Üzleti és magáncélra használt autók elszámolása, adózása 2020. – Szakmai Konferencia


Helyszín
Hunguest Hotel Millennium *** Superior (1089 Budapest, Üllői út 94-98.)


Kategóriák


A téma szakértői bemutatják a cégek vagy magánszemélyek tulajdonában lévő, továbbá általuk bérelt, lízingelt gépjárművek áfa, szja és cégautóadó szabályait. Minden fontos gazdasági eseményről szó lesz, kezdve a beszerzéstől az üzemeltetésen át egészen az értékesítésig. Konferenciánkon az előadók megválaszolják a napi munka során felmerülő kérdéseiket, figyelemmel a gyakorlatban előforduló megoldásokra és felhívják a figyelmet az esetleges adókockázatokra.


MUNKÁJÁHOZ SZEREZZEN ÁLLAMI BIZONYÍTVÁNYT
< SZÁMLÁZÁSI ÜGYINTÉZŐI ISMERETEK (E-001831/2018/D004) >
C. 2 NAPOS KURZUSUNKON!

<< TOVÁBBI INFORMÁCIÓK >>

TÉMAKÖRÖK

Cégautó áfa elszámolásának részletes szabályai * Személygépkocsi beszerzése, zárt és nyílt végű lízing * Tételes levonási tilalom és feloldása * Bérbevétel és operatív lízing értelmezése * Bérbeadási céllal vásárolt személygépkocsinál áfa levonása * Magánhasználat értelmezése különös figyelemmel a munkába járásra * Bérelt, az opciós lízingbe vett személygépkocsi áfa levonására vonatkozó új szabályok * Az 50%-os levonási hányad értelmezése * Hogyan vonható le a teljes bérleti díj útnyilvántartás vezetése nélkül? * Mi a helyes áfa elszámolás, ha a munkáltató magánhasználati térítést szed a dolgozótól? * Áfa megtakarítási lehetőségek, az optimális cégautós konstrukció kialakítása * Kizárólag üzleti használatú személygépkocsik kezelése * Az általános szabályok szerinti levonás választásáról * A magánhasználat piaci árára mikor kell felkorrigálni az áfa alapot és mely esetekben mellőzhető ez? * Üzleti használat igazolása * A munkavállaló által fizetett magánhasználati ellenérték helyes elszámolása * Fenntartási, üzemeltetési, javítási költségek kezelése az áfa-ban * Üzemanyagköltség átterhelése * Üzemanyagkártyával történő tankolás új áfa szabályai * Cégautó SZJA szabályai * Személygépjármű fogalmának jelentősége az Szja törvényben * Magánszemély által használt saját és nem saját tulajdonú gépjármű (bérelt, lízingelt, szívességi használatba kapott) üzleti célú használata során alkalmazható költségelszámolási szabályok * Üzemanyag, fenntartás, karbantartás, biztosítás, tisztítás, parkolás, garázsbérlet, autópálya használata során felmerülő kiadások érvényesítése, bizonylatolás rendje * Munkába járáshoz használt járműveknél kötelezően fizetendő térítések szabályairól * Kiküldetési rendelvény és útnyilvántatás közötti különbségek * Cégautó adó megfizetésére és bevallására vonatkozó rendelkezések, mind a kifizető, mind a magánszemély oldaláról vizsgálva * Belföldön és külföldön bérelt cégautó utáni kötelezettségek megállapítása * Autó juttatása, mire vonatkozik a cégautó mentesség * Károk kezelése * Szakmai konzultáció, egyéni kérdések megválaszolása

ELŐADÓINK

  • Dr. Csátaljay Zsuzsanna adószakértő, adótanácsadó, Csátaljay Consulting Kft.
  • Horváthné Szabó Beáta adótanácsadó (Big4).

A KÉPZÉS IDŐPONTJA

  • 2019. november 12. (kedd), 10-15-ig, regisztráció 9-től!

RÉSZVÉTELI DÍJ

  • Részvételi díj: 22 700 Ft + Áfa / fő.
  • Ebéd igényelhető 3 200 Ft + áfa /fő áron.

TAKARÍTSON MEG 2 000 Ft MÉG MA!

Amennyiben egy cégtől ketten vagy kettőnél többen regisztrálnak,
20 700 FT + ÁFA / FŐ ÁRON jelentkezhetnek rendezvényünkre!

A System Media Kft-t az OPTEN “A” minősítésű üzleti partnernek nyilvánította! Az “A” kockázati minősítésű cég az üzleti élet egyik legmegbízhatóbb szereplője, a vele való üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony!

JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK

Elhelyezés: Kényelmes ülőhelyekkel berendezett konferenciateremben.
Ellátás: Kávé, tea, reggeli sütemények.
Jelentkezési feltételek: A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a részvételi költséget megbontjuk felnőttoktatásra és az étel-ital fogyasztásra, mint közvetített szolgáltatásra. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét adminisztrációs díjként számlázzuk. Amennyiben a részvétel nem kerül írásban lemondásra, a részvételi díj teljes összegét kiszámlázzuk! Résztvevőinknek a rendezvény témájában oktatási segédanyagot és jegyzetet adunk.
Az online jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt olvashat bővebben: >>>

(16 KREDIT) ADÓZÁS – SZÁMVITEL 2019.
KÖNYVELŐIRODÁK, ADÓSZAKÉRTŐK, ADÓTANÁCSADÓK ONLINE, KREDITPONTOS TOVÁBBKÉPZÉSE
<< MOST MEGNÉZEM >>
KÜLFÖLDIEK FOGLALKOZTATÁSA MAGYARORSZÁGON - MAGYAROK FOGLALKOZTATÁSA KÜLFÖLDÖN 2019.
ONLINE SZAKMAI KÉPZÉS
<< MOST MEGNÉZEM >>