Új Ingatlan ÁFA 2017-ben – Adómérték változás – Értékesítés – Bérbeadás – Adókonferencia


Helyszín
Hotel Arena **** (1148 Budapest, Ifjúság útja 1-3.)


Kategóriák


figyelem2017. január 1-jétől alapjaiban változtak meg az ingatlannal kapcsolatos áfa-szabályok! A közösségi jog új ingatlan fogalmat vezet be, ami a magyar szabályozás szempontjából is kötelezően irányadó és eltér az eddig használt ingatlan fogalomtól. Fontos tisztázni, hogy ez milyen hatással van az építéssel összefüggő fordított adózásra, az ingatlanbérbeadás áfa kötelezettségére, és a teljesítési hely szabályokra. Arról is kötelező szabályok rendelkeznek 2017-tól, hogy mely szolgáltatásokat kell ingatlanhoz kapcsolódó szolgáltatásnak tekinteni, és melyek nem lehetnek azok.

A KÉPZÉS IDŐPONTJA:
2017. február 7. (kedd), 10-15-ig, regisztráció 9 órától!

A KÉPZÉS DÍJA:

  • Részvételi díj: 29 900 Ft + Áfa / fő.  – Ebéd igényelhető: 3 200 Ft + áfa /fő

IGÉNYBE VEHETŐ KEDVEZMÉNYEK:

Amennyiben 2017. január 27-ig regisztrál,
40% KEDVEZMÉNNYEL 17 940 Ft + Áfa / fő áron,
amennyiben 2017. január 28. és 2017. február 3. között regisztrál,
30% KEDVEZMÉNNYEL 20 930 Ft + Áfa / fő áron jelentkezhet rendezvényünkre.

TAKARÍTSON MEG 50% MOST!

Amennyiben 2017. február 3-ig egy cégtől ketten vagy kettőnél többen regisztrálnak, 50 % KEDVEZMÉNNYEL 14 950 Ft + Áfa / fő áron jelentkezhetnek a rendezvényre!

VÁLASSZA ONLINE KÉPZÉSÜNKET, HA NINCS IDEJE ELMENNI RENDEZVÉNYÜNKRE!

A tantermi képzés kép-, hang- és szakmai anyagából ONLINE KÉPZÉST készítünk, amely a tantermi képzést követő hét hétfőjétől korlátlanul elérhető, visszanézhető.

ONLINE KÉPZÉSEINK:

  • Oktatási portálunkon keresztül világ bármelyik pontjáról elérhetőek internet kapcsolattal rendelkező számítógépről, korlátlanul a nap 24 órájában.
  • A rendezvényekről készült kép- és hanganyag modulokba rendezve, speciális video formátumban jelennek meg, ahol a videofilmek tematikusan, témakörökre bontva kereshetőek.
  • Dr. Csátaljay Zsuzsanna adószakértő, adótanácsadó

2017. január 1-jétől alapjaiban változtak meg az ingatlannal kapcsolatos áfa-szabályok. A közösségi jog új ingatlan fogalmat vezet be, ami a magyar szabályozás szempontjából is kötelezően irányadó és eltér az eddig használt ingatlan fogalomtól. Fontos tisztázni, hogy ez milyen hatással van az építéssel összefüggő fordított adózásra, az ingatlanbérbeadás áfa kötelezettségére, és a teljesítési hely szabályokra. Arról is kötelező szabályok rendelkeznek 2017-tól, hogy mely szolgáltatásokat kell ingatlanhoz kapcsolódó szolgáltatásnak tekinteni, és melyek nem lehetnek azok.

Továbbra is problémás kérdés, hogy milyen esetekben alkalmazható az 5 % a lakásépítésekre és melyek azok a konstrukciók, amikor biztos, hogy nem érvényesíthető 5 %. Az építési szabályok megváltozását is keresztül vezette a jogalkotó az áfa törvényen, ebben is változott az építésnél, értékesítésnél alkalmazandó fordított adózás. 2017-ben is slágertéma az ingatlanok beszerzését, építését terhelő adó elszámolása, valamint az ingatlanok felhasználása során felmerülő egyes adókötelezettségek.

