GY.I.K.

Gyakran Ismételt Kérdések

Igényel-e fizetési teljesítést a proforma konferencia regisztráció esetén?

A proforma csak adategyeztetésre szolgál, fizetési teljesítést NEM igényel. A számlát a konferencia után küldjük. Azokban az esetekben, amikor a részvételi díjat a képzés előtt kötelezően ki kell egyenlíteni, külön jelezzük ezt az ügyfelek felé. Amennyiben az előre fizetés nem történik meg, elveszik a regisztráció.

Jelentkezés esetén automatikus-e a visszaigazolás a konferenciákra?

A visszaigazolás a tantermi képzésnél nem automatikus, hanem a kollégáink végzik. Hétköznapokon még aznap elküldjük a visszaigazoló levelet és a proformát a munkaidő alatt. A hétvégi jelentkezések esetében hétfőn várható a válasz.

Automatikus-e a visszaigazolás az online képzésekre?

Igen, a rendszer automatikusan visszaigazolja a jelentkezést az e-mail címére a díjbekérővel együtt. Ha nem kapna levelet, akkor nézze meg a SPAM/levélszemét mappát is. Ha nem találja, akkor sajnos az e-mail fiókja „kivédte” a rendszerünk üzenetét. Kérjük, adjon meg egy másik e-mail címet telefonon vagy írjon a szervezes@systemmedia.hu-ra.

Helytelen adatokkal (pl. számlázási cím) kaptam visszaigazolást. Javíthatom valahol?

A tantermi és az online képzéseknél a rendszer az ügyfél által beírt adatokkal készíti el a visszaigazolást. A tantermi regisztrációkat kollégáink tudják javítani, az online képzések számlázási cím hibáit nem! Az online képzésnél minden mást e-mailben vagy telefonon tudja javíttatni.

Ha rossz képzésre jelentkezett, kérje a díjbekérő törlését, majd regisztráljon újra.

Mikor kapom meg a végszámlát?

Tantermi képzés: a rendezvény utáni napon küldjük a számlát az igényelt módon.
Online képzés: a banki kivonat alapján (befizetés) küldjük elektronikus úton a végszámlát a belépési kódokkal együtt a kiegyenlítés másnapján (kiv. hétvége).

Párhuzamosan, több gépen egyszerre több képzést is tudok nézni?

Nem érdemes, elveszíti a kreditpontjait! A rendszer naplózza a modulok elvégzésének kezdetét és végét. Az adatok az NGM-be kerülnek, ahol nem fogadják el, ha egyszerre végzett el több képzést!

Nem kértem reggelit, mégis szerepel a proformán...?

A részvételi díj tartalmazza a reggeli büfé, az üdítő, a kávé költségeit. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a részvételi költséget megbontjuk felnőttoktatásra és az étel-ital fogyasztásra, mint közvetített szolgáltatásra.

Feltüntetjük-e a résztvevők nevét a számlán?

Alapesetben résztvevők nevét nem tüntetjük fel a számlán, csak külön kérés esetén. A kérést a jelentkezéskor tudja jelölni a jelentkezési űrlapon.

Kaptam számlát, de nem vettem részt a képzésen, mi a teendő?

Ez azt jelenti, hogy nem történt meg a részvétel lemondása. A jelentkezési feltételeink között, a visszaigazolásban és az emlékeztetőben is szerepel, hogy lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50%+áfa költségét adminisztrációs díjként számlázzuk. Amennyiben a részvétel nem kerül írásban (e-mail, fax) lemondásra, a részvételi díj teljes összegét kiszámlázzuk.

Hogyan működik az online oktatás, mi történik a regisztrálás után?

A regisztráció után e-mailben küldünk egy díjbekérőt. Ha ezt kiegyenlíti és látjuk a banki kivonaton, kiküldjük a belépési oldal linkjét, a felhasználó nevét és a jelszavát. A belépést követően minden, a képzés elvégzéséhez szükséges információt megtalál az oldalon.

Nem kaptam meg a belépési adatokat az online képzésre, mit tegyek?

Kérjük, ellenőrizze, hogy a SPAM/levélszemét mappájába érkezett-e levél a System Media Kft.-től. Ha nem találja, elsőként kérem, telefonáljon vagy érdeklődjön e-mailben, ne regisztráljon újra!

Nem tudom elindítani, nem jelenik meg a videó...

Kérjük, a böngészőben engedélyezze a felugró (pop-up) ablakokat!

Megállt a videó…

Minden videónk ellenőrzött! Ha megáll a videó, akkor az internettel vagy a böngészővel van a probléma. Kérjük, nyissa meg a filmet másik böngészőben vagy másik számítógépen a hálózati követelményeknek eleget téve.

TECHNIKAI KÖVETELMÉNYEK: Támogatott operációs rendszerek: Windows 7, Win 8, Win 10.

NEM támogatott operációs rendszerek: Windows 95, Windows XP, Apple operációs rendszerek.

Támogatott böngészők: Google Chrome (Verzió: 55.0.2883.87 m), Mozilla Firefox (Verzió: 50.1.0) vagy Internet Explorer (IE 11) vagy Edge (14) böngészőben kezdje el a képzést! Opera böngésző NEM támogatott! Egyéb követelmények: JavaScript engedélyezése. A böngészőben a felugró (pop-up) ablakok engedélyezése!

HÁLÓZATI KÖVETELMÉNYEK: Minimálisan 1MB/s letöltési sávszélességre van szükség. Ennek ma a legtöbb internet előfizetés megfelel (DSL, kábel). Kérjük, hogy a szolgáltatást stabil, folyamatos (megszakításmentes) internetkapcsolattal használja. A tananyagok mobil eszközökön való megtekintése nem támogatott! A mobil eszközön történő megtekintés miatti problémákért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

Megnéztem a videót, de nem tudok tovább lépni, mert nem aktív a következő FILM ...

Minden videónk ellenőrzött! Ha megáll a videó vagy végignézi, de nem engedi tovább a rendszer, akkor az internettel vagy a böngészővel van a probléma. Kérjük, nyissa meg a filmet másik böngészőben vagy másik számítógépen a hálózati követelményeknek eleget téve. Hiába látja a kiírást, hogy sikerült megnéznie, ha közben megszakadt az internet. A rendszer ez esetben úgy érzékeli, mintha megszakította volna a lejátszást. Tovább léptetni senkit sem tudunk! A PM ellenőrzi a naplózási adatokat, nincs olyan opció, ahol tovább engedhetnénk az ügyfeleket.

Másik jellemző hiba, hogy nézzük a videót a felugró ablakban, de (véletlenül) bezáródik(juk) a képzési oldalt. A videó végig megy, de a rendszer nem fogadja el és újra kell kezdenie.

Elvégeztem a kreditpontos online képzést, mikor kapok róla igazolást?

Könyvviteli szolgáltatást végzők számára a 93/2002. (V.5.) Korm. rendelet 10/E. § (4) bekezdés c) pontja szerinti 10 napon belül köteles kiállítani a továbbképző szervezet az igazolást.

Adótanácsadók, adószakértők, okleveles adószakértők számára a Knyr. 10/E. § (4) bekezdés c) pontja szerinti 10 napon belül köteles kiállítani a továbbképző szervezet az igazolást.

Könyvvizsgálói Kamara tagok számára a Magyar Könyvvizsgálói Kamara szakmai továbbképzési szabályzata nem tér ki a külső továbbképző szervezet által kiállított igazolások kiállításának határidejére, így a mérlegképes könyvelők és az adószakértők, adótanácsadók, okleveles adószakértők számára meghatározott 10 napot tartjuk irányadónak.

Ki jelent le a Pénzügyminisztériumnak és/vagy a Könyvvizsgálói Kamarának?

A könyvviteli szolgáltatást végzőket a továbbképző szervezet jelenti le havonta a PM bejelentési portálján, továbbá küld összesítő jelentést a PM-nek.

ASZ, AT, OASZ tevékenységet végzőknek a hatályos jogszabálynak megfelelően saját felelősségre gyűjtik és tárolják az igazolásokat, ezen felül a továbbképző szervezet egy összesítő jelentést küld havonta a PM-nek.

Könyvvizsgálói Kamarai tagok esetében a továbbképző szervezet küld összesítő jelentést havonta a Könyvvizsgálói Kamara részére.

Nem kaptam meg az igazolás letöltéséről szóló rendszerüzenetet.

Kérjük, ellenőrizze le levelező rendszerének Spam/Szemetes/Promóciók mappáját, hátha oda sorolták levelünket. Amennyiben sem a fent megnevezett mappákban, sem a levelező rendszerében nem találja levelünket, jelezze ezt a tutor@systemmedia.hu e-mail címen. A gyors ügyintézés megkönnyítése érdekében a képzés megnevezését, annak (körülbelüli) idejét és a felhasználónevét legyen kedves beleírni a levélbe.

E-learning képzés: Regisztrációhoz, újbóli regisztrációhoz jelentkezem képzésre. Mit jelöljek be, milyen kreditpontra van szükségem? Beírjam-e a régi regisztrációs számomat?

A szakterületének megfelelő mező kiválasztása mellett egyúttal a regisztráció alatt mezőt is válassza ki. Kérjük, ne írja be régi regisztrációs számát, mert azt visszavonta az adott Minisztérium vagy Kamara, nem érvényes. Pl.: Regisztrált mérlegképes könyvelő vállalkozás szakirány és Könyvelő Regisztráció alatt!

Szakirányonként mérvadó jogszabályok:

Könyvviteli szolgáltatást végzők részére:

– A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény

– A könyvviteli szolgáltatást végzők nyilvántartásba vételéről szóló 93/2002. (V.5.) Korm. rendelet

– A könyvviteli szolgáltatást végzők nyilvántartásba vételéért, a nyilvántartásban szereplő adatok módosításáért, valamint a nyilvántartásból való törlésért, továbbá a továbbképző szervezetek akkreditációs eljárásáért fizetendő igazgatási szolgáltatási díjról és a díj megfizetésének részletes szabályairól szóló 39/2008. (XII. 31.) PM rendelet

– Az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Korm. rendelet

AT, ASZ, OASZ részére:

– Az adótanácsadók, adószakértők és okleveles adószakértők nyilvántartásba vételéről és továbbképzéséről szóló 45/2017. (XII. 22.) NGM rendelet

– Az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény

Nincs regisztrációs számom, mi lesz rajta az igazoláson?

Amennyiben nem rendelkezik regisztrációs számmal, úgy személyes adatok fognak szerepelni az igazoláson a beazonosíthatóság érdekében. Születési helye, ideje, édesanyja születési neve, lakcíme vagy levelezési címe. Ennek alapján azonosítja a PM.