Mit érdemes tudni a magáncsődről? – Jogi online képzés dr. Kerepesy Krisztián bíróval


Kategóriák


A KÉPZÉS HATÁRIDEJE:
2015. augusztus 31-től 2015. december 31-ig

AZ ONLINE KÉPZÉS DÍJA:
16 900 Ft + Áfa / fő.

  • Dr. Kerepesy Krisztián bíró, Pesti Központi Kerületi Bíróság
dr. Kerepesy Krisztián

dr. Kerepesy Krisztián

Előadónkról: Dr. Kerepesy Krisztián 1980-ban született, 2003-ban “summa cum laude” avatták doktorrá az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán. Szakvizsgáit 2007-ben tette le “kitűnő” eredménnyel. 2003-tól fogalmazóként, 2007-től bírósági titkárként, 2009-től bíróként dolgozik. Bírói kinevezése után a Pesti Központi Kerületi Bíróságon vagyonjogi ügyeket tárgyalt, 2012. áprilisától a Közigazgatási és Igazságügyi minisztériumban az új Ptk. megalkotásáért felelős munkacsoport tagja berendelt bíróként. 2013. január 1-től a Fővárosi Törvényszékre felrendelt bíróként másodfokú bírói munkát végez.

2015. szeptember 1-én lép hatályba a magáncsődről, (a természetes személyek adósságrendezéséről) szóló új szabályozás. A képzés gyakorlati szempontból igyekszik áttekinteni, milyen lehetőségeket kap egy ilyen eljárásban a hitelező és az adós, valamint hogy hogyan zajlanak az eljárás különböző szakaszai.

TÉMAKÖRÖK: Jogszabályok – A „magáncsőd-törvény” – Célok és alapelvek – Az eljárás áttekintése – Az adósok – Az egyéb kötelezett részvétele – A hitelező (5. § 26.) – A főhitelező (5. § 24.) – A követelések típusai – Az eljárás tárgya: vagyon, bevétel – Az eljárás tárgya: tartozás – Az ARE nyilvántartás (16. §) – A CSCSSZ és a CSV – Az adósságrendezési eljárás kezdeményezése – Az adósságrendezés kezdeményezésének feltételei – A bíróságon kívüli adósságrendezés kezdeményezése – A kérelem benyújtása után – A kezdeményezés joghatásai (26-29. §§) – A bíróságon kívüli are. lefolytatása – Az adósságrendezési megállapodás – A bíróságon kívüli are. sikertelensége – Jogutódlás a bírósági are. során – Jogutódlás a bírósági are. során – A bírósági are. elrendelése – A hitelezők bevonása – A bejelentkezés joghatásai – Az elrendelés utáni lépések – Szavazás – A bírósági adósságrendezési egyezség – A bír. adósságrendezési egy. tartalma – A zálogtárgy/lízingtárgy-elkülönítést tartalmazó egyezség – Bírósági döntés az adósságrendezési egyezségről – A jóváhagyott are. egyezség hatálya/Végrehajtása – A jóváhagyott egyezség módosítása – Az adósságtörlesztési eljárás – Megtérülési feltételek (74. §) – Adósságtörlesztési végzés végrehajtása – Adósságtörlesztési eljárás megszüntetése – Mentesítési eljárás – Jogorvoslatok, egyéb eljárások

Lapozzon bele a szakmai anyagba!

A teljes szakmai anyagot INGYENESEN le tudja tölteni ITT: >>>

Ha nincs ideje elmenni a rendezvényre, akkor válassza ONLINE KÉPZÉSÜNKET!

A tantermi képzés kép-, hang- és szakmai anyagából ONLINE KÉPZÉST készítünk, amely a tantermi képzést követő hét hétfőjétől korlátlanul elérhető, visszanézhető.

ONLINE KÉPZÉSEINK:

  • Oktatási portálunkon keresztül világ bármelyik pontjáról elérhetőek internet kapcsolattal rendelkező számítógépről, korlátlanul a nap 24 órájában.
  • A rendezvényekről készült kép- és hanganyag modulokba rendezve, speciális video formátumban jelennek meg, ahol a videofilmek tematikusan, témakörökre bontva kereshetőek.

A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A visszaigazoló e-mailhez csatolt DÍJBEKÉRŐT kérjük a fizetési határidőig kiegyenlíteni szíveskedjenek. A részvételi díjat a SBERBANK Magyarország Zrt.: 14100237-10421849-01000004 számlaszámra, számlánk alapján szíveskedjen utalni. Oktatási segédanyagot biztosítunk .pdf formátumban. Az legkedvezményesebb online jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező hozzájárul, hogy adatait megadva, feliratkozik a System Media hírlevelére, és elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt bővebben: >>>
FMK nyilvántartási számunk: 00126-2010
Intézmény akkreditációs lajstromszámunk: AL-2536

Technikai követelmények:

Adobe Flash lejátszó:
Amennyiben Ön nem rendelkezik Adobe Flash lejátszóval, akkor kérjük telepítse/frissítse az ingyenes szoftvert ITT:>>>

  • Támogatott platformok: Windows XP/Vista/7/8,
  • Támogatott böngészők: GOOGLE CHROME ajánlott!, Mozilla Firefox, Internet Explorer.
  • Egyéb követelmények: JavaScript engedélyezése.

Hálózati követelmény: Minimálisan 1MB/s letöltési sávszélességre van szükség. Ennek ma a legtöbb internet előfizetés megfelel (DSL, kábel). Mobil hálózat esetén vételi helytől és szolgáltatótól függhet a rendelkezésre álló sávszélesség.