ÁFA és KATA 2019-től (E-learning)


Kategóriák


Kreditpontos képzés

Az Áfa tv. egyik legfontosabb várható változása az alanyi adómentesség értékhatárának jelentős emelése. Ennek következtében 2019-től várhatóan olyan vállalkozások is áttérnek az alanyi adómentességre, akik 2018-ban még az áfa-körbe tartoznak. Azonban az alanyi adómentesség választása nemcsak adóelőnyöket eredményez, hanem hátrányokkal is járhat. Ebből fakadóan a katás vállalkozás számára lényeges, hogy helyesen állapítsa meg bevételének összegét, továbbá tisztában legyen azzal is, hogy az alanyi adómentesség értékhatáránál mely ügyletek ellenértékét kell figyelembe vennie. Az előadás kitér az Áfa tv. egyéb 2019-től életbe lépő változásaira is, valamint a kisadózás szabályainak módosulására.

TÉMAKÖRÖK:

I. Alanyi adómentesség szabályai: alanyi adómentesség elve – alanyi adómentesség értékhatárának változása – alanyi adómentesség választására jogosultak köre – alanyi adómentességre való áttérés szabályai – alanyi adómentességre való áttérés adózási következményei – alanyi adómentesség értékhatárába be nem számító ügyletek – előleg kezelése az alanyi adómentesség értékhatáránál – más tagállamba, harmadik országba irányuló értékesítések megítélése – nem belföldön teljesített értékesítések adózása – időszakonkénti elszámolás ügyletek kezelése – más tagállambeli, harmadik országbeli adóalanytól igénybe vett szolgáltatások adózása az alanyi adómentesség időszakában – áfa levonásra jogosító ügyletek az alanyi adómentesség időszakában

II. Alanyi adómentesség és a kisadózás: katás bevétel meghatározása – alanyi adómentesség értékhatárának számítása – alanyi adómentesség értékhatárának és a 40 %-os adót nem viselő bevételhatár fogalmának elhatárolása és egymáshoz való viszonya

III. Áfa tv. (egyéb) és a Kata tv. 2019. évi változásai

ELŐADÓNK

 • Bonácz Zsolt, adótanácsadó, adószakértő

A KÉPZÉS HATÁRIDEJE

 • Korlátlanul elérhető 2019. január 27-től 2019. december 26-ig.
 • FIGYELEM! A PM előírása szerint a kreditpontos képzést a megkezdésétől számított (első elvégzett modul) 60 napon belül el kell végeznie!

AZ ONLINE KÉPZÉS ELVÉGZÉSÉVEL MEGSZEREZHETŐ KREDITPONTOK

 • 4 kreditpont – Regisztrált mérlegképes könyvelők, vállalkozási szakirány, nem számviteli témakör (PM/445-52/2019.)
 • 6 kreditpont – Adószakértők, AT, OASZ (PM/446-52/2019.)
 • 1 kreditpont – Könyvvizsgálók (BP-78/2019.)

A KÉPZÉS DÍJA

 • 17 900 Ft + Áfa / fő.

A TÁVOKTATÁSOS ONLINE KÉPZÉS ELŐNYEI:

 • Korlátlan hozzáférés, többször visszanézhető, témakörre kereshető tananyag.
 • Oktatási portálunkon keresztül világ bármelyik pontjáról elérhetőek internet kapcsolattal rendelkező számítógépről, korlátlanul a nap 24 órájában.
 • Tematizálás és kereshetőség. A rendezvényekről készült kép- és hanganyag modulokba rendezve, speciális video formátumban jelennek meg, ahol a videofilmek és a filmen belüli anyagrészek, tematikusan, témakörökre bontva kereshetőek.

JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK

A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A regisztráció után a megadott e-mail címre visszaigazoló e-mailt küldünk. A visszaigazoló e-mailhez csatolt DÍJBEKÉRŐT kérjük a fizetési határidőig kiegyenlíteni szíveskedjenek. A részvételi díjat a SBERBANK Magyarország Zrt.: 14100237-10421849-01000004 számlaszámra, számlánk alapján szíveskedjen utalni. Oktatási segédanyagot biztosítunk .pdf formátumban.

TECHNIKAI KÖVETELMÉNYEK:

 • Támogatott operációs rendszerek: Windows 7, Win 8, Win 10.
 • NEM támogatott operációs rendszerek: Windows 95, Windows XP, – Apple operációs rendszerek
 • Támogatott böngészők: Internet Explorer (IE 11) vagy Edge (14) böngészőben kezdje el a képzést! Opera böngésző NEM támogatott!
 • Egyéb követelmények: JavaScript engedélyezése.
 • A böngészőben a felugró (pop-up) ablakok engedélyezése!

Hálózati követelmény: Minimálisan 1MB/s letöltési sávszélességre van szükség. Ennek ma a legtöbb internet előfizetés megfelel (DSL, kábel). Kérjük, hogy a szolgáltatást stabil, folyamatos (megszakításmentes) internetkapcsolattal használja. A tananyagok mobil eszközökön való megtekintése nem támogatott! A mobil eszközön történő megtekintés miatti problémákért semmilyen felelősséget nem vállalunk

ADÓTÖRVÉNYEK 2019.
Áfa, Adóigazgatás, Szja, Kata, Tao (E-learning)
<< MOST MEGNÉZEM >>
ÜZLETI SZERZŐDÉSEK ADÓTERVEZÉSE
Online képzés Vadász Ivánnal
<< MOST MEGNÉZEM >>