
  20% KEDVEZMÉNNYEL 13 520 Ft + Áfa / fő áron,
 • amennyiben 2015. március 3-től 2015. március 12-ig  regisztrál,
  10% KEDVEZMÉNNYEL 15 210 Ft + Áfa / fő  áron
  jelentkezhet rendezvényünkre!
NEM TUD ELJÖNNI A RENDEZVÉNYRE?
NÉZZE VÉGIG A RENDEZVÉNYT ONLINE KÉPZÉS KERETÉBEN, OTTHONRÓL VAGY MUNKAHELYÉRŐL, SZÁMÍTÓGÉPÉRŐL!
online_kurzus_jelentkezs

JELENTKEZZEN ITT: >>>

 • Az online képzés ára: 14 900 Ft + Áfa
 • Az online képzés 2015. március 23-től elérhető!
 • Letölthető szakmai anyagot biztosítunk .pdf formátumban!
 • A tantermi képzés kép-, hang és szakmai anyagaiból készül, tematikusan kereshető, amelyet távoktatási portálunkon (http://e-systemmedia.hu/moodle) tud elkezdeni!

ELŐADÓK:

 • Dr. Kulisity Mária bíró, Fővárosi Munkaügyi Bíróság,
 • Dr. Kártyás Gábor munkajogász, Opus Simplex Kft.

Dr. Kulisity MáriaDr. Kulisity Mária – 2001-ben végzett az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán jogász szakon, munkajogot és konfliktuskezelést oktatott több egyetemen és főiskolán. Rendszeresen tart munkajogi képzéseket gyakorlati szakembereknek, elsősorban személyügyeseknek. Állandó szerzője több munkajogi kiadványnak.

2004-ig Ph.D. hallgató, kutatási témája a munkaügyi viták megoldása. Ebben az évben elnyeri a Rézler Gyula Alapítvány ösztöndíját, fél évet a University of New Mexico (USA) egyetemen kutat. Kutatási területe a munkaügyi viták alternatív megoldási módszereinek megismerése volt, különös tekintettel a bírósági eljárás és az alternatív vitamegoldás egyes módjai közötti kapcsolatra és kölcsönhatásra. 2005-ben tette le a jogi szakvizsgát, majd a Fővárosi Munkaügyi Bíróságon bírósági titkárként dolgozott. 2008-tól ugyanitt bíró.

        Előadó: Dr. Kulisity Mária

AJÁNLÓ:

Ha jól ismeri a munkajogi szabályokat, azzal nem csak a bírságot kerülheti el, hanem csökkentheti foglalkoztatási költségeit is. Áttekintjük a legfontosabb munkaidő és munkabér szabályokat, amelyek segíthetik a hatékony munkaszervezésben. Az előadás továbbá bemutatja a munkaviszony megszüntetés legújabb bírói gyakorlatát figyelemmel a Kúria döntéseire, az alkalmazandó kollégiumi véleményekre és az alsóbb szintű bíróságok gyakorlatára is. Kiemelten tárgyaljuk a munkáltató működésével összefüggő ok miatti felmondásokat: Mit lehet, mit nem, miként és hogyan!
Kitérünk a 2015. január 1-től hatályos törvényi változásokra s azok gyakorlati alkalmazására is.

KÉPZÉSI TEMATIKA:

Rugalmas munkaidő-szervezés: kötetlen munkarend ▪ Melyek a munkaidőkeret előnyei? ▪ Részmunkaidő- mikor kötelező? ▪ A szabadság legfontosabb szabályai: időarányosítás, tárgyévet követő kiadás ▪ Hogyan számoljuk el a szabadságot? ▪ Amit a kötelező bérpótlékokról tudni kell ▪ A rendkívüli munkavégzés elszámolása: mikor a tárgyhavi bérrel és mikor a keret végén? ▪ Elszámolás munkaidőkeretben ▪ A munkaviszony megszüntetés megváltozott szabályainak gyakorlata ▪ A jogellenes munkáltatói megszüntetés jogkövetkezményei ▪ A jogellenes munkavállalói megszüntetés jogkövetkezményei ▪ A munkajogi igény érvényesítése ▪ Konzultáció

JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK:

Elhelyezés: Kényelmes ülőhelyekkel berendezett konferenciateremben.
Ellátás: Kávé, tea, reggeli sütemények, szendvicsek.
Jelentkezési feltételek: A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A részvételi díjat, a SBERBANK: 14100237-10421849-01000004 számlaszámra számlánk alapján szíveskedjen utalni. A részvételi díj tartalmazza a reggeli büfé, az üdítő, kávé költségeit. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a részvételi költséget megbontjuk felnőttoktatásra és az étel-ital fogyasztásra, mint közvetített szolgáltatásra. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét adminisztrációs díjként számlázzuk. Amennyiben a részvétel nem kerül írásban lemondásra, a részvételi díj teljes összegét kiszámlázzuk! Résztvevőinknek a rendezvény témájában oktatási segédanyagot és jegyzetet adunk.
Az legkedvezményesebb online jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező hozzájárul, hogy adatait megadva feliratkozik a System Media hírlevelére és elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt olvashat bővebben: >>>
FMK nyilvántartási számunk: 00126-2010
Intézmény akkreditációs lajstromszámunk: AL-2536.