Ha nem fizet a vevő! – A követelés érvényesítés jogi, adózási, számviteli kérdései 2018-2019. – Követeléskezelési Konferencia


Helyszín
Hunguest Hotel Millennium *** Superior (1089 Budapest, Üllői út 94-98.)


Kategóriák


A teljesség igényével törekszünk a követeléskezelés során felhasználható jogi eszközök és az ehhez kapcsolódó számviteli elszámolások bemutatására. Megoldásokat kínálunk a vevőtartozások miatt keletkező adózási veszteségek csökkentésére. Konkrét példákon keresztül szemléltetjük, hogyan lehet az adózási és számviteli szabályokat a nem fizető vevő ellen fordítani, valamint ismertetjük azokat a jogi „kényszerítő” eszközöket, amelyekkel rábírhatjuk adósainkat a fizetésre.

HA NEM TUD ELJÖNNI, VÁLASSZA A RENDEZVÉNYBŐL KÉSZÜLT ONLINE KÉPZÉSÜNKET!

FŐBB TÉMAKÖRÖK:

Szerződéses biztosítékok, és azok adóvonzatai – Halasztott adófizetéssel járó szerződéses konstrukciók – Jóteljesítési garancia – Természetbeni kiegyenlítés – Követelésekhez kapcsolódó adózási veszteségek csökkentése – Hitelbiztosítéki nyilvántartás – Írásbeliség jelentősége és gyakorlati kérdései – Praktikus tanácsok az üzleti partnerek ellenőrzéséhez – Cégcsoporton belüli tartozások rendezése – A teljesítés tagadása és annak adójogi következményei − a vitatott számlát nem lehet költségként elszámolni – A kiegyezés módszerei: engedmény, részletfizetés – A visszautasított számla helyesbítése és sztornírozása – Behajthatatlan követelés, elévült követelés – Árbevétel csökkentése számlakorrekcióval – Szerződés utólagos felbontása – Eredeti és vásárolt követelések elengedése, engedményezése, értékesítése és behajtása és azok számviteli és adóvonzatai – A követelésbehajtás jogi lehetőségei – Tartozás fedezetének elvonása – A biztosítási intézkedés és az ideiglenes intézkedés – A bizalmi vagyonkezelésbe adott érték, a megajándékozott gyermek, és a házastárs különvagyonának végrehajtása – Az időben elindított felszámolás – Minősített többség, egyszemélyes társaság miatti korlátlan felelősség – Cégeladáshoz kapcsolódó felelősségi szabályok – Az ügyvezető felelőssége a tartozásokért – Az könyvelő, az adótanácsadó, a könyvvizsgáló és a közeli hozzátartozók felelőssége – A vagyonmentéshez kapcsolódó büntetőjogi felelősség – Konzultáció

ELŐADÓINK:

 • Vadász Iván okleveles adószakértő, az Adótanácsadók Egyesületének alelnöke,
 • Dr. Pallós Veronika ügyvéd, adótanácsadó.

A KÉPZÉS IDŐPONTJA

 • 2018. december 10. (hétfő), 10-15-ig, regisztráció 9:30-tól!

RÉSZVÉTELI DÍJ

 • 29 900 Ft + Áfa / fő. – Ebéd külön igényelhető: 3 200 Ft + áfa /fő áron!
 • Amennyiben 2018. december 3-ig regisztrál,
  30% KEDVEZMÉNNYEL 20 930 Ft + Áfa / fő áron,
 • amennyiben 2018. december 6-ig regisztrál
  10% KEDVEZMÉNNYEL 26 910 Ft + Áfa áron
  jelentkezhet rendezvényünkre!

TAKARÍTSON MEG 40% MÉG MA!

Amennyiben 2018. december 6-ig egy cégtől ketten vagy kettőnél többen regisztrálnak,
17 940 FT + ÁFA / FŐ ÁRON
jelentkezhetnek rendezvényünkre!

VÁLASSZA A KONFERENCIÁBÓL KÉSZÜLT ONLINE KÉPZÉST!

A TÁVOKTATÁSOS ONLINE KÉPZÉS ELŐNYEI:

 • Korlátlan hozzáférés, többször visszanézhető, témakörre kereshető tananyag.
 • Oktatási portálunkon keresztül világ bármelyik pontjáról elérhetőek internet kapcsolattal rendelkező számítógépről, korlátlanul a nap 24 órájában.
 • Tematizálás és kereshetőség. A rendezvényekről készült kép- és hanganyag modulokba rendezve, speciális video formátumban jelennek meg, ahol a videofilmek és a filmen belüli anyagrészek, tematikusan, témakörökre bontva kereshetőek.

A System Media Kft-t az OPTEN “A” minősítésű üzleti partnernek nyilvánította! Az “A” kockázati minősítésű cég az üzleti élet egyik legmegbízhatóbb szereplője, a vele való üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony!

A képzés Magyar Jogászegylet Fővárosi és Pest Megyei Szervezete és a System Media közös rendezvénye!

JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK

Elhelyezés: Kényelmes ülőhelyekkel berendezett konferenciateremben.
Ellátás: Kávé, tea, reggeli sütemények.
Jelentkezési feltételek: A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a részvételi költséget megbontjuk felnőttoktatásra és az étel-ital fogyasztásra, mint közvetített szolgáltatásra. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét adminisztrációs díjként számlázzuk. Amennyiben a részvétel nem kerül írásban lemondásra, a részvételi díj teljes összegét kiszámlázzuk! Résztvevőinknek a rendezvény témájában oktatási segédanyagot és jegyzetet adunk.
Az online jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt olvashat bővebben: >>>

A CÉGKAPU BEÁLLÍTÁSA ÉS HASZNÁLATA
Online képzés a NISZ és a NAV szakértőivel
<< MOST MEGNÉZEM >>
FELMONDÁS - FEGYELMI - KÁRTÉRÍTÉSI FELELŐSSÉG
Online munkajogi képzés dr. Kártyás Gáborral
<< MOST MEGNÉZEM >>