TÉMAKÖRÖK: Építési szabályok megváltozásának hatása az ingatlan áfára ▪ Új szabály a hasznos alapterület számítására a lakóingatlan kedvezményes áfa-kulcsú értékesítése kapcsán ▪ Lakóingatlan-értékesítés 5%-os adómértékének feltételei ▪ Mikor 5%-os az építkezés során az áfa? ▪ Adómérték alkalmazása ingatlanok esetében ▪ A generálkivitelezők, az alvállalkozók és a megrendelők speciális áfa kérdései, azempontjai, áfa kockázatai -Új EU-s ingatlan fogalom és következményei ▪ Beépített, beépítetlen ingatlan, beépítettség mértékének szerepe – Fogalom meghatározások, speciális szabályok- mi az építési telek és hol van szerepe? A lakóingatlan fogalma és különös szabályai ▪ Mi minősül ingatlanbérbeadásnak? – Adómentesség, adókötelezettség ▪ Adókötelezettség választása, bejelentés lehetősége évközben is ▪ Mit jelent: a választás 5 évre szól ▪ Egyenes, fordított adózás az ingatlanberuházások során és az értékesítéskor – Fő- és járulékos ügylet áfa kérdései az ingatlanoknál ▪ Ingatlan bérbeadás esetén a teljesítési időpont meghatározás új szabályai ▪ Közüzemi költség, mint járulékos költség ▪ Ingatlan bérbeadás bejelentése, adószám kérés szükségessége ▪ Kereskedelmi szálláshely szolgáltatás, online szálláskiadás,  Garázs bérbeadás, parkolási szolgáltatás ▪ Ingatlanhoz kapcsolódó levonási szabályok – levonási tilalmak és az azok alóli mentesülés az ingatlanoknál – irodaház és parkoló bérbeadás és bérbevétel a NAV fókuszában  ▪ Ingatlan, mint tárgyi eszköz az áfa-ban, a minősítés jelentősége ▪ Áfa fizetés a funkcióváltás vagy az áfa-beli státuszváltás miatt ▪ Áfa korrekció évek között és az értékesítéskor -Ingatlanügyletek határon átnyúlóan ▪ Mely szolgáltatások adóznak az ingatlan fekvésének országában és melyek a megrendelő országában? Melyek az ingatlanhoz kapcsolódó szolgáltatások az új szabályozás alapján és melyek nem minősülnek ingatlanhoz kapcsolódó szolgáltatásnak? – Az állandó telephely fogalma és szerepe az ingatlanhoz kapcsolódó szolgáltatásoknál – Az ingatlan értékesítés, bérbeadás és az ingatlan építésének adókezelése nemzetközi viszonylatban – Az áfa regisztráció kérdései – mikor kell adószámot váltani külföldön egy ingatlanügylet kapcsán?- Konzultáció

Elhelyezés: Kényelmes ülőhelyekkel berendezett konferenciateremben.
Ellátás: Kávé, tea, reggeli sütemények. – Ebéd igényelhető: 3 200 Ft + áfa /fő
Jelentkezési feltételek: A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A részvételi díjat, a SBERBANK: 14100237-10421849-01000004 számlaszámra számlánk alapján szíveskedjen utalni. A részvételi díj tartalmazza a reggeli büfé, az üdítő, kávé költségeit. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a részvételi költséget megbontjuk felnőttoktatásra és az étel-ital fogyasztásra, mint közvetített szolgáltatásra. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét adminisztrációs díjként számlázzuk. Amennyiben a részvétel nem kerül írásban lemondásra, a részvételi díj teljes összegét kiszámlázzuk! Résztvevőinknek a rendezvény témájában oktatási segédanyagot és jegyzetet adunk.
Az legkedvezményesebb online jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező hozzájárul, hogy adatait megadva feliratkozik a System Media hírlevelére és elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt olvashat bővebben: >>>
FMK nyilvántartási számunk: 00126-2010
Intézmény akkreditációs lajstromszámunk: AL-2536.