Árengedmények, üzleti ajándékok adózása, elszámolása 2019. (e-learning)


Kategóriák


Kreditpontos képzés

Az előadás során bemutatjuk az adóoptimalizációs megoldásokat, a számlázás és a könyvelés során gyakran előforduló hibákat, valamint az adóhatóság tévedéseit.

TÉMAKÖRÖK

Az utalványok típusai: egycélú utalvány, többcélú utalvány ● Az adófizetési kötelezettség keletkezése: az utalvány kibocsátásakor, átruházásakor vagy az utalvány beváltásakor ● Az utalványok kibocsátásának és beváltásának könyvelése ● Az árengedmény típusai: diszkont, rabatt, skontó, bónusz, visszatérített ● Hogyan szerepeljen az árengedmény a felek közötti üzleti szerződésben ● Az árengedmény megjelenése a számlán ● A nem számlázott árengedmény következményei ● Az árengedményhez kapcsolódó számlakorrekciók ● A számlahelyesbítés szabályai és az adóalap csökkentése ● Az árengedmények, az üzleti ajándékok és a promóciós akciók adómentességének feltételei ● A magazinos kuponok problémái ● A több országban beváltható kuponok problémái ● Az árengedmény könyvelése ● Az ingyenesség a Ptk.-ban, a számvitelben, a társasági adóban és az áfa-ban ● Az ingyenesség típusai: térítés nélkül átadott eszköz és nyújtott szolgáltatás, elengedett követelés, tartozásátvállalás, véglegesen átadott pénzeszköz ● Adóhatósági tévhitek az ingyenes értékesítésekről ● Az építőipari kivitelezések során történő ingyenes termékátadások áfa mentessége ● Az ingyenesség számlázása és számvitele Konzultáció

ELŐADÓINK

  • Vadász Iván okleveles adószakértő, alelnök Magyar Adótanácsadók Egyesülete,
  • Dr. Pallós Veronika ügyvéd, adótanácsadó.

A KÉPZÉS HATÁRIDEJE

  • Az online képzés 2019. december 26-ig elérhető korlátlan hozzáféréssel.
  • FIGYELEM! A PM előírása szerint a kreditpontos képzést a megkezdésétől számított (első modul elvégzése) 60 napon belül el kell végeznie!

AZ ONLINE KÉPZÉS ELVÉGZÉSÉVEL MEGSZEREZHETŐ KREDITPONTOK

  • 5 kreditpont – Adószakértők, AT, OASZ (PM/446-53/2019.)
  • 1 kreditpont – Könyvvizsgálók (BP-9/2019.)

RÉSZVÉTELI DÍJ

  • 17 900 Ft + Áfa / fő

A System Media Kft. az OPTEN “A” minősítésű üzleti partnernek nyilvánította! Az “A” kockázati minősítésű cég az üzleti élet egyik legmegbízhatóbb szereplője, a vele való üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony!

JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK

KÁRTYÁS FIZETÉS:
A kártyás fizetés után azonnal e-mailben elküldjük a képzés elkezdéséhez szükséges belépési kódokat, ill. a számlát. A képzést azonnal elkezdheti!

ÁTUTALÁSOS FIZETÉS:
A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A regisztráció után a megadott e-mail címre visszaigazoló e-mailt küldünk. A visszaigazoló e-mailhez csatolt DÍJBEKÉRŐT kérjük a fizetési határidőig kiegyenlíteni szíveskedjenek. A részvételi díjat a SBERBANK Magyarország Zrt.: 14100237-10421849-01000004 számlaszámra, számlánk alapján szíveskedjen utalni. Oktatási segédanyagot biztosítunk .pdf formátumban. A befizetett díjbekérő után küldjük ki azokat a belépési kódokat, amivel az online képzést képzési portálunkon elkezdheti!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK AZ ONLINE KÉPZÉSEKKEL KAPCSOLATBAN >>>

TECHNIKAI KÖVETELMÉNYEK:

Támogatott operációs rendszerek: Windows 7, Win 8, Win 10.
NEM támogatott operációs rendszerek: Windows 95, Windows XP, – Apple operációs rendszerek
Támogatott böngészők: Internet Explorer (IE 11) vagy Edge (14) böngészőben kezdje el a képzést! Opera böngésző NEM támogatott!
Egyéb követelmények: JavaScript engedélyezése.
A böngészőben a felugró (pop-up) ablakok engedélyezése!

Hálózati követelmény: Minimálisan 1MB/s letöltési sávszélességre van szükség. Ennek ma a legtöbb internet előfizetés megfelel (DSL, kábel). Kérjük, hogy a szolgáltatást stabil, folyamatos (megszakításmentes) internetkapcsolattal használja. A tananyagok mobil eszközökön való megtekintése nem támogatott! A mobil eszközön történő megtekintés miatti problémákért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

CÉGKAPU BEÁLLÍTÁSAI, HASZNÁLATA 2019.
Online képzés
<< MOST MEGNÉZEM >>
ÜZLETI SZERZŐDÉSEK ADÓTERVEZÉSE
Online képzés Vadász Ivánnal
<< MOST MEGNÉZEM >>