Társasági jog, cégjogi változások az új Ptk.-ban – Magyar Jogászegylet FSZ gyakorlati jogi képzése


Helyszín
Hunguest Hotel Millennium *** Superior (1089 Budapest, Üllői út 94-98.)


Kategóriák


mje_fsz

A képzés Magyar Jogászegylet Fővárosi Szervezete és a System Media közös rendezvénye!

systemmedia_áll_kicsi

A parlament 2016. június 13-án elfogadta a polgári törvénykönyvet (Ptk.) módosító salátatörvényt. Az új Ptk. alapjaiban változtatja meg a társasági jog és a cégjog szabályait. Előadóink kiemelik a gazdasági társaságok szervezetének és működésének változásait, valamint hogy hogyan érinti az új törvény a cégek működését.

A KÉPZÉS IDŐPONTJA:
2016. augusztus 24. (szerda), 10-13-ig, regisztráció 9-tól!

A KÉPZÉS DÍJA:

 • Részvételi díj: 16 900 Ft + Áfa / fő.
 • A Magyar Jogász Egylet Fővárosi Szervezeti tagoknak 2016. augusztus 19-ig: 8 450 Ft + Áfa / fő.
  (A tagok jelentkezéskor az egyleten keresztül megkapott kódot a jelentkezési lap kuponkód mezőjébe feltüntetni szíveskedjenek!)

IGÉNYBE VEHETŐ KEDVEZMÉNYEK:

 • Amennyiben 2016. augusztus 1-ig regisztrál,
  20% KEDVEZMÉNNYEL 13 520 Ft + Áfa / fő áron,
 • amennyiben 2016. augusztus 2. és 2016. augusztus 17. között regisztrál
  10% KEDVEZMÉNNYEL 15 210 Ft + Áfa / fő áron
  jelentkezhet rendezvényünkre.
 • Amennyiben 2016. augusztus 19-ig egy cégtől ketten vagy kettőnél többen regisztrálnak,
  30% KEDVEZMÉNNYEL 11 830 Ft + Áfa / fő áron jelentkezhetnek a rendezvényre!

A MEGHIRDETETT KEDVEZMÉNYEK NEM VONHATÓK ÖSSZE!

VÁLASSZA ONLINE KÉPZÉSÜNKET, HA NINCS IDEJE ELMENNI KONFERENCIÁNKRA!

A tantermi képzés kép-, hang- és szakmai anyagából ONLINE KÉPZÉST készítünk, amely a tantermi képzést követő hét hétfőjétől korlátlanul elérhető, visszanézhető.

ONLINE KÉPZÉSEINK:

 • Oktatási portálunkon keresztül világ bármelyik pontjáról elérhetőek internet kapcsolattal rendelkező számítógépről, korlátlanul a nap 24 órájában.
 • A rendezvényekről készült kép- és hanganyag modulokba rendezve, speciális video formátumban jelennek meg, ahol a videofilmek tematikusan, témakörökre bontva kereshetőek.

Online képzés bemutató

JOGI ONLINE KÉPZÉSAJÁNLÓ

 • Dr. Metzinger Péter ügyvéd, egyetemi adjunktus, Corvininus Egyetem

Az új Ptk. alapjaiban változtatja meg a társasági jog és a cégjog szabályait. Előadóink kiemelik a gazdasági társaságok szervezetének és működésének változásait, valamint hogy hogyan érinti az új törvény a cégek működését.

Általános szabályok, a Harmadik Könyv alapelvei, jogi személy kritériumai ▪ A diszpozitivitás új alapelve, az egyes jogi személy formákra vonatkozó szabályozás megismerésének technikája ▪ A jogi személyek alapításának általános szabályai ▪ A jogi személy nyilvántartása, felügyelete, civil nyilvántartás ▪ A gazdasági társaságok rendszerszintű főbb változásai (nonprofit szféra, , diszpozitivitás és kogencia, Ptk. hatálya alá helyezkedés továbbra is nyitott kérdései) ▪ A gazdasági társaságok közös szabályai ▪ A Kkt., és a Bt. ▪ A Kft. ▪ Az Rt. (Zrt., Nyrt.) ▪ Átmeneti rendelkezések a Ptk-ban szabályozott egyes jogi személy típusok esetében ▪ Konzultáció

Elhelyezés: Kényelmes ülőhelyekkel berendezett konferenciateremben.
Ellátás: Kávé, tea, reggeli sütemények, szendvicsek.
Jelentkezési feltételek: A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A részvételi díjat, a SBERBANK: 14100237-10421849-01000004 számlaszámra számlánk alapján szíveskedjen utalni. A részvételi díj tartalmazza a reggeli büfé, az üdítő, kávé költségeit. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a részvételi költséget megbontjuk felnőttoktatásra és az étel-ital fogyasztásra, mint közvetített szolgáltatásra. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét adminisztrációs díjként számlázzuk. Amennyiben a részvétel nem kerül írásban lemondásra, a részvételi díj teljes összegét kiszámlázzuk! Résztvevőinknek a rendezvény témájában oktatási segédanyagot és jegyzetet adunk.
Az legkedvezményesebb online jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező hozzájárul, hogy adatait megadva feliratkozik a System Media hírlevelére és elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt olvashat bővebben: >>>
FMK nyilvántartási számunk: 00126-2010
Intézmény akkreditációs lajstromszámunk: AL-2536.