A közigazgatási eljárás új szabályai – ÁKR-KP – Jogértelmezés, Bírói gyakorlat – A Magyar Jogászegylet FSZ jogi továbbképzése


Helyszín
Hunguest Hotel Millennium *** Superior (1089 Budapest, Üllői út 94-98.)


Kategóriák


A képzés Magyar Jogászegylet Fővárosi és Pest Megyei Szervezete és a System Media közös rendezvénye! mje_fsz

2018. január 1-jétől hatályos a közigazgatási eljárásokat alapvetően meghatározó Ákr. és a Kp., új kihívások elé állítva ezzel a jogászi hivatásrendek képviselőit. Az első félév gyakorlata számos jogértelmezést igénylő kérdést vetett fel. A szakmai napon tájékoztatást nyújtunk az elmúlt időszakban felmerült problémákról, a legfrissebb bírói tapasztalatokról, nyitott kérdésekről, megoldási javaslatokról.

Az előadó közigazgatási és közigazgatási bírói gyakorlattal is rendelkező kúriai bíró, az Ákr. kommentár jogi lektora, a Kp. kommentár társszerzője.

Témakörök:
Ákr.: a hatósági ügy fogalma, ügyfélképesség, eljárási kötelezettség, eljárásfajták, függő hatályú döntés, ügyintézési határidők, hiánypótlás, közigazgatási szerződések, döntések, jogorvoslatok, végrehajtás.
Kp.: a közigazgatási jogvita fogalma, eljáró bíróságok, a felek és az érdekelt, beadványok, a Pp. szabályainak alkalmazása, keresetfajták, az elsőfokú eljárás, határozatok, perorvoslatok, különös közigazgatási perek és egyéb közigazgatási bírósági eljárások.

ELŐADÓNK >>

DR. VITÁL-EIGNER BEÁTA
kúriai bíró, kollégiumvezető-helyettes
Fővárosi Törvényszék Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium
(a kodifikációs bizottság volt tagja)

A KÉPZÉS IDŐPONTJA:

 • 2018. szeptember 25. (kedd), 10-16-ig, regisztráció 9 órától!

VÁLASSZA ONLINE KÉPZÉSÜNKET, HA NINCS IDEJE ELMENNI RENDEZVÉNYÜNKRE!

A KÉPZÉS DÍJA:

 • Részvételi díj: 29 900 Ft + Áfa / fő.  – Ebéd igényelhető: 3 800 Ft + Áfa /fő áron!

Amennyiben 2018. szeptember 23-ig egy cégtől ketten vagy kettőnél többen regisztrálnak,
40% KEDVEZMÉNNYEL 17 940 Ft + Áfa / fő áron
jelentkezhetnek rendezvényünkre!

 • Amennyiben 2018. szeptember 18-ig regisztrál,
  30% KEDVEZMÉNNYEL 20 930 Ft + Áfa / fő áron
  jelentkezhet rendezvényünkre!

VÁLASSZA ONLINE KÉPZÉSÜNKET, HA NINCS IDEJE ELMENNI RENDEZVÉNYÜNKRE!

Az ONLINE KÉPZÉST korlátlanul elérhető, visszanézhető 2019. március 31-ig!
Csoportos továbbképzésre is ajánljuk!

A TÁVOKTATÁSOS ONLINE KÉPZÉS ELŐNYEI:

 • Korlátlan hozzáférés, többször visszanézhető, témakörre kereshető tananyag.
 • Oktatási portálunkon keresztül világ bármelyik pontjáról elérhetőek internet kapcsolattal rendelkező számítógépről, korlátlanul a nap 24 órájában.
 • Tematizálás és kereshetőség. A rendezvényekről készült kép- és hanganyag modulokba rendezve, speciális video formátumban jelennek meg, ahol a videofilmek és a filmen belüli anyagrészek, tematikusan, témakörökre bontva kereshetőek.

ONLINE JOGI KÉPZÉSEINK

KÖTELEZŐ ELEKTRONIKUS KÖZBESZERZÉS 2018.
Online képzés dr. Tátrai Tündével!
TOVÁBBI INFORMÁCIÓK >>
AZ ÚJ POLGÁRI PERRENDTARTÁSI TÖRVÉNY!
Készüljön fel időben!
TOVÁBBI INFORMÁCIÓK >>

NÉZZEN BELE VIDEÓANYAGAINKBA!

Ha nincs ideje részt venni személyesen a rendezvényre, akkor válassza ONLINE KÉPZÉSÜNKET!

A rendezvény kép-, hang- és szakmai anyagából ONLINE KÉPZÉST készítünk, amely a tantermi képzést követő hét hétfőjétől oktatási portálunkon tud megnézni. A képzés felhasználónév és jelszóval elérhető, amit az ONLINE KÉPZÉSRE való regisztráció után osztunk ki. A speciális videó szimulálja a tantermi képzést, ahol a bontott képernyőn az előadó magyarázza a háttérben a szakmai anyagot. A videoanyag diánként (slide) kereshető!

Oktatási portálunk címe: http://e-systemmedia.hu/moodle

ELŐNYEI:

 • Korlátlan hozzáférés, többször visszanézhető.
 • Oktatási portálunkon keresztül világ bármelyik pontjáról elérhetőek internet kapcsolattal rendelkező számítógépről, korlátlanul a nap 24 órájában.
 • Tematizálás és kereshetőség. A rendezvényekről készült kép- és hanganyag modulokba rendezve, speciális video formátumban jelennek meg, ahol a videofilmek és a filmen belüli anyagrészek, tematikusan, témakörökre bontva kereshetőek.

a_kepzes_menete_2017

Elhelyezés: Kényelmes ülőhelyekkel berendezett konferenciateremben.
Ellátás: Kávé, tea, reggeli sütemények. – Ebéd külön igényelhető: 3 200 Ft + Áfa / fő áron!
Jelentkezési feltételek: A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A részvételi díjat, a SBERBANK: 14100237-10421849-01000004 számlaszámra számlánk alapján szíveskedjen utalni. A részvételi díj tartalmazza az étkezés költségeit. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a részvételi költséget megbontjuk felnőttoktatásra és az étel-ital fogyasztásra, mint közvetített szolgáltatásra. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét adminisztrációs díjként számlázzuk. Amennyiben a részvétel nem kerül írásban lemondásra, a részvételi díj teljes összegét kiszámlázzuk! Résztvevőinknek a rendezvény témájában oktatási segédanyagot és jegyzetet adunk.
A jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező hozzájárul, hogy adatait megadva feliratkozik a System Media hírlevelére és elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt olvashat bővebben: >>>