A házipénztár és a készpénzfizetés számviteli és adószabályai – Szakmai Konferencia


Helyszín
Hunguest Hotel Millennium *** Superior (1089 Budapest, Üllői út 94-98.)


Kategóriák


Minden cég (ahol van kimenő- vagy bejövő készpénzforgalom) köteles a házipénztárt érintő bevételekről és kiadásokról naprakész nyilvántartást vezetni. A házipénztárhoz kapcsolódó naprakész nyilvántartás vezetésének általános és speciális helyzetekre vonatkozó előírásai, a pénztárgép és a számlázás szabályai az elmúlt években számos alkalommal változtak.
Előadásunk keretében a 2020-ban érvényes, aktuális szabályozást mutatja be részletesen szakértőnk.

TÉMAKÖRÖK

A számviteli törvény általános előírásai a pénzkezeléssel kapcsolatban – A pénzkezelés szabályai 2020-ban – a pénzkezelési szabályzat lényege és tartalma: a pénzforgalom lebonyolításának rendje – elektronikus fizetési rendszerek – hatálybalépés, dátumok, cégadatok, telephelyek, pénzkezelési helyek – a pénzkezelés személyi és tárgyi feltételeiről, a felelősségi szabályok – a készpénzben és a bankszámlán tartott pénzeszközök közötti forgalom – a készpénzállományt érintő pénzmozgások jogcímeiről és azok eljárási rendje – a napi készpénz záró állomány maximális mértéke – az ellenőrzés gyakorisága, módja – a pénzszállítás feltételei –  pénzkezeléssel kapcsolatos bizonylatok rendje – elszámolási módok, határidők, kiküldetési rendelvény – pénzforgalommal kapcsolatos számviteli nyilvántartási szabályok – házipénztár (valutapénztár), bolti pénztárak, online pénztárgép – elszámolási bankszámla forgalma, készpénz-helyettesítő eszközök kezelése – Házipénztár ellenőrzése: jegyzőkönyvek – hamis pénz – A mérleg, tagolása, alátámasztása a házipénztár tekintetében – Bizonylati elv, fegyelem, online számlázás és a pénztár – Munkabér kifizetések kezelés, letiltások – Készpénzes eladói és vevői számlák számviteli kezelése – Készpénzfizetéssel kapcsolatos bizonylatolási szabályok és egyéb bejelentési kötelezettségei

ELŐADÓNK

  • Szolnoki Szabina mérlegképes könyvelő, közgazdász, ügyvezető, E&Sz Accounting Kft.

A KÉPZÉS IDŐPONTJA

  • 2020. március 2. (hétfő), 10-15-ig, regisztráció 9-től!

RÉSZVÉTELI DÍJ

  • 22 900 Ft + Áfa / fő.
  • Ebéd igényelhető 3 500 Ft + áfa /fő áron.

TAKARÍTSON MEG 1 000 FT MÉG MA!

Amennyiben egy cégtől ketten vagy kettőnél többen regisztrálnak,
21 900 FT + ÁFA / FŐ ÁRON jelentkezhetnek rendezvényünkre!


MUNKÁJÁHOZ SZEREZZEN ÁLLAMI BIZONYÍTVÁNYT
< SZÁMLÁZÁSI ÜGYINTÉZŐI ISMERETEK >
(E-001831/2018/D004)
C. 2 NAPOS KURZUSUNKON!

A System Media Kft-t az OPTEN “A” minősítésű üzleti partnernek nyilvánította! Az “A” kockázati minősítésű cég az üzleti élet egyik legmegbízhatóbb szereplője, a vele való üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony!

JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK

Elhelyezés: Kényelmes ülőhelyekkel berendezett konferenciateremben.
Ellátás: Kávé, tea, reggeli sütemények. Ebéd igényelhető 3 500 Ft + áfa /fő áron.
Jelentkezési feltételek: A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a részvételi költséget megbontjuk felnőttoktatásra és az étel-ital fogyasztásra, mint közvetített szolgáltatásra. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét adminisztrációs díjként számlázzuk. Amennyiben a részvétel nem kerül írásban lemondásra, a részvételi díj teljes összegét kiszámlázzuk! Résztvevőinknek a rendezvény témájában oktatási segédanyagot és jegyzetet adunk.
Az online jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt olvashat bővebben: >>>

SZANKCIÓK A MUNKAVÁLLALÓVAL SZEMBEN A BÍRÓI GYAKORLAT SZEMSZÖGÉBŐL
ONLINE KÉPZÉS
<< MOST MEGNÉZEM >>
(16 KREDIT) ADÓZÁS – SZÁMVITEL 2020.
KÖNYVELŐIRODÁK, ADÓSZAKÉRTŐK, ADÓTANÁCSADÓK ONLINE, KREDITPONTOS TOVÁBBKÉPZÉSE
<< MOST MEGNÉZEM >>