Számlázás, számlakorrekciók 2020. – Szakmai Képzés dr. Csátaljay Zsuzsával


Helyszín
Hunguest Hotel Millennium *** Superior (1089 Budapest, Üllői út 94-98.)


Kategóriák


2020. július 1-jétől adóértékhatárra tekintet nélkül kötelezővé válik az online számla kiállítás vagy más néven kibocsátói elektronikus adatszolgáltatás, ha a vevő is adóalany. 2021-től pedig a magánszemélyek felé kiállított számlára is igaz lesz ez. A legnagyobb problémát azonban a befogadott számlákra vonatkozó kötelező adatszolgáltatás fogja okozni. Az eddigi sokféle számlázási technikát több ponton korlátozza, behatárolja az új elektronikus adatszolgáltatási rendszer. Az előadás keretében elsősorban azt tekintjük át, hogy, hogy a számlázásban milyen újdonságot hoz az adatszolgáltatás bevezetése, azonban a változatlanul hatályos szabályokat is ismertetjük. Az a célunk, hogy ügyfeleink egységes képet kapjanak az érvényben lévő és a módosuló számlázási szabályokról.

TÉMAKÖRÖK

Online számlázás – számlázóprogramos és nyomdai számlákra vonatkozó adatszolgáltatás 2020. július 1-től * Online számlázás 2021-től hatályos szabályai * Adatszolgáltatás a befogadott bizonylatokról * Az ún M lapon teljesített adatszolgáltatás * Az alanyi vagy tárgyi mentestől befogadott számla * Az előleg és végszámla kezelésére vonatkozó új szabály * Időszakos elszámolású (folyamatosan teljesített) ügyletek számlázása az online számlázási rendszerben * Ugyanazon időszakra több fizetési esedékesség számlázása * Előre kifizetett díj számlázása * A folyamatosan teljesített ügyleteknél alkalmazandó számlakorrekciók, helyesbítések, pótlólagos kiszámlázások áfa kezelése és számlázása az új rendszerben * Mikor kell új számla, mikor kell helyesbítő számla és milyen adatok szerepelnek ezeken a bizonylatokon * Melyik bevallásban kell figyelembe venni? * A teljesítési időpontok rendszere * Az adókötelezettség keletkezési időpont * Az egyes ügyleteket melyik bevallásban szerepeltetjük? * Mikor kell a teljesítési időponttól eltérő bevallásban szerepeltetni az ügyletet? * A részteljesítés fogalma és számlázása * Az előleg fogalma, számlázása, változás az elektronikus adatszolgáltatás kapcsán * A fordított adózású számla az új rendszerben * Az árengedmények számlázása * Hogyan kezeljük a térítésmentes ügyleteket az online számlázás során? * Mitől függ, hogy kell-e számla az ingyenes átadásról szolgáltatásról? * Mit kell tartalmaznia az ingyenes ügyletről kiállított bizonylatnak? * A csereügyletek és kompenzációk, kártérítés és a kártalanításra vonatkozó új számlázási szabályok * Visszáru, a göngyöleg áfa elszámolása, a jóváírások kezelése az új rendszerben * Piaci ártól eltérített árak, transzferárak az áfában * Számlakorrekció szabályai * Mit kell tartalmazni a korrekciós számlának az új rendszerben? * Utólagos adóalap-csökkentés * Számlakorrekció a bevallásban, melyik bevallásban szerepel? * A korrekciós számla kibocsátójának adóelszámolása * A korrekciós számla befogadójának adóelszámolás * Az eredetivel megegyező bevallási időszakban kiállított helyesbítő számla kezelése * Érvénytelenség, hibás teljesítés, visszáru * Minőségi kifogás, előleg visszatérítés * Külfölditől igénybe vett szolgáltatás * Az elírások javítása * Számlázás technikai szabályai * Mikor lehet számviteli bizonylatot kiállítani számla helyett? * Július 1-jétől hatályba lépő változások * Számlázási szabályok az új rendszerben az alanyi mentesnél, KATA hatálya alá tartozónál, a tárgyi mentes tevékenységet végzőnél, a költségvetési szerveknél * Meghatalmazotti számlázás * A számlakiállítás határidejére vonatkozó szabály változása július 1-től * Mi a szankció a számlakiállítási késedelemnek * A számla hibái és azok hatása az áfa levonásra * A devizás számla * Számlázási szabályok határon átnyúlóan * Külfölditől igénybe vett szolgáltatás * Gyakorlati példák és szakmai konzultáció

ELŐADÓNK

  • Dr. Csátaljay Zsuzsanna áfa szakértő, jogász, Csátaljay Consulting Kft., BIG4

A KÉPZÉS IDŐPONTJA

  • 2020. február 12. (szerda), 10-16-ig, regisztráció 9-től!

RÉSZVÉTELI DÍJ

  • 22 900 Ft + Áfa / fő.
  • 3 fogásos ebéd igényelhető 3 500 Ft + áfa /fő áron.

A System Media Kft-t az OPTEN “A” minősítésű üzleti partnernek nyilvánította! Az “A” kockázati minősítésű cég az üzleti élet egyik legmegbízhatóbb szereplője, a vele való üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony!


MUNKÁJÁHOZ SZEREZZEN ÁLLAMI BIZONYÍTVÁNYT
< SZÁMLÁZÁSI ÜGYINTÉZŐI ISMERETEK >
(E-001831/2018/D004)
C. 2 NAPOS KURZUSUNKON!

TAKARÍTSON MEG 1 000 FT MÉG MA!

Amennyiben egy cégtől ketten vagy kettőnél többen regisztrálnak,
21 900 FT + ÁFA / FŐ ÁRON
jelentkezhetnek rendezvényünkre!

JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK

Elhelyezés: Kényelmes ülőhelyekkel berendezett konferenciateremben.
Ellátás: Kávé, tea, reggeli sütemények. 3 fogásos ebéd igényelhető 3 500 Ft + áfa /fő áron.
Jelentkezési feltételek: A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a részvételi költséget megbontjuk felnőttoktatásra és az étel-ital fogyasztásra, mint közvetített szolgáltatásra. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét adminisztrációs díjként számlázzuk. Amennyiben a részvétel nem kerül írásban lemondásra, a részvételi díj teljes összegét kiszámlázzuk! Résztvevőinknek a rendezvény témájában oktatási segédanyagot és jegyzetet adunk.
Az online jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt olvashat bővebben: >>>

SZANKCIÓK A MUNKAVÁLLALÓVAL SZEMBEN A BÍRÓI GYAKORLAT SZEMSZÖGÉBŐL
ONLINE KÉPZÉS
<< MOST MEGNÉZEM >>
A KÖZSZFÉRÁBAN DOLGOZÓK MUNKAVISZONYÁNAK MEGSZÜNTETÉSE, A FEGYELMI FELELŐSSÉG SZABÁLYAI
ONLINE MUNKAJOGI KÉPZÉS
<< MOST MEGNÉZEM >>