Házipénztár kezelése, kifizetések szabályai, változások 2015-ben


Kategóriák


Kreditpontos képzés

A KÉPZÉS HATÁRIDEJE:

2015. április 20-tól 2015. december 31-ig!

A KÉPZÉS DÍJA:

19 900 Ft + Áfa / fő

A KÉPZÉS ELVÉGZÉSÉVEL EGYSZERRE MEGSZEREZHETŐ KREDITPONTOK >

6 kreditpont – Adószakértők, AT, OASZ

ELŐADÓ:

  • Kneitner Lea igazságügyi és okleveles adószakértő, Tilea Tanácsadó Kft.

AJÁNLÓ:

A házipénztár szabályos vezetése mindig is sarkalatos pont volt egy vállalkozás életében. 2015-ben ráadásul az adóellenőrzések egyik fő célpontja is a házipénztár lesz, és a vagyonosodási vizsgálatok negyede szintén erre fókuszál a nagy összegű pénztárhiány-feltárások miatt.
Előadónk a számviteli törvény hatályos szabályozásának megfelelően sorra veszi mindazokat a feladatokat, amelyeket a pénztárosnak el kell látnia ahhoz, hogy a pénzkezelés szakszerű és az előírásoknak megfelelő legyen. Ez most különösen fontos a fokozott ellenőrzések és a szigorodó szankciók, valamint a 2015-ös változások miatt!
A vagyonosodási vizsgálatok 25%-a is a nagy összegű pénztárhiány miatt van. A vállalkozások mindennap találkoznak a házipénztár helyes kezelésének, vezetésének problémáival. Az előadás segít megválaszolni, hogy milyen előírások vonatkoznak ránk, milyen szabályokat kell betartani, mit és hogyan kérhetnek rajtunk számon, valamint hogyan kerülhetjük el a pénztárhiány okozta csapdákat.

Előadó: Kneitner Lea igazságügyi és okleveles adószakértő

TÉMAKÖRÖK:

A számviteli törvény előírásai: a pénzforgalom (készpénzben, illetve bankszámlán történő) lebonyolításának rendjéről ▪ a pénzkezelés személyi és tárgyi feltételeiről, felelősségi szabályairól ▪ a készpénzben és a bankszámlán tartott pénzeszközök közötti forgalomról ▪ a készpénzállományt érintő pénzmozgások jogcímeiről és eljárási rendjéről ▪  a napi készpénz záró állomány maximális mértékéről ▪  az ellenőrzés gyakoriságáról, módjáról ▪  a pénzszállítás feltételeiről ▪ a pénzkezeléssel kapcsolatos bizonylatok rendjéről ▪ ART előírásai: készpénz fizetés társaságok között ▪ készpénz fizetés büntetése, bejelentései ▪ Szja. tv. előírásai: Elszámolásra kiadott pénzeszközök kezelése ▪ Bevétel, jövedelem fogalma a pénzkezelés szempontjából ▪ Áfa tv. előírásai: vevői, szállítói számlák pénzkezelési szempontjai ▪ Pénzmosási törvény és szabályok előírásai ▪ Házipénztár működési szabályzata, bizonylatőrzési szabályok

JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK:

A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A visszaigazoló e-mailhez csatolt DÍJBEKÉRŐT kérjük a fizetési határidőig kiegyenlíteni szíveskedjenek. A részvételi díjat a SBERBANK Magyarország Zrt.: 14100237-10421849-01000004 számlaszámra, számlánk alapján szíveskedjen utalni. Oktatási segédanyagot biztosítunk .pdf formátumban. Az legkedvezményesebb online jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező hozzájárul, hogy adatait megadva, feliratkozik a System Media hírlevelére, és elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt bővebben: >>>
FMK nyilvántartási számunk: 00126-2010

Intézmény akkreditációs lajstromszámunk: AL-2536

Technikai követelmények:

Adobe Flash lejátszó:
Amennyiben Ön nem rendelkezik Adobe Flash lejátszóval, akkor kérjük telepítse/frissítse az ingyenes szoftvert ITT:>>>

  • Támogatott platformok: Windows XP/Vista/7/8,
  • Támogatott böngészők: GOOGLE CHROME ajánlott!, Mozilla Firefox, Internet Explorer.
  • Egyéb követelmények: JavaScript engedélyezése.

Hálózati követelmény: Minimálisan 1MB/s letöltési sávszélességre van szükség. Ennek ma a legtöbb internet előfizetés megfelel (DSL, kábel). Mobil hálózat esetén vételi helytől és szolgáltatótól függhet a rendelkezésre álló sávszélesség.