Nyereményjátékok, promóciók, bónuszakciók adózása – SZJA – ÁFA – TAO kérdései – Adókonferencia a NAV szakértőivel


Helyszín
Hotel Hungaria City Center (volt Best Western Hotel Hungaria) **** (1074 Budapest, Rákóczi út 90.)


Kategóriák


A marketing egyik legkedveltebb eszköze a promóció, azaz a reklám. A promóciók során jellemzően valamilyen plusz juttatásban részesül a vásárló vagy a potenciális vásárló. Az Szja-törvény egyik legfontosabb alapelve, hogy a magánszemély minden bevétele – még, ha az promócióból származik, akkor is – adóköteles. Azonban a törvény külön nem nevesítik a promóciós juttatások adókötelezettségét, ezért azt a juttatás körülményeinek vizsgálata után lehet megállapítani.

Az egyes marketingakciókkal, promóciókkal kapcsolatos adózási kérdéseket gyakorlati példákon keresztül mutatják be szakértő előadóink a legtipikusabb hibákkal és az egyes konstrukciókban rejlő lehetőségekkel együtt.

A KÉPZÉS IDŐPONTJA:
2016. október 11. (kedd), 10-15:30-ig, regisztráció 9-tól!

A KÉPZÉS DÍJA:
Részvételi díj: 24 900 Ft + Áfa / fő. – Ebéd külön igényelhető: 2 800 Ft + Áfa /fő áron!

IGÉNYBE VEHETŐ KEDVEZMÉNYEK:

 • Amennyiben 2016. október 6-ig regisztrál,
  40% KEDVEZMÉNNYEL 14 940 Ft + Áfa / fő áron  jelentkezhet rendezvényünkre.
 • Amennyiben 2016. október 7-ig egy cégtől ketten vagy kettőnél többen regisztrálnak,
  50% KEDVEZMÉNNYEL 12 450 Ft + Áfa / fő áron jelentkezhetnek a rendezvényre!
adokonferencia1

KREDITPONTOS ONLINE KÉPZÉSAJÁNLÓ

 • VÁLLALKOZÁSI SZAKIRÁNYOS KREDITPONTOS KÉPZÉST KERES? TOVÁBB >>>
 • PÉNZÜGYI SZAKIRÁNYOS KREDITPONTOS KÉPZÉST KERES?TOVÁBB >>>
 • IFRS SZAKIRÁNYOS KREDITPONTOS KÉPZÉST KERES?TOVÁBB >>>
 • ÁHT 4 KIEGÉSZÍTŐ KREDITPONTOS KÉPZÉST KERES?TOVÁBB >>>

dr-nemeth-noraDr. Németh Nóra adószakreferens, NAV

 

 

 

 

dr.csataljay.zsuzsaDr. Csátaljay Zsuzsanna adószakértő, adótanácsadó

 

 

 

 • Kopányiné Mészáros Edda adószakreferens, NAV

A marketing egyik legkedveltebb eszköze a promóció, azaz a reklám. A promóciók során jellemzően valamilyen plusz juttatásban részesül a vásárló vagy a potenciális vásárló. Az Szja-törvény egyik legfontosabb alapelve, hogy a magánszemély minden bevétele – még, ha az promócióból származik, akkor is – adóköteles. Azonban a törvény külön nem nevesítik a promóciós juttatások adókötelezettségét, ezért azt a juttatás körülményeinek vizsgálata után lehet megállapítani. Az egyes marketingakciókkal, promóciókkal kapcsolatos adózási kérdéseket gyakorlati példákon keresztül mutatják be szakértő előadóink a legtipikusabb hibákkal és az egyes konstrukciókban rejlő lehetőségekkel együtt.

TÉMAKÖRÖK: Jogszabályi háttér ▪ Szerencsejátéknak minősülő nyereményjátékok – az ajándéksorsolás ▪ Szerencsejátéknak nem minősülő játékok ▪ Adómentes üzletpolitikai, reklám célú ajándékok ▪ Mikor teljesül az üzletpolitikai cél? ▪ „Facebook”-os internetes játékok ▪ Nyereményjátékkal, promóciókkal kapcsolatos társasági adókötelezettség ▪ Pontgyűjtő akciókkal, hűségkártyákkal, programokkal kapcsolatos fontos szabályok ▪ Vetélkedők, versenyek ▪ Ingyenes juttatások társasági adóbeli megítélése ▪ Új juttatási formák ▪ A munkavállalóknak adott juttatások ▪ Az üzletpolitikai (reklám célú) juttatások a társasági adóban ▪ Egyéb nyeremények adókötelezettsége ▪ Az árengedmények típusai ▪ Árumintára vonatkozó új szabályok ▪ Lojalitásprogramok, pontakciók forgalmi adózása ▪ Kuponok beváltása, pontakciók áfa kezelése ▪ Konzultáció

Elhelyezés: Kényelmes ülőhelyekkel berendezett konferenciateremben.
Ellátás: Kávé, tea, reggeli sütemények, szendvicsek – Ebéd külön igényelhető: 2 800 Ft + Áfa /fő áron!
Jelentkezési feltételek: A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A részvételi díjat, a SBERBANK: 14100237-10421849-01000004 számlaszámra számlánk alapján szíveskedjen utalni. A részvételi díj tartalmazza a reggeli büfé, az üdítő, kávé költségeit. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a részvételi költséget megbontjuk felnőttoktatásra és az étel-ital fogyasztásra, mint közvetített szolgáltatásra. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét adminisztrációs díjként számlázzuk. Amennyiben a részvétel nem kerül írásban lemondásra, a részvételi díj teljes összegét kiszámlázzuk! Résztvevőinknek a rendezvény témájában oktatási segédanyagot és jegyzetet adunk.
Az legkedvezményesebb online jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező hozzájárul, hogy adatait megadva feliratkozik a System Media hírlevelére és elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt olvashat bővebben: >>>
FMK nyilvántartási számunk: 00126-2010
Intézmény akkreditációs lajstromszámunk: AL-2536.