ÁFA 2016. – Folyamatosan teljesített ügyletek új szabályai – Aktuális számlázási kérdések – Online képzés dr. Csátaljay Zsuzsával


Kategóriák


Kreditpontos képzés

A KÉPZÉS HATÁRIDEJE:
2016. január 25-tól 2016. december 31-ig.

A KÉPZÉS DÍJA:
Részvételi díj: 16 900 Ft + áfa / fő

A KÉPZÉS ELVÉGZÉSÉVEL EGYSZERRE MEGSZEREZHETŐ KREDITPONTOK >>

  • 5 kreditpont – Mérlegképes könyvelők (vállalkozási szakirány, nem számviteli témakör)
  • 6 kreditpont – Adószakértők, AT, OASZ
  • 2 kreditpont – Könyvvizsgálók

Bevezetés

Nézzen bele az előadásba!

Nézzen bele előadónk szakmai anyagába!

dr.csataljay.zsuzsadr. Csátaljay Zsuzsanna adószakértő, áfa szakértő

 

2016. január 1-jétől alapjaiban megváltoznak az időszaki elszámolású (folyamatosan teljesített ügyletek) számlázási szabályai. Az eddigi egységes kezelés helyett 4 időpont közül kell kiválasztani, hogy melyik időpont aktuálisan a teljesítési időpont és melyik bevallásban kell szerepeltetni az ügyletet. Ezen felül az előlegszámla alkalmazása is előkerül. A számlázási rendszerek átalakítása is szükségessé válhat, amire fel kell készülni. Előadásunk keretében rengeteg gyakorlati példán keresztül vezetjük végig a szabályokat, és arra is megoldási javaslatokat teszünk, hogy mi kell ahhoz, hogy a lehető legkisebb adminisztrációval vészeljük át a változásokat.

TÉMAKÖRÖK: Teljesítési időpont – Határozott időre szóló elszámolás (58.§) – Határozott időre szóló elszámolás példák (58.§) – Gyűjtőszámla – Határozott időre szóló elszámolás (58.§) – új szabályok – Példa: Főszabály alá eső időszakos elszámolású ügyletek – A főszabály érvényesülése példák (58.§): A főszabály érvényesülése esetében az elszámolási időszak utolsó napja a teljesítési időpont – Példa: A kivétel szabályok alá eső időszakos elszámolású ügyletek – Kivétel szabályok alkalmazására példák (58.§) – Az előleg – Példák: Előleg kérdésköre – Az előleg: Előlegszámla tartalmi kellékei – Az előleg kezelése belföldi fordított adózásnál – Az előleg: Az előleg áfa-beli kezelése az egyes ügylettípusoknál – Határozott időre szóló elszámolás hatálybalépése (58.§) – Példa: A hatálybalépés szabályaiPélda: az időszakos elszámolású ügyletekre a könyvelési, könyvvizsgálati, adótanácsadói díj 2015. júliusi bevezetésérePélda: Bérleti és közüzemi díj egyidejű továbbszámlázásaPélda: Bérleti és közüzemi díj egyidejű továbbszámlázása – külön számlánPélda: Bérleti és közüzemi díj egyidejű továbbszámlázása – átmeneti rendelkezésPélda: Csak közüzemi díj továbbszámlázása Példa: Csak közüzemi díj továbbszámlázása – átmeneti rendelkezésPélda: Közüzemi szolgáltatás alapdíja és a tényleges fogyasztás kiszámlázásaPélda: Egyetlen egységes szolgáltatás eltérő díjelemeinek kiszámlázásaPélda: Több telephellyel rendelkező fogyasztó részére eltérő fizikai elszámolási (leolvasási) időszakú közüzemi szolgáltatás számlázása Példa: Ugyanazon időszakra több fizetési esedékesség (részletfizetések) meghatározása – Időszaki elszámolás – gyűjtőszámla – Fordított adózású időszaki elszámolású ügylet – Időszaki elszámolású számlák korrekciója – Időszaki elszámolású számlák korrekciója: Téves adókulcs vagy adóösszeg szerepeltetése – A korrekciónál alkalmazandó árfolyam – Számlakorrekciók – Csoportos korrekciós számla – Az értékesítő, szolgáltatásnyújtó utólagos adóalap csökkentésének esetei – Az adóalap csökkentés tárgyi feltétele (78. §) – A fizetendő adó csökkentésének elszámolása – Számlakorrekciók  2014-től – Melyik bevallásban szerepel?

Ha nincs ideje részt venni személyesen a rendezvényre, akkor válassza ONLINE KÉPZÉSÜNKET!

A rendezvény kép-, hang- és szakmai anyagából ONLINE KÉPZÉST készítünk, amely a tantermi képzést követő hét hétfőjétől oktatási portálunkon tud megnézni. A képzés felhasználónév és jelszóval elérhető, amit az ONLINE KÉPZÉSRE való regisztráció után osztunk ki. A speciális videó szimulálja a tantermi képzést, ahol a bontott képernyőn az előadó magyarázza a háttérben a szakmai anyagot. A videoanyag diánként (slide) kereshető!

Oktatási portálunk címe: http://e-systemmedia.hu/moodle

ELŐNYEI:

  • Korlátlan hozzáférés, többször visszanézhető.
  • Oktatási portálunkon keresztül világ bármelyik pontjáról elérhetőek internet kapcsolattal rendelkező számítógépről, korlátlanul a nap 24 órájában.
  • Tematizálás és kereshetőség. A rendezvényekről készült kép- és hanganyag modulokba rendezve, speciális video formátumban jelennek meg, ahol a videofilmek és a filmen belüli anyagrészek, tematikusan, témakörökre bontva kereshetőek.

lapozz

A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A visszaigazoló e-mailhez csatolt DÍJBEKÉRŐT kérjük a fizetési határidőig kiegyenlíteni szíveskedjenek. A részvételi díjat a SBERBANK Magyarország Zrt.: 14100237-10421849-01000004 számlaszámra, számlánk alapján szíveskedjen utalni. Oktatási segédanyagot biztosítunk .pdf formátumban. Az legkedvezményesebb online jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező hozzájárul, hogy adatait megadva, feliratkozik a System Media hírlevelére, és elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt bővebben: >>>
FMK nyilvántartási számunk: 00126-2010
Intézmény akkreditációs lajstromszámunk: AL-2536

Technikai követelmények:

Adobe Flash lejátszó:
Amennyiben Ön nem rendelkezik Adobe Flash lejátszóval, akkor kérjük telepítse/frissítse az ingyenes szoftvert ITT:>>>

  • Támogatott platformok: Windows XP/Vista/7/8,
  • Támogatott böngészők: GOOGLE CHROME ajánlott!, Mozilla Firefox, Internet Explorer.
  • Egyéb követelmények: JavaScript engedélyezése.

Hálózati követelmény: Minimálisan 1MB/s letöltési sávszélességre van szükség. Ennek ma a legtöbb internet előfizetés megfelel (DSL, kábel). Kérjük, hogy a szolgáltatást stabil, folyamatos (megszakításmentes) internetkapcsolattal használja. A tananyagok mobil eszközökön való megtekintése nem támogatott! A mobil eszközön történő megtekintés miatti problémákért semmilyen felelősséget nem vállalunk!