A turisztikai szektort érintő új és változó adószabályok 2019. – Szakmai Konferencia


Helyszín
Hotel Hungaria City Center (volt Best Western Hotel Hungaria) **** (1074 Budapest, Rákóczi út 90.)


Kategóriák


A turisztikai szektorral kapcsolatban lévő döntéshozóknak, gyakorlati szakembereknek, tulajdonosoknak, ügyvezetőknek, könyvvizsgálóknak, könyvelőknek, számlázóknak (recepciósoknak, pultosoknak) informatikusoknak ajánljuk konferenciánkat. Az előadás célja a turizmus aranykorában az adószakmai tisztánlátás elősegítése, és annak bemutatása, hogy turisztikai tevékenységeknél milyen kedvezmények, adóelőnyök léteznek, azaz hogyan lehet szabályosan is kevesebb adót fizetni.
Az előadó esettanulmányokon, és konkrét példákon keresztül mutatja be, hogy hogyan hatnak az új szabályok az utazási irodákra, a beutaztatókra, a kiutaztatókra, a rendezvényszervezőkre, a szállodákra, szállásadókra, a vendéglátásra, az ingatlan bérbeadásból élőkre, a fizetővendéglátásra, a falusi turizmusra, azaz a turisztikai szektorra. Vállalkozásorientált adózási mintapéldák az Áfa, Szja, Társasági adó, Kata, Kiva, Iparűzési adó, Idegenforgalmi adó, Turisztikai hozzájárulás és a számviteli megoldások esetében.

TÉMAKÖRÖK:

Példabeszéd a számlázásról * Befogadói, számlalikvidációs kérdések – Mikor, kinek kell visszaküldeni a számlát? * Mikor kinek hogyan kell a számlázott teljesítményt igazolni? * Fiktív számla felismerési ismeretek * Számla kiállítási példák utazásszervezési, utazásközvetítői, szállodai, ingatlan- bérbeadói tevékenység esetekben * NAV biztos mintapéldákkal, áfa törvény hivatkozásokkal * Ügylet leltár a turizmus területén * A jellemző gazdasági esetek során elkerülhető hibák * Ellenőrzési tapasztalatok az adócsalás megállapításánál * Javaslat a kellő gondosság bizonyítására, ha jönnek az adó revizorok * Adóváltozásokra való felkészülés * Mit kell tenni 2020 januári szabályok miatt az utazási irodáknak * Fogyasztóvédelmi szabályokhoz való alkalmazkodás kérdései (utas, utazó, vendég, csomag, nem csomag, együttes szolgáltatás) * A szerződések és a számvitel-szervezés szerepe a turisztikai vállalkozásoknál (utazási szerződési tudnivalók, milyen a jó könyvelői szerződés) * Szakmai konzultáció, egyéni kérdések megválaszolása

ELŐADÓNK

  • Dr. Antalóczy Györgyné könyvvizsgáló, adószakértő, főiskolai docens

A KÉPZÉS IDŐPONTJA:

  • 2019. március 21. (csütörtök), 10-15-ig, regisztráció 9-tól!

RÉSZVÉTELI DÍJ

  • 24 900 Ft + Áfa / fő. – Ebéd külön igényelhető: 3 990 Ft + áfa /fő áron!
  • Amennyiben 2019. március 18-ig regisztrál,
    21 900 Ft + Áfa / fő áron jelentkezhet rendezvényünkre!

TAKARÍTSON MEG 20% MÉG MA!

Amennyiben 20189.  március 19-ig egy cégtől ketten vagy kettőnél többen regisztrálnak,
19 920 FT + ÁFA / FŐ ÁRON
jelentkezhetnek rendezvényünkre!

A System Media Kft. az OPTEN “A” minősítésű üzleti partnernek nyilvánította! Az “A” kockázati minősítésű cég az üzleti élet egyik legmegbízhatóbb szereplője, a vele való üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony!

JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK

Elhelyezés: Kényelmes ülőhelyekkel berendezett konferenciateremben.
Ellátás: Kávé, tea, reggeli sütemények.
Jelentkezési feltételek: A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a részvételi költséget megbontjuk felnőttoktatásra és az étel-ital fogyasztásra, mint közvetített szolgáltatásra. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét adminisztrációs díjként számlázzuk. Amennyiben a részvétel nem kerül írásban lemondásra, a részvételi díj teljes összegét kiszámlázzuk! Résztvevőinknek a rendezvény témájában oktatási segédanyagot és jegyzetet adunk.
Az online jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt olvashat bővebben: >>>

ÁRENGEDMÉNYEK, ÜZLETI AJÁNDÉKOK ADÓZÁSA, ELSZÁMOLÁSA 2019.
KREDITPONTOS ONLINE KÉPZÉS
<< MOST MEGNÉZEM >>
(16 KREDIT) ADÓZÁS – SZÁMVITEL 2019.
KÖNYVELŐIRODÁK, ADÓSZAKÉRTŐK, AT, OASZ ONLINE, KREDITPONTOS TOVÁBBKÉPZÉSE
<< MOST MEGNÉZEM >>