Az új polgári perrendtartási törvény alakuló gyakorlata – A Magyar Jogász Egylet FSZ Jogi Szakmai Napja


Helyszín
Hunguest Hotel Millennium *** Superior (1089 Budapest, Üllői út 94-98.)


Kategóriák


Képzésünket a Magyar Jogászegylet Fővárosi és Pest Megyei Szervezete szakmai támogatásával szervezzük!

2018. január 1-jén hatályba lépett a polgári perrendtartásról szóló új törvény, komoly erőpróba elé állítva a jogalkalmazókat. Kiemelt jelentőséget ad az új törvény és a gyakorlat megismerésének, a felkészülésnek, hogy hatályba lépésével – lévén eljárási szabály – azonnal alkalmazni kellett! Tájékoztatást kapnak résztvevőink szakmai napunkon az első félév legfrissebb bírósági tapasztalatairól és a kialakulóban lévő bírói gyakorlatról a Civilisztikai Kollégiumvezetők Országos Értekezlete és a Kúria ajánlásain keresztül!

HA NEM TUD ELJÖNNI, VÁLASSZA A RENDEZVÉNYBŐL KÉSZÜLT ONLINE KÉPZÉSÜNKET!

FŐBB TÉMAKÖRÖK

A törvény hatályával kapcsolatos gyakorlati problémák ▪ Új szerkezet, értelmező rendelkezések, általános szabályok ▪ „Megfordultak” a hatásköri szabályok! ▪ A pertárgyérték számításának pontosítása, alakuló gyakorlata ▪ A kötelező jogi képviselet új szabálya, a meghatalmazásokkal kapcsolatban jelentkező problémák ▪ A perköltség érvényesítése a gyakorlatban, a hibák következményei ▪ Új „Pp. 130.§” = a visszautasítás új fogalma, visszautasítási okok a gyakorlatban ▪ A keresetlevelek hibáinak részletes elemzése ▪ Mit jelent a perfelvétel, mit és hogyan mérlegelnek a bírák? ▪ Mi az anyagi pervezetés? Hogyan valósul meg a gyakorlatban? ▪ Mikor kezdődik az érdemi tárgyalás? ▪ A percezúra fogalma, jelentősége, mi az, amit már nem lehet utána megtenni a perben? ▪ Hogyan kell a bizonyítási indítványokat előterjeszteni, mik a gyakorlati hibák? ▪ Bizonyítási szükséghelyzet, jogsértő bizonyítási eszközök ▪ Néhány új szabály a fellebbezés köréből, hogyan jár el a másodfokú bíróság ▪ A végrehajtási perek új szabályai, ennek jelentősége a gyakorlatban. – Konzultáció

ELŐADÓNK

 • Dr. Fónyiné dr. Kazareczki Andrea csoportvezető, címzetes törvényszéki bíró Pesti Központi Kerületi Bíróság

A KÉPZÉS IDŐPONTJA

 • 2019. május 29. (szerda), 9-17-ig, regisztráció 8-tól.

RÉSZVÉTELI DÍJ

 • 29 900 Ft + Áfa / fő. – A Magyar Jogász Egylet FSZ tagjainak részére: 14 950 Ft.+ áfa / fő!
 • Ebéd igényelhető 3 200 Ft + áfa /fő áron a szálloda éttermében.
 • Amennyiben 2019. május 27-ig regisztrál,
  30% KEDVEZMÉNNYEL 20 930 Ft + Áfa áron
  jelentkezhet rendezvényünkre!

TAKARÍTSON MEG 35% MÉG MA!

Amennyiben 2019. május 27-ig egy cégtől ketten vagy kettőnél többen regisztrálnak,
19 435 FT + ÁFA / FŐ ÁRON
jelentkezhetnek rendezvényünkre!

Jogi képzéseinket szakmai támogatója a Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó.

VÁLASSZA A SZAKMAI NAPBÓL KÉSZÜLT ONLINE KÉPZÉST!

A TÁVOKTATÁSOS ONLINE KÉPZÉS ELŐNYEI:

 • Korlátlan hozzáférés, többször visszanézhető, témakörre kereshető tananyag.
 • Oktatási portálunkon keresztül világ bármelyik pontjáról elérhetőek internet kapcsolattal rendelkező számítógépről, korlátlanul a nap 24 órájában.
 • Tematizálás és kereshetőség. A rendezvényekről készült kép- és hanganyag modulokba rendezve, speciális video formátumban jelennek meg, ahol a videofilmek és a filmen belüli anyagrészek, tematikusan, témakörökre bontva kereshetőek.

NÉZZEN BELE AZ ONLINE KÉPZÉSBŐL KÉSZÜLT VIDEÓBA!

JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK

Elhelyezés: Kényelmes ülőhelyekkel berendezett konferenciateremben.
Ellátás: Kávé, tea, reggeli sütemények.
Jelentkezési feltételek: A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a részvételi költséget megbontjuk felnőttoktatásra és az étel-ital fogyasztásra, mint közvetített szolgáltatásra. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét adminisztrációs díjként számlázzuk. Amennyiben a részvétel nem kerül írásban lemondásra, a részvételi díj teljes összegét kiszámlázzuk! Résztvevőinknek a rendezvény témájában oktatási segédanyagot és jegyzetet adunk.
Az online jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt olvashat bővebben: >>>

A BÍRÓSÁGI VÉGREHAJTÁS, AZ INGATLAN-VÉGREHAJTÁS GYAKORLATA, ÉVKÖZI VÁLTOZÁSOK
Online képzés Dr. Kazareczki Andrea csoportvezető, címzetes törvényszéki bíróval
<< MOST MEGNÉZEM >>
A KÖVETELÉS ÉRVÉNYESÍTÉS JOGI, ADÓZÁSI, SZÁMVITELI KÉRDÉSEI 2019.
Online képzés Vadász Ivánnal
<< MOST MEGNÉZEM >>