Ha nem fizet a vevő! – A követelés érvényesítés jogi, adózási, számviteli kérdései 2019. – Online Képzés


Kategóriák


A 2018 decemberében megrendezett követeléskezelési konferencia anyagaiból készült online képzésünkön a teljesség igényével törekszünk a követeléskezelés során felhasználható jogi eszközök és az ehhez kapcsolódó számviteli elszámolások bemutatására. Megoldásokat kínálunk a vevőtartozások miatt keletkező adózási veszteségek csökkentésére. Konkrét példákon keresztül szemléltetjük, hogyan lehet az adózási és számviteli szabályokat a nem fizető vevő ellen fordítani, valamint ismertetjük azokat a jogi „kényszerítő” eszközöket, amelyekkel rábírhatjuk adósainkat a fizetésre.

FŐBB TÉMAKÖRÖK:

Szerződéses biztosítékok, és azok adóvonzatai – Halasztott adófizetéssel járó szerződéses konstrukciók – Jóteljesítési garancia – Természetbeni kiegyenlítés – Követelésekhez kapcsolódó adózási veszteségek csökkentése – Hitelbiztosítéki nyilvántartás – Írásbeliség jelentősége és gyakorlati kérdései – Praktikus tanácsok az üzleti partnerek ellenőrzéséhez – Cégcsoporton belüli tartozások rendezése – A teljesítés tagadása és annak adójogi következményei − a vitatott számlát nem lehet költségként elszámolni – A kiegyezés módszerei: engedmény, részletfizetés – A visszautasított számla helyesbítése és sztornírozása – Behajthatatlan követelés, elévült követelés – Árbevétel csökkentése számlakorrekcióval – Szerződés utólagos felbontása – Eredeti és vásárolt követelések elengedése, engedményezése, értékesítése és behajtása és azok számviteli és adóvonzatai – A követelésbehajtás jogi lehetőségei – Tartozás fedezetének elvonása – A biztosítási intézkedés és az ideiglenes intézkedés – A bizalmi vagyonkezelésbe adott érték, a megajándékozott gyermek, és a házastárs különvagyonának végrehajtása – Az időben elindított felszámolás – Minősített többség, egyszemélyes társaság miatti korlátlan felelősség – Cégeladáshoz kapcsolódó felelősségi szabályok – Az ügyvezető felelőssége a tartozásokért – Az könyvelő, az adótanácsadó, a könyvvizsgáló és a közeli hozzátartozók felelőssége – A vagyonmentéshez kapcsolódó büntetőjogi felelősség

ELŐADÓINK:

  • Vadász Iván okleveles adószakértő, az Adótanácsadók Egyesületének alelnöke,
  • Dr. Pallós Veronika ügyvéd, adótanácsadó.

A KÉPZÉS HATÁRIDEJE

  • Az online képzés 2018. december 17-től 2019. december 31-ig elérhető.

RÉSZVÉTELI DÍJ

  • 19 900 Ft + Áfa / fő.

A TÁVOKTATÁSOS ONLINE KÉPZÉS ELŐNYEI:

  • Korlátlan hozzáférés, többször visszanézhető, témakörre kereshető tananyag.
  • Oktatási portálunkon keresztül világ bármelyik pontjáról elérhetőek internet kapcsolattal rendelkező számítógépről, korlátlanul a nap 24 órájában.
  • Tematizálás és kereshetőség. A rendezvényekről készült kép- és hanganyag modulokba rendezve, speciális video formátumban jelennek meg, ahol a videofilmek és a filmen belüli anyagrészek, tematikusan, témakörökre bontva kereshetőek.

A System Media Kft-t az OPTEN “A” minősítésű üzleti partnernek nyilvánította! Az “A” kockázati minősítésű cég az üzleti élet egyik legmegbízhatóbb szereplője, a vele való üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony!

A képzést a Magyar Jogászegylet Fővárosi és Pest Megyei Szervezete szakmai támogatásával készítettük.

JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK

A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A visszaigazoló e-mailhez csatolt DÍJBEKÉRŐT kérjük a fizetési határidőig kiegyenlíteni szíveskedjenek. A részvételi díjat a SBERBANK Magyarország Zrt.: 14100237-10421849-01000004 számlaszámra, számlánk alapján szíveskedjen utalni. Oktatási segédanyagot biztosítunk .pdf formátumban. Az legkedvezményesebb online jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező hozzájárul, hogy adatait megadva, feliratkozik a System Media hírlevelére, és elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt bővebben: >>>

TECHNIKAI KÖVETELMÉNYEK:

Támogatott operációs rendszerek: Windows 7, Win 8, Win 10.
NEM támogatott operációs rendszerek: Windows 95, Windows XP, – Apple operációs rendszerek
Támogatott böngészők: Google Chrome (Verzió: 55.0.2883.87 m), Mozilla Firefox (Verzió: 50.1.0) vagy Internet Explorer (IE 11) vagy Edge (14) böngészőben kezdje el a képzést! Opera böngésző NEM támogatott!
Egyéb követelmények: JavaScript engedélyezése.
A böngészőben a felugró (pop-up) ablakok engedélyezése!

Hálózati követelmény: Minimálisan 1MB/s letöltési sávszélességre van szükség. Ennek ma a legtöbb internet előfizetés megfelel (DSL, kábel). Kérjük, hogy a szolgáltatást stabil, folyamatos (megszakításmentes) internetkapcsolattal használja. A tananyagok mobil eszközökön való megtekintése nem támogatott! A mobil eszközön történő megtekintés miatti problémákért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

A CÉGKAPU BEÁLLÍTÁSA ÉS HASZNÁLATA
Online képzés a NISZ és a NAV szakértőivel
<< MOST MEGNÉZEM >>
FELMONDÁS - FEGYELMI - KÁRTÉRÍTÉSI FELELŐSSÉG
Online munkajogi képzés dr. Kártyás Gáborral
<< MOST MEGNÉZEM >>