Kiszervezés, munkaerő-kölcsönzés, létszámleépítés, átszervezés – Munkajogi képzés az FKMB bírójával


Helyszín
Hotel Arena **** (1148 Budapest, Ifjúság útja 1-3.)


Kategóriák


mje_fsz


A képzés
Magyar Jogászegylet Fővárosi Szervezete és a System Media közös rendezvénye!

systemmedia_áll_kicsi

Az előadás gyakorlati példákkal szemléltetve foglalkozik a munkáltató saját szervezetét érintő döntési jogaival, lehetőségeivel és ezen döntések munkajogi következményeivel. Valamely tevékenység kihelyezése, az úgynevezett outsourcing milyen szerződésekkel valósulhat meg, miként biztosítható a további kontroll és mikor valósul meg munkajogi jogutódlás.

Az előadás részletesen bemutatja a munkaerő-kölcsönzés, mint hárompólusú jogviszony törvényi szabályait és bírói gyakorlatát, a kölcsönbeadó és a kölcsönvevő közötti jogviszonyt, a munkáltatói jogok és kötelezettségek megoszlását. Végül az átszervezés és a létszámcsökkentés, csoportos létszámcsökkentés kérdéseire is kitérünk és bemutatjuk az e tárgyban született széleskörű esetjogot.

kulisity_maria

Dr. Kulisity Mária bíró

A KÉPZÉS IDŐPONTJA:
2016. október 27. (csütörtök), 10-13:15-ig, regisztráció 9 órától!

A KÉPZÉS DÍJA:

 • Részvételi díj: 19 900 Ft + Áfa / fő.
 • A Magyar Jogász Egylet Fővárosi Szervezeti tagoknak: 8 450 Ft + Áfa/fő.
  (A tagok jelentkezéskor az egyleten keresztül megkapott kódot a jelentkezési lap kuponkód mezőjébe feltüntetni szíveskedjenek!)

IGÉNYBE VEHETŐ KEDVEZMÉNYEK:

 • Amennyiben 2016. október 21-ig regisztrál,
  20% KEDVEZMÉNNYEL 15 920 Ft + Áfa / fő áron jelentkezhet rendezvényünkre.
 • Amennyiben 2016. október 24-ig egy cégtől ketten vagy kettőnél többen regisztrálnak,
  30 % KEDVEZMÉNNYEL 13 930 Ft + Áfa / fő áron jelentkezhetnek a rendezvényre

A MEGHIRDETETT KEDVEZMÉNYEK NEM VONHATÓK ÖSSZE!

VÁLASSZA ONLINE KÉPZÉSÜNKET, HA NINCS IDEJE ELMENNI RENDEZVÉNYÜNKRE!

A tantermi képzés kép-, hang- és szakmai anyagából ONLINE KÉPZÉST készítünk, amely a tantermi képzést követő hét hétfőjétől korlátlanul elérhető, visszanézhető.

ONLINE KÉPZÉSEINK:

 • Oktatási portálunkon keresztül világ bármelyik pontjáról elérhetőek internet kapcsolattal rendelkező számítógépről, korlátlanul a nap 24 órájában.
 • A rendezvényekről készült kép- és hanganyag modulokba rendezve, speciális video formátumban jelennek meg, ahol a videofilmek tematikusan, témakörökre bontva kereshetőek.

ONLINE JOGI KÉPZÉSAJÁNLÓ

MUNKAJOG:

JOG:

KÖZBESZERZÉS:

kulisity_mariaDr. Kulisity Mária bíró, Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság

Dr. Kulisity Mária elérhető képzései:

Az előadás gyakorlati példákkal szemléltetve foglalkozik a munkáltató saját szervezetét érintő döntési jogaival, lehetőségeivel és ezen döntések munkajogi következményeivel. Valamely tevékenység kihelyezése, az úgynevezett outsourcing milyen szerződésekkel valósulhat meg, miként biztosítható a további kontroll és mikor valósul meg munkajogi jogutódlás. Az előadás részletesen bemutatja a munkaerő-kölcsönzés, mint hárompólusú jogviszony törvényi szabályait és bírói gyakorlatát, a kölcsönbeadó és a kölcsönvevő közötti jogviszonyt, a munkáltatói jogok és kötelezettségek megoszlását. Végül az átszervezés és a létszámcsökkentés, csoportos létszámcsökkentés kérdéseire is kitérünk és bemutatjuk az e tárgyban született széleskörű esetjogot.

TÉMAKÖRÖK: Kiszervezés fogalma, formái• munkajogi jogutódlás• A munkaerő-kölcsönzésre létrehozott munkaszerződés kötelező, természetes és eshetőleges tartalmi elemei ▪ A kölcsönbeadó és a kölcsönvevő közötti jogviszony • A munkáltatói jogok és kötelezettségek megoszlása • A kölcsönzött munkavállaló viszonya a kölcsönbeadóhoz és a kölcsönvevőhöz • A korábbi munkavállaló visszakölcsönzése • A munkaerő-kölcsönzésre irányuló munkaviszony megszűnése és megszüntetése • Az átszervezés fogalma • A létszámcsökkentésről, átszervezésről való döntés és annak kivitelezése • A munkáltató üzleti döntése, korlátozott bírósági felülvizsgálat • Az elbocsátandó munkavállalók kiválasztása • Szervezeti egység, telephely, fióktelep megszűnése •  A felmondás időszerűsége • Tájékoztatási és konzultációs kötelezettségek • A csoportos létszámcsökkentés speciális szabályai • Minőségi csere • Konzultáció

Elhelyezés: Kényelmes ülőhelyekkel berendezett konferenciateremben.
Ellátás: Kávé, tea, reggeli sütemények, szendvicsek.
Jelentkezési feltételek: A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A részvételi díjat, a SBERBANK: 14100237-10421849-01000004 számlaszámra számlánk alapján szíveskedjen utalni. A részvételi díj tartalmazza a reggeli büfé, az üdítő, kávé költségeit. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a részvételi költséget megbontjuk felnőttoktatásra és az étel-ital fogyasztásra, mint közvetített szolgáltatásra. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 3. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét adminisztrációs díjként számlázzuk. Amennyiben a részvétel nem kerül írásban lemondásra, a részvételi díj teljes összegét kiszámlázzuk! Résztvevőinknek a rendezvény témájában oktatási segédanyagot és jegyzetet adunk.
Az legkedvezményesebb online jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező hozzájárul, hogy adatait megadva feliratkozik a System Media hírlevelére és elfogadja a System Media Kft. adatkezelési szabályzatát. Az adatkezelési szabályzatról itt olvashat bővebben: >>>
FMK nyilvántartási számunk: 00126-2010
Intézmény akkreditációs lajstromszámunk: AL-2536.