Munkajogi aktualitások 2015. – Online képzés


Kategóriák


A KÉPZÉS HATÁRIDEJE:

2015. december 31-ig

A KÉPZÉS DÍJA:

14 900 Ft + Áfa / fő

ELŐADÓK:

  • Dr. Kulisity Mária bíró, Fővárosi Munkaügyi Bíróság,
  • Dr. Kártyás Gábor munkajogász, Opus Simplex Kft.

Dr. Kulisity MáriaDr. Kulisity Mária – 2001-ben végzett az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán jogász szakon, munkajogot és konfliktuskezelést oktatott több egyetemen és főiskolán. Rendszeresen tart munkajogi képzéseket gyakorlati szakembereknek, elsősorban személyügyeseknek. Állandó szerzője több munkajogi kiadványnak.

2004-ig Ph.D. hallgató, kutatási témája a munkaügyi viták megoldása. Ebben az évben elnyeri a Rézler Gyula Alapítvány ösztöndíját, fél évet a University of New Mexico (USA) egyetemen kutat. Kutatási területe a munkaügyi viták alternatív megoldási módszereinek megismerése volt, különös tekintettel a bírósági eljárás és az alternatív vitamegoldás egyes módjai közötti kapcsolatra és kölcsönhatásra. 2005-ben tette le a jogi szakvizsgát, majd a Fővárosi Munkaügyi Bíróságon bírósági titkárként dolgozott. 2008-tól ugyanitt bíró.

AJÁNLÓ:

Ha jól ismeri a munkajogi szabályokat, azzal nem csak a bírságot kerülheti el, hanem csökkentheti foglalkoztatási költségeit is. Áttekintjük a legfontosabb munkaidő és munkabér szabályokat, amelyek segíthetik a hatékony munkaszervezésben. Az előadás továbbá bemutatja a munkaviszony megszüntetés legújabb bírói gyakorlatát figyelemmel a Kúria döntéseire, az alkalmazandó kollégiumi véleményekre és az alsóbb szintű bíróságok gyakorlatára is. Kiemelten tárgyaljuk a munkáltató működésével összefüggő ok miatti felmondásokat: Mit lehet, mit nem, miként és hogyan!
Kitérünk a 2015. január 1-től hatályos törvényi változásokra s azok gyakorlati alkalmazására is.

KÉPZÉSI TEMATIKA:

Rugalmas munkaidő-szervezés: kötetlen munkarend ▪ Melyek a munkaidőkeret előnyei? ▪ Részmunkaidő- mikor kötelező? ▪ A szabadság legfontosabb szabályai: időarányosítás, tárgyévet követő kiadás ▪ Hogyan számoljuk el a szabadságot? ▪ Amit a kötelező bérpótlékokról tudni kell ▪ A rendkívüli munkavégzés elszámolása: mikor a tárgyhavi bérrel és mikor a keret végén? ▪ Elszámolás munkaidőkeretben ▪ A munkaviszony megszüntetés megváltozott szabályainak gyakorlata ▪ A jogellenes munkáltatói megszüntetés jogkövetkezményei ▪ A jogellenes munkavállalói megszüntetés jogkövetkezményei ▪ A munkajogi igény érvényesítése

JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK:

A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A visszaigazoló e-mailhez csatolt DÍJBEKÉRŐT kérjük a fizetési határidőig kiegyenlíteni szíveskedjenek. A részvételi díjat a SBERBANK Magyarország Zrt.: 14100237-10421849-01000004 számlaszámra, számlánk alapján szíveskedjen utalni. Oktatási segédanyagot biztosítunk .pdf formátumban. Az legkedvezményesebb online jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező hozzájárul, hogy adatait megadva, feliratkozik a System Media hírlevelére, és elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt bővebben: >>>
FMK nyilvántartási számunk: 00126-2010

Intézmény akkreditációs lajstromszámunk: AL-2536

Technikai követelmények:

Adobe Flash lejátszó:
Amennyiben Ön nem rendelkezik Adobe Flash lejátszóval, akkor kérjük telepítse/frissítse az ingyenes szoftvert ITT:>>>

  • Támogatott platformok: Windows XP/Vista/7/8,
  • Támogatott böngészők: GOOGLE CHROME ajánlott!, Mozilla Firefox, Internet Explorer.
  • Egyéb követelmények: JavaScript engedélyezése.

Hálózati követelmény: Minimálisan 1MB/s letöltési sávszélességre van szükség. Ennek ma a legtöbb internet előfizetés megfelel (DSL, kábel). Mobil hálózat esetén vételi helytől és szolgáltatótól függhet a rendelkezésre álló sávszélesség.