ÁFA és KATA 2019-től – Adóreggeli


Helyszín
Hunguest Hotel Millennium *** Superior (1089 Budapest, Üllői út 94-98.)


Kategóriák


Az Áfa tv. egyik legfontosabb várható változása az alanyi adómentesség értékhatárának jelentős emelése. Ennek következtében 2019-től várhatóan olyan vállalkozások is áttérnek az alanyi adómentességre, akik 2018-ban még az áfa-körbe tartoznak. Azonban az alanyi adómentesség választása nemcsak adóelőnyöket eredményez, hanem hátrányokkal is járhat. Ebből fakadóan a katás vállalkozás számára lényeges, hogy helyesen állapítsa meg bevételének összegét, továbbá tisztában legyen azzal is, hogy az alanyi adómentesség értékhatáránál mely ügyletek ellenértékét kell figyelembe vennie. Az előadás kitér az Áfa tv. egyéb 2019-től életbe lépő változásaira is, valamint a kisadózás szabályainak módosulására.

HA NEM TUD ELJÖNNI, VÁLASSZA A RENDEZVÉNYBŐL KÉSZÜLT KREDITPONTOS ONLINE KÉPZÉSÜNKET!

TÉMAKÖRÖK:

I. Alanyi adómentesség szabályai: alanyi adómentesség elve – alanyi adómentesség értékhatárának változása – alanyi adómentesség választására jogosultak köre – alanyi adómentességre való áttérés szabályai – alanyi adómentességre való áttérés adózási következményei – alanyi adómentesség értékhatárába be nem számító ügyletek – előleg kezelése az alanyi adómentesség értékhatáránál – más tagállamba, harmadik országba irányuló értékesítések megítélése – nem belföldön teljesített értékesítések adózása – időszakonkénti elszámolás ügyletek kezelése – más tagállambeli, harmadik országbeli adóalanytól igénybe vett szolgáltatások adózása az alanyi adómentesség időszakában – áfa levonásra jogosító ügyletek az alanyi adómentesség időszakában

II. Alanyi adómentesség és a kisadózás: katás bevétel meghatározása – alanyi adómentesség értékhatárának számítása – alanyi adómentesség értékhatárának és a 40 %-os adót nem viselő bevételhatár fogalmának elhatárolása és egymáshoz való viszonya

III. Áfa tv. (egyéb) és a Kata tv. 2019. évi változásai

ELŐADÓNK:

 • Bonácz Zsolt, adótanácsadó, adószakértő

A KÉPZÉS IDŐPONTJA:

 • 2018. december 11. (kedd), 9-13:30-ig, regisztráció 8:30-tól!

RÉSZVÉTELI DÍJ

 • 24 900 Ft + Áfa / fő.
 • Ellátás: Reggeli büfé, sütemények, szendvics
 • Amennyiben 2018. december 9-ig regisztrál,
  30% KEDVEZMÉNNYEL 17 430 Ft + Áfa / fő áron
  jelentkezhet rendezvényünkre!

TAKARÍTSON MEG 40% MÉG MA!

Amennyiben 2018. december 9-ig egy cégtől ketten vagy kettőnél többen regisztrálnak,
14 940 FT + ÁFA / FŐ ÁRON
jelentkezhetnek rendezvényünkre!

A System Media Kft.-t az OPTEN “A” minősítésű üzleti partnernek nyilvánította! Az “A” kockázati minősítésű cég az üzleti élet egyik legmegbízhatóbb szereplője, a vele való üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony!

VÁLASSZA A RENDEZVÉNYBŐL KÉSZÜLT ONLINE KREDITPONTOS KÉPZÉST!

A TÁVOKTATÁSOS ONLINE KÉPZÉS ELŐNYEI:

 • Korlátlan hozzáférés, többször visszanézhető, témakörre kereshető tananyag.
 • Oktatási portálunkon keresztül világ bármelyik pontjáról elérhetőek internet kapcsolattal rendelkező számítógépről, korlátlanul a nap 24 órájában.
 • Tematizálás és kereshetőség. A rendezvényekről készült kép- és hanganyag modulokba rendezve, speciális video formátumban jelennek meg, ahol a videofilmek és a filmen belüli anyagrészek, tematikusan, témakörökre bontva kereshetőek.

JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK

Elhelyezés: Kényelmes ülőhelyekkel berendezett konferenciateremben.
Ellátás: Reggeli büfé, sütemények, szendvics
Jelentkezési feltételek: A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a részvételi költséget megbontjuk felnőttoktatásra és az étel-ital fogyasztásra, mint közvetített szolgáltatásra. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét adminisztrációs díjként számlázzuk. Amennyiben a részvétel nem kerül írásban lemondásra, a részvételi díj teljes összegét kiszámlázzuk! Résztvevőinknek a rendezvény témájában oktatási segédanyagot és jegyzetet adunk.
Az online jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt olvashat bővebben: >>>

(8 KREDIT) ADÓTÖRVÉNYEK 2019.
Áfa, Adóigazgatás, Szja, Kata, Tao (E-learning)
<< MOST MEGNÉZEM >>
ÜZLETI SZERZŐDÉSEK ADÓTERVEZÉSE
Online képzés Vadász Ivánnal
<< MOST MEGNÉZEM >